kontrolka motoru P0420

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
ahlstrom
Člen Týmu

kontrolka motoru P0420

Příspěvek od ahlstrom »

Ahoj, mám Yarise z roku 2006, najeto 100tkm a před nedávnem se mi rozsvítila kontrolka motoru. Na diagnostice v Toyotě mi sdělili, že se jedná o chybu P0420 - nízká účinnost katalyzátoru.

Nemáte nějaké nápady, jestli je to opravdu katalizátorem?
Naposledy upravil(a) ahlstrom dne pát 09.03.2012, 23:34, celkem upraveno 1 x.
benzinovinadsenec
Člen Týmu

Příspěvek od benzinovinadsenec »

na to aby odešel katalizátor to má ještě málo najeto (ovšem neni to vyloučené) zkuste proměřit lambdy je možné že nějaká nepracuje správně, měl jsem podobný problém a byla to dolní lambda
Avensis verso 2.0 vvt-i
ahlstrom
Člen Týmu

Příspěvek od ahlstrom »

V Toyotě mi řekli, že pokud by byla špatná lambda, tak by se objevila jiná chybová hláška. Každopádně ji zkusíme přeměřit, není vyloučeno, že jen může špatně měřit.
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Predpokladam, ze tam jsou dve lambda sondy a hlasi to pravdepodobne ta druha ? No muze byt spatna, ale ne natolik spatna, aby to ridici jednotka poznala, jen dava spatne data.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
ahlstrom
Člen Týmu

Příspěvek od ahlstrom »

Tak jsem dnes volal na možnost kontroly emisí a mechanik mi řekl, že měl stejný problém na jeho Toyotě a byl opravdu špatný katalyzátor. Měření emisí nepomůže, protože mohou být dobré i v případě špatného katalyzátoru, který vynechává jen občas. Chyby na lambdě se totiž mohou objevit jen za určitých podmínek. Jak jsem s ním mluvil, tak to vypadalo opravdu přesvědčivě, protože mi říkal, že se mu to většinou rozsvítilo na dálnici, což je také můj případ.

Lambda sondy jsou opravdu dvě a hlásí to nejspíše ta druhá jak píšete. Na ty emise jsem teda nejel a budu to dále řešit příští týden.
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Jak může katalizátor fungovat jenom někdy? :shock:
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

telleke ja myslim, ze to je takova zjednodusovaci fraze, proste uz tolik nefunguje. Mnohdy ma problem se spravnym zahratim.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

myslím, že rozhodující je, co se naměří na emisích při zahřátém motoru, katalyzátoru atd. Tahle "závada" druhé lambdy je takový evergreen u všech novějších aut. Jedná se IMHO hlavně o to, jak dostat od zákazníka 20-25 tisíc. Co vím, tak u fordu (fusion) je toho plné fórum a řeší se to snad jinou lambdou, v servise je to pálka..

(pokud mě nevyhodí z emisí, tak je u mně katalyzátor dobrej!! - je to roura s mřížkou, kanálkama a pokud to není vysypaný, většinou to funguje dostatečně - i když pravda životnost je dle výrobce omezená) - a lze ho zničit poměrně rychle - špatným palivem, špatným zapalováním..)

EDIT: a ještě mě napadá druhovýrobní katalyzátor - mám takový na omeze, asi za 2-3 tisíce a funguje výborně už dvě technické.. na yarise bude ještě menší a levnější...??
Odpovědět

Zpět na „Yaris“