Otváranie poklopu nádrže - pokazené

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
t0panka
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Otváranie poklopu nádrže - pokazené

Příspěvek od t0panka »

Mám Yarisa úplne prvého 3-dverového 1.0

Dnes sa začal ozývať zo zadu (približne tam kde je otvor nádrže) divné buchotanie. Keďže je vonku -20 a viac neprikladal som tomu význam ale potom som šiel natankovať a otváranie poklopu nádrže mi nefunguje! Už asi druhý deň mi bliká rezerva a potrebujem natankovať ale:
1. nefunguje to otváranie (to pri šoférových dverách vnútri)
2. neviem ako inak otvoriť ten poklop

Otváral už niekto ten poklop "nasilu"? A dá sa k tomu nejak dostať a opraviť to? Myslím si že je to len "vypadnuté" zatiaľ si neviem predstaviť ako to tam funguje :)

Za každú radu vopred ďakujem!
robinhonig
Člen Týmu

víko

Příspěvek od robinhonig »

Měl jsem dříve taky tento problem.

Jde o to že čudlik který se zasouvá za pomocí té páčky dře o víko a nezajede ůplně aby šlo otevřít. Na otevření potřebuješ druhého člověka, který tí jemně přitlačí to víčko , tím se čudlík uvolní a ty pak zatáhneš páčku a spolupracovník pak víko otevře. Dlouhodobě jsem to vyřešil tak, že jsem pant víka jemně ohnul aby nebyl tak narvaný na tom čudlu.
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Je možné, že je jenom přimrzlý. Zkus na něj zatlačit, poklepat...
Případně můžeš v kufru vyndat boční tapec a odtamtud by měl jít ručně odjistit ten "zámeček"
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
t0panka
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od t0panka »

Tak zatiaľ som to vyriešil tak že som pobúchal a poklepal a už to ide otvárať. Ten čudlík tam bol zaseknutý kvôli bordelu čo bol na ňom. Ako keby vyzrážaná voda (ľad to určite nebol) tak som ho premazal a už to ide v pohode. Otváral som to aj z kufra a na tej strane je všetko OK. Ale myslím že toto mi nevyriešilo to búchanie. Idem to ešte teraz prebehnúť. Pak napíšem.

Zatiaľ dik moc chalani!
nitro
Člen Týmu

Příspěvek od nitro »

Minulou zimu se mi to stalo taky (to jsem mel jeste rv. 2005) a reseni bylo pomerne jednoduche - sroubovakem v hadru opatrne "vypacit". Mechanizmus byl asi jenom primrznuty a nijak mu to neublizilo.
t0panka
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od t0panka »

Tak to otváranie už funguje v poriadku ale to buchotanie nezmizlo. Je to v tých miestach kde sa nachádza otvor pre nádrž. Nechápem čo to môže byť veď tam dokopy ani nič nieje.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

sorry za OT , ale neda mi ....
podobne mal zmamy s yarisom este pred rokmi, uz ho nema teda, ale pacil sa mi vtedy komentar jeho zeny ( ani tu uz nema) :
"no nic, na jar sa uvidi, nakoniec tankovala som po novom roku, takze do jari mi nadrž aj tak nebude treba otvarat..."
:D :D :D :D :D :D
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

jarson píše:sorry za OT , ale neda mi ....
podobne mal zmamy s yarisom este pred rokmi, uz ho nema teda, ale pacil sa mi vtedy komentar jeho zeny ( ani tu uz nema) :
"no nic, na jar sa uvidi, nakoniec tankovala som po novom roku, takze do jari mi nadrž aj tak nebude treba otvarat..."
:D :D :D :D :D :D
vsak hej Yaris ma malu spotrebu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
t0panka
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od t0panka »

Tak ako sa oteplilo na -5 tak buchotanie prestalo. Budem dúfať že to nič nebolo a môžu zato len teploty -20 a viac :D

k OT: ženy zvládnu aj 300km na rezervu :D
Odpovědět

Zpět na „Yaris“