Sklon světlometů
Sklon světlometů
Dobrý den, mám problém, včera jsem kontroloval všechny funkce auta a zjistil jsem, že levý světlomět se motoricky nenatáčí podle nastavení v kabině. Mám takový pocit, že jsem ho viděl vyjet nahoru na nulu a dolů už nic. Měřil jsem napětí na konektorech ovládání, oba vykazují stejná napětí. Docela mne to štve, nechci snad kupovat celý nový světlomet kvůli takové pí...
Máte někdo prosím radu či nápad? Děkuji předem moc.
Toyota Auris, 1.6, 2013
Ked menis sklon z kabiny tak pocut motorcek v inkriminovanom svetle alebo nie?
-ked hej a ajtak sa nehybe tak ti mozno vyskocilo tiahlo alebo sa tam nieco ulomilo. Ona ta parabola je 3 bodovo uchytena a jeden bod je nacvaknuty na servo a tak sa meni sklon.
-ked nie tak asi odyslo servo. su tam dost jemne plastove prevody... malo by sa dat zohnat na vrakovisku celkom jednoducho.
asi sa nevyhnes odmontovaniu svetla :/ co je dost serepetia lebo musi ist dole cela predna maska, respektive da sa aj bez masky, len musis vediet ako na to a mat to uz raz rozobrane. alebo servis .....
-ked hej a ajtak sa nehybe tak ti mozno vyskocilo tiahlo alebo sa tam nieco ulomilo. Ona ta parabola je 3 bodovo uchytena a jeden bod je nacvaknuty na servo a tak sa meni sklon.
-ked nie tak asi odyslo servo. su tam dost jemne plastove prevody... malo by sa dat zohnat na vrakovisku celkom jednoducho.
asi sa nevyhnes odmontovaniu svetla :/ co je dost serepetia lebo musi ist dole cela predna maska, respektive da sa aj bez masky, len musis vediet ako na to a mat to uz raz rozobrane. alebo servis .....
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Máš stejný problém jako já, taky mi nejde naklápění levého světla. Motorek běží stále a pořád se snaží dojet do horní pozice. Světlo se měl rozdělané pouze po sundání předního plexi. Za parabolu jsem se nedostal, protože je tam pravděpodobně nacvaknutá s tím, že se nepočítá s její výměnou. Pokud na samotnou prabolu přitlačím, tak se "šnek" chytne a celou dráhu jede v pohodě. Jakmile ale vyjede až nahoru, tak to vypadne a motorek se snaží pořád dotočit...
Bohužel jsem ani po hodině zkoumání nepřišel na to, jak parabolu vyndat, tak jsem to složil zpět a motorek odpojil. Bohužel jsem díky tomu musel uplatit STKčko a vždy když jedu naložený, tak jedním světlem oslňuji, protože ho nemůžu sklopit.
Jediné co by pomohlo je výměna komplet světla za 6990,-Kč nebo někde z nějakého vraku.
Bohužel jsem ani po hodině zkoumání nepřišel na to, jak parabolu vyndat, tak jsem to složil zpět a motorek odpojil. Bohužel jsem díky tomu musel uplatit STKčko a vždy když jedu naložený, tak jedním světlem oslňuji, protože ho nemůžu sklopit.
Jediné co by pomohlo je výměna komplet světla za 6990,-Kč nebo někde z nějakého vraku.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
Mne motorek mlčí. 6 litrů do světla se mi teda nechce, už jsem se taky ptal u Toyoty.
No, brácha je automechanik. tak se na to až bude čas mrknem. Jinak jsou ještě z Polska za 1300, na foto vypadají dobře, ale bál bych se co přijde...
Já myslím že motorek vyjel nahoru a pak se odmlčel, že by tak rychle odešel nemyslím. Podle mne tam jen něco vypadlo...
Já myslím že motorek vyjel nahoru a pak se odmlčel, že by tak rychle odešel nemyslím. Podle mne tam jen něco vypadlo...
Toyota Auris, 1.6, 2013
Je tam 5 pinový konektor...dva vodiče jsou k pozičnímu světlu, tři ovládají pohon. Jeden je zem a na dvou je napětí. Měřil jsem a je podobné jako na druhé straně. Ale zda je tam chyba či ne nemohu říct přesně. Ač vystudovaný slaboproudý elektrotechnik, tady nevím, na jakém principu to chodí, jak to tam mají provedené. Bohužel jsem blbec když jsem měl světlo venku, tak jsem ho měl píchnout na druhý konektor, kde to chodí, jestli to nebude tím. Spěchal jsem a opomenul. Teď k tomu není příležitost.
Toyota Auris, 1.6, 2013
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Motorek jen tak vyměnit nejde. Je schovaný uvnitř světla za parabolou. Už jenom sundavání plexiskla je celkem peklo. Nacvaknuté na milionu západkách a ještě lepené na těsnění. A jak se sundavá parabola jsem nikde nevyčetl.
Na konektoru je zem, napájení a ovládání. Nejsem si úplně jistý jaký je použitý druh v autech, takže je možné, že na ovládacím vodiči se mění napětí podle nastavení ovladače v kabině.
Klasický servomotor potřebuje řídící obvody a poloha se řídí podle délky pulzu na ovládacím vodiči. Doma se schválně mrknu do schémátka, jestli je tam nějaká řídící jednotka nebo ne.
Na konektoru je zem, napájení a ovládání. Nejsem si úplně jistý jaký je použitý druh v autech, takže je možné, že na ovládacím vodiči se mění napětí podle nastavení ovladače v kabině.
Klasický servomotor potřebuje řídící obvody a poloha se řídí podle délky pulzu na ovládacím vodiči. Doma se schválně mrknu do schémátka, jestli je tam nějaká řídící jednotka nebo ne.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
dělal jsem kámošovi pravé světlo-výměna celého.koupeno v Elitu bez motorku jako levnější druhovýroba-motorek byl jiný,válcový a on měl na původním tvarem krabičku.světlo vrátil a koupil znovu v Elitu prvovýrobu (Valeo)a tam už ten motorek šel. Je nasazený zezadu a jen zacvaknutý. Není uvnitřtelleke píše:Motorek jen tak vyměnit nejde. Je schovaný uvnitř světla za parabolou. Už jenom sundavání plexiskla je celkem peklo. Nacvaknuté na milionu západkách a ještě lepené na těsnění. A jak se sundavá parabola jsem nikde nevyčetl.
k penězům-to blběajne píše:MIZ: Děkuji, super, to je povzbuzující odpověď.Jak se dá k tomu nejlépe dostat?
nevím, jak ti to popsat-otevřeš víko motorového prostoru, povolíš horní šroubky, co drží parabolu,teď už nevím jestli je ještě nějaký dole nebo je parabola jen zasazená do čepů v kastli a pak jako ježek v kleci s mírným odtlačením plastu nárazníku, samozřejmě odpojit el.....nic složitého