Ahoj, mám Yarise z roku 2006, najeto 100tkm a před nedávnem se mi rozsvítila kontrolka motoru. Na diagnostice v Toyotě mi sdělili, že se jedná o chybu P0420 - nízká účinnost katalyzátoru.
Nemáte nějaké nápady, jestli je to opravdu katalizátorem?
kontrolka motoru P0420
kontrolka motoru P0420
Naposledy upravil(a) ahlstrom dne pát 09.03.2012, 23:34, celkem upraveno 1 x.
-
benzinovinadsenec
- Člen Týmu
Tak jsem dnes volal na možnost kontroly emisí a mechanik mi řekl, že měl stejný problém na jeho Toyotě a byl opravdu špatný katalyzátor. Měření emisí nepomůže, protože mohou být dobré i v případě špatného katalyzátoru, který vynechává jen občas. Chyby na lambdě se totiž mohou objevit jen za určitých podmínek. Jak jsem s ním mluvil, tak to vypadalo opravdu přesvědčivě, protože mi říkal, že se mu to většinou rozsvítilo na dálnici, což je také můj případ.
Lambda sondy jsou opravdu dvě a hlásí to nejspíše ta druhá jak píšete. Na ty emise jsem teda nejel a budu to dále řešit příští týden.
Lambda sondy jsou opravdu dvě a hlásí to nejspíše ta druhá jak píšete. Na ty emise jsem teda nejel a budu to dále řešit příští týden.
myslím, že rozhodující je, co se naměří na emisích při zahřátém motoru, katalyzátoru atd. Tahle "závada" druhé lambdy je takový evergreen u všech novějších aut. Jedná se IMHO hlavně o to, jak dostat od zákazníka 20-25 tisíc. Co vím, tak u fordu (fusion) je toho plné fórum a řeší se to snad jinou lambdou, v servise je to pálka..
(pokud mě nevyhodí z emisí, tak je u mně katalyzátor dobrej!! - je to roura s mřížkou, kanálkama a pokud to není vysypaný, většinou to funguje dostatečně - i když pravda životnost je dle výrobce omezená) - a lze ho zničit poměrně rychle - špatným palivem, špatným zapalováním..)
EDIT: a ještě mě napadá druhovýrobní katalyzátor - mám takový na omeze, asi za 2-3 tisíce a funguje výborně už dvě technické.. na yarise bude ještě menší a levnější...??
(pokud mě nevyhodí z emisí, tak je u mně katalyzátor dobrej!! - je to roura s mřížkou, kanálkama a pokud to není vysypaný, většinou to funguje dostatečně - i když pravda životnost je dle výrobce omezená) - a lze ho zničit poměrně rychle - špatným palivem, špatným zapalováním..)
EDIT: a ještě mě napadá druhovýrobní katalyzátor - mám takový na omeze, asi za 2-3 tisíce a funguje výborně už dvě technické.. na yarise bude ještě menší a levnější...??