Celica GT zvláštní závada

vše ohledně modelové řady Celica
Honza71
Člen Týmu

Celica GT zvláštní závada

Příspěvek od Honza71 »

Ahojte všichni , jsem tu nový tak vás zdravim,,, nemám sice žádnou toyotu ale má ji muj s\n...

Přivezli jsme z Itálie Celicu 2.0i Twin cam rv 1996... auto je mimořadně zachovalé... jen Ital mi řekl že auto přestalo jet tak proto to prodává že se mu nevyplatí to tam opravovat tak ani nezjištoval závadu..

Dnes jsem kontroloval rozvody.. řemen je ok ... tak jsem zkusil ručně otáčet klikovkou a šlo to bez problémů.. jen se mi zdálo že nemá téměř motor žádný kompres?? Poté jsem si všiml že když točím klikovkou tak mi obě rozvodové kola stojí a netočí se,,, :????? prostě točím spodkem a vrch stojí přesto že rozvod je ok... mám sundaný jen horní kryt z rozvodů.

Pak jse přiše nato že je natvrdo zadřená vodní pumpa nejde s ní pohnout.. to chápu... čekal bych když se zadře kladka nebo pumpa tak se roztrhne řemen a potká se to... ale tady ne... spodek se točí a vršek stojí .. nezná někdo odp na tenhle rébus??
Sono sempre moderato critico..!!
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

3S-GE je naštěstí stavěný tak, že se nepotká. Jinak nevím, jsem jen teoretik, kryt rozvodů jsem ještě nesundal. Pokud se točí klika a netočí vačky, nemůžou být rozvody v pořádku (když rozvodový řemen nepřenese otáčky klikovky na vačky, evidentně neplní svou funkci)´

Tak jako tak, gratuluju ke koupi a přeju, ať se ji podaří oživit :)
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.matess »

3sge se potka... a rád... 4a a 7a se nepotkávají, no napadá mě ačkoliv to je asi totál kravina tak stržený pero na rozvodovém kole klikovky... nebo tam prostě chybí nebo nevím...

a ty točíš klikovkou a řemen ani kola se nehnou??

shoď řemenici na klice a kryt a budeš vědět víc a asi i závadu
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

3S-GE kym nieje zbrusovana hlava resp blok tak se nepotka :-) je to vyskusane nie raz.
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

já měl doma potkanou 3sge z celicy 4.g, ventily byly ohlé o píst.. a píst poklepanej. tak to jedině že by už někdo sundával hlavu... nebo je top fakt jistý že se nepotká?? jde mi hlavně o 6g :D protože rozvody jsem odložil až na jaro :)
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

5gen nebol problem... 6 som neskusal, ale ak stym nebolo nic robene, tak sa nestretnu...
IS 300
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

to je pro mne velmi pozitivní info :) hned si 3sge vážím zas o něco více :)

a omlouvám se za předchozí mistifikaci, ale tu 4g jsem měl potkanou..
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

jsou dve možnosti - bud prasklklínek co drží ozubené kolo na klice, nebo má rozvodový řemen vyčesané zuby dole u kola ( tomu dávám více šancí.. )
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

skorej to budu tie zuby, zlomeny resp strihnuty klin som este nevidel... :wink:
IS 300
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

3SGTE na ST185 někdy nejde bez řemenu otočit dokola,aniž by se píst neopřel o ventil.Někdy ano.
Pokud Ti připadá,že nemáš kompresi,tak zvedni heverem jedno přední kolo,zařad' pětku a toč kolem.Tím budeš přes převodovku točit motorem.
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

gabko24 píše:skorej to budu tie zuby, zlomeny resp strihnuty klin som este nevidel... :wink:
ludo mal s tymto perom problem. Nebolo zlomene ale v ozubenom kolese bioa otlacena drazka a koleso plavalo
Naposledy upravil(a) stenky dne sob 17.12.2011, 20:28, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

no ano. ale skorej ako by strihlo pero, skor skocia zuby na remeni, nie? a -GTE je este narocnejsie na remen, ako GE-cko... treba skusit, je to riadna zahada ale...
IS 300
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

gabko24 píše:no ano. ale skorej ako by strihlo pero, skor skocia zuby na remeni, nie? a -GTE je este narocnejsie na remen, ako GE-cko... treba skusit, je to riadna zahada ale...
setkal jsem se i s tímto ( nutno dodat že klinek byl nejakej "samodomo delanej" ) ale také spíše odhaduji na řemen a vyčesané zuby
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

no ale ked tak uvazujes, kde radsej strihne? klin z kovu alebo par zubkov na remeni? nevravim ze sa stat nemoze... mozne je vsetko. :wink:
ale tvrdenie ze rozvody su OK, resp rozvodovy remen je OK, ale ked potocis klukou a rozvodove kola na vackach sa nehybu je proti logike. Take proste neexistuje.
IS 300
MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalS »

Idaho píše:
gabko24 píše:no ano. ale skorej ako by strihlo pero, skor skocia zuby na remeni, nie? a -GTE je este narocnejsie na remen, ako GE-cko... treba skusit, je to riadna zahada ale...
setkal jsem se i s tímto ( nutno dodat že klinek byl nejakej "samodomo delanej" ) ale také spíše odhaduji na řemen a vyčesané zuby
Dovedu si uplně predstavit ze nekdo vyměnoval rozvody a ten klinek vypadl a uz se nenasel tak ho dotycny zkusil vyrobit z neceho co bylo po ruce... Kdyby se me treba ztratil kde neco takoveho koupit ? Nebo nechat u nekoho udelat na frezce z tvrdsiho materialu ???
Ja jsem si puvodne myslel ze to ozubene kolecko na klice drzi predevsim ten sroub na remenici - ze je to povne prosroubovane ale asi s tim otaci spis ten klinek co ?
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
Odpovědět

Zpět na „Celica“