štelování světel na E9

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
RP
Řidič

štelování světel na E9

Příspěvek od RP »

Zdar corolkáři!
Nějak jsem u své E9 nenašel štelování sklonu světlometů? Není nikde v interiéru a ani u samotných světel, kde jsem hledal nějakou páčku, kt. by se daly aspoň měnit natvrdo polohy když jede člověk sám nebo to má naložené a nic. To u toho typu nic není :? ?
Komanche

Příspěvek od Komanche »

ja to nemam, mam stelovani jenom svetlosti budiku (coz je prakticky nepouzitelne)
svetla se daj stelovat jenom sroubem zezhora na parabolach...
Slam
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slam »

Když jsem měl E9, vedla od každýho světla taková podezřelá hadička... Nikdy jsem nepřišel na to, kde končí (popravdě jsem po tom ani moc nepátral), ale kdesi jsem četl, že E9 má samočiný štelování v závislosti na zatížení zadku (něco na princip omezovače brzdnýho tlaku na zadní nápravu)....
Jinak tam ale žádný seřizování z místa řidiče nebylo....
Slam

EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06

RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

Slam píše: kdesi jsem četl, že E9 má samočiný štelování v závislosti na zatížení zadku (něco na princip omezovače brzdnýho tlaku na zadní nápravu)....
Jinak tam ale žádný seřizování z místa řidiče nebylo....
ale urcite nie vsetky, ja to na troch corollach e9 nemam. ale ked som si kupoval nove svetlo, predavac sa ma pytal, ci to je s alebo bez nastavovania.

drgi
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
RP
Řidič

Příspěvek od RP »

kdesi jsem četl, že E9 má samočiný štelování v závislosti na zatížení zadku (něco na princip omezovače brzdnýho tlaku na zadní nápravu)....
Já jsem nic u světel nenašel, ještě to vyzkouším zatím jsem v noci naložený nejel, ale vím jaké byly problémy, když jsme loni jeli do Chorvatska kamarádovou Mazdou 323, která to taky nemá r.v. 90 (jinak svělé auto) a v noci se skoro nedalo jet jak na nás všichni pouštěli dálkové, letos se tam chystámse svou E9.
To trochu japonci nedomysleli :( , základní věc si myslím u auta i ten žigul to měl co sem ho měl před tím.
Komanche

Příspěvek od Komanche »

no sice to domysleny neni, ale jinak bych doporucil vymenit zadni tlumice 8-)
David
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od David »

Tak že bych byl jedinej, kdo má štelování skonu světel? U svýho auta mám ve světlometech elektromotorky ke sklápění sklonu světel, ovládaní je podsvíceným posuvným kolečkem, které je umístěno na středovém panelu, někde mezi řadící pákou a ruční brzdou. Když jsem auto kupoval, nebylo toto štelování funkční, což bylo překážkou k udělení známky na STK. Musel jsem to teda celý zprovoznit. Vyměnil jsem obě světla, koupil jsem snad posledni slušný 2 kusy s elektrickým naklápěním na vrakáči, protože jedno moje původní světlo bylo pouze s mechanickým naklápěním a druhý bylo sice s elektrickým, ale poškozeno. Takže po výměně, zapojení konektorů a seřízení bylo všechno v pohodě. O samočinném seřízení sklonu v závislosti na zátěži zadní části vozu jsem neslyšel, ale myslim si, že i u svetlometu s mechanickým naklápěním to musí jít nejak sestelovat i z kabiny snad ne, je to logický. Faktem je, že naprikal svetlomet s elektr.ovladanim u tak stary Corolly je jednou tolik drazsi nez s machanickým. Ty hadicky jak nekdo psal ze mu jdou od svetel by mohly napovídat o hydraulickém ovládání (jako to má Felicie), ale měly by vyústit stejně v kabině v podobě nákýho stelovacího kolečka nebo tak něco.
Corolla 1,3 XLi, 55kW
3 dveře, hatchback
r.v. 1990
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Taky mi to zavází, ale carina se přeci jen tak snadno nezvrátí vzad. Přeci jen je to těžší auto.

2 Komanche: Ty dva šrouby (aspoň u mne), co jsou na vrchu světlometů, slouží k úhlopříčnému odklonu parabol (to příkopu a do protisměru). K pohybu paraboly ve vodorovné ose slouží taková plastová kolečka vespodní části zadní strany světlometu. Nafotil bych je, ale byly v dezolátním stavu tak tam mám daný z Opela. Docela radost se k nim dostat.
2 David: opravdu to z kabiny seštelovat nejde.
Na toy se seřizování z kabiny povinně dávalo až od r. 1993 (5 let po favoritech).
Na druhou stranu, co tam není, to se nerozbije :? .
Obrázek
RP
Řidič

Příspěvek od RP »

Komanche napsal:
no sice to domysleny neni, ale jinak bych doporucil vymenit zadni tlumice
To byla první věc co jsem měnil :) teď měním přední, ale jak se to naloží tak to stejně nepomůže ta mazda měla taky nové a je to kapku větší auto.
Nu co už je to jediná vada na kráse, tak si z toho nebudu dělat hlavu. :wink:
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

RP píše:Komanche napsal:
no sice to domysleny neni, ale jinak bych doporucil vymenit zadni tlumice
To byla první věc co jsem měnil :) teď měním přední, ale jak se to naloží tak to stejně nepomůže ta mazda měla taky nové a je to kapku větší auto.
Nu co už je to jediná vada na kráse, tak si z toho nebudu dělat hlavu. :wink:
to uz asi nebude tlmicmi, ale oslabenymi zadnymi pruzinami, tiez mam nieco podobne :?
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
Gargy
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gargy »

Pridavam se k tomu ze na E9 z 92 roku mam taky elektricke nastaveni vysky svetel koleckem ze stredoveho panelu. Bohuzel mne funguje jen jedno. (Puvodni majitel to nekde naboril a dal tam obycejne :( )
Toyota Corolla, 1.3i, 92, E9
Odpovědět

Zpět na „Corolla“