Dotaz na rôzne drobnosti.

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
jano
Člen Týmu

Dotaz na rôzne drobnosti.

Příspěvek od jano »

Zdravím všetkých "rafanov".
Som čerstvým majiteľom RAV4 2 D4-D (2002). Auto malo pri kúpe najazdených cca 190tis. km. Aj napriek tvrdeniam, že pred nejakým časom boli menené oleje a filtre som nechal vymeniť olej v motore, prevodovke aj rozvodovkách a všetky filtre. Čaká ma ešte výmena rozvodov. Na aute som za mesiac (čo ho mám) najazdil cca 5 tis. km. Tankujem na OMV premium diesel prípadne Maxx diesel. Aditívum som zatiaľ nedával, ale čítam tu, že ho zrejme 98% majiteľov dieslov dáva. Tak ako? Dávať, či áno? :o)
Ďalej sa chcem spýtať. Po naštartovaní, rozjazde alebo zatáčaní v nižších rýchlostiach sa mi "odniekiaľ" ozve také "zakvílenie". Je to normálny jav, alebo predzvesť nejakého problému?
No a keďže som rybár a autom zrejme pôjdem aj mimo spevnenú cestu, zaujímalo by ma, či je nejaká možnosť zmeniť trasu výfukového potrubia, ktoré je pod autom tak nie celkom šťastne podvesené.
Budem vďačný za každú odpoveď.
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Zakvileni by mohl delat jen remen serva, nasvedcovalo by tomu i to, ze se to ozyva pri zataceni. Existuji spreje proti prokluzu remenu, pripadne muze stacit ho spravne napnout. Pokud uz neni v nic moc stavu, je samozrejme nejlepsi dat novy.

S vyfukem toho asi moc neudelas, nevim jak je na tom tahle generace, ale s gen1 celkem neni problem jezdit mimo cestu a ani moji zene ani me se nepodarilo na tom zatim neco urvat. Neni samozrejme nejlepsi napad najet do koleji od traktoru hlubokych tricet centimetru, nicmene bezne polni cesty RAVka zvlada. Do horsiho terenu uz je prece jenom spis Landcruiser nebo Hi-Lux.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“