Riadenie - ťahá na stranu

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
squal_sk
Člen Týmu

Riadenie - ťahá na stranu

Příspěvek od squal_sk »

Zdar vśetkým.
Po čase som sa rozhodol dať do poriadku môjho miláčika. Auto som kúpil jazdené už s týmto problémom, jednoducho ťahá doprava (v zime na 15-kach viac). Kamoš technik, ktorý je dušou i telom Toyoťák urobil nasledujúce úkony: boli vymenené a vyvážené kolesá, naposledy dvakrát geometria komplet (a predtým dvakrát v iných servisoch), obhliadka prednej nápravy a nič. Ak nedostanem nejakú zaujímavú radu, alebo skúsenosť, tak ma čaká systém pokus-omyl s vymieňaním jednotlivých častí nápravy.
Vopred ďakujem za nápady.
TOYOTA Auris TS Hybrid rv.2017 8300km - môj milášek
TOYOTA Yaris 1.33VVTi rv.2009 82000km - žlté kura
Olcit->Fiat Punto->Mitsubishi Carisma 1.6->Ford Focus 1.8TDdi->TOYOTA Avensis D4-D CAT kombi..... ????
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

neni zapecena brzda na pravej strane?

geometriu kontrolovali aj zadnu?
squal_sk
Člen Týmu

Příspěvek od squal_sk »

matus69 píše:neni zapecena brzda na pravej strane?

geometriu kontrolovali aj zadnu?

geometria komplet, brzdy vymenene kotuce aj platnicky (tahalo aj predtym aj teraz)
Olcit->Fiat Punto->Mitsubishi Carisma 1.6->Ford Focus 1.8TDdi->TOYOTA Avensis D4-D CAT kombi..... ????
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Jenom blbej dotaz, bouraný to nebylo ?
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

na inom fore pred rokmi mal manik tento problem s novym meganom. Po natahovackach, dynamickej geometrii a neviem co sa doslo na to, ze razvor kolies je iny na lavej strane a iny na pravej. Asi 2cm. Vo fabrike povedali, ze je to v norme a tym to haslo.

PS: kriva kasna moze byt tiez pricina, ale mam za to, ze by sa to ukazalo na tej geometrii. Ale mozno nie.
vojta ž.
Manager Týmu

Příspěvek od vojta ž. »

No zalezi na tom jakym stylem byla ta geometrie delana. Jestli po staru lampama tak to nemusi byt zrovna presne a ledacos se muze prehlidnout.
Ovsem pokud byla delana nekolikrat tak by to byla asi hodne velka nahoda.

Napada me jen nejaky vetsi problem na naprave. Urvany silentblok, vymlaceny cep atd. To by pak byla zbytecna i geometrie.
S geometrii mam treba zkusenosti ze hodne lidi kontroluje jen odklony, sbihavost atd., ale nekontrolujou zaklon. Tzn. jestli kolo neni treba od bouracky kople do zadu.
No a posledni napad jsou pneumatiky.
Avensis 2.0i 1998
squal_sk
Člen Týmu

Příspěvek od squal_sk »

Tak ci bolo bolo burane (kupil som jazdene), neviem, ked tak len jemnejsie , pretoze na tej naprave fakt nic nevidno (Matus, ak si aj na slovenskom fore, tak ti nebude nezname meno Pio, riesim to s nim). S pneumatikami to nema nic spolocne, pretoze nepomohla krizova vymena, a robi to aj na letnych pneu s inymi diskami. V ruke mam aj protokol BEISSBARTH o merani geometrie, vsetko v zelenych cislach.
B.Sanchez
Navigátor

Příspěvek od B.Sanchez »

Zdravím,když mi auto (ne Toy) táhlo, byla to hnutá těhlice a nedalo se s tím nic dělat. Menší kolize z obrubníkem. Ale když ti to všechno měřily,tak je to blbost,na tu těhlici by přišli.Držim palce.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“