signalizace kontrolky TRC off, VSC, motoru
signalizace kontrolky TRC off, VSC, motoru
Vlastnim Avensis 2.0 D4D r.v.11/06 a mam tento problem. Jiz po druhe v kratkem casovem udobi, se mi rozsvitily kontrolky TRC off, VSC a motoru (poprve odpadly samy). Nevite co signalizuji? Ja se domnivam, ze souvisi s EGR ventilem, protoze auto do 2000 otacek nema vubec zadnou akceleraci pak se da trochu do pohybu, ale pri vetsim zatizeni (napriklad pri jizde do kopce, predjizdeni) zase nejede a reaguje pouze na velmi citlive seslapnuti plynoveho pedalu. Prosim zda nekdo z vas nema s timto problemem nejake zkusenosti. Predem diky.
Krishna
Krishna
kontrolky
nedávno som riešil to iste je to zanesený DPF filter - teda u mna bol, mam dojem ze som k tomu prispel i sam ako som sa dozvedel neskor. Daval som olej 5W 40 a na motory s DPF má ísť 5W 30, co si clovek sam nezisti nevie.
moja rada by bola poriešiť olej - možno maš správny, a prehnať auto po diaľnici aspoň 100 km na 3500 otačkach a dokoncit kompletne regeneráciu DPF filtra, doporučujem čo najskôr.

Avensis T25 2,0 D-4D 2007 93kW
Re: kontrolky
rony píše:nedávno som riešil to iste je to zanesený DPF filter - teda u mna bol, mam dojem ze som k tomu prispel i sam ako som sa dozvedel neskor. Daval som olej 5W 40 a na motory s DPF má ísť 5W 30, co si clovek sam nezisti nevie.moja rada by bola poriešiť olej - možno maš správny, a prehnať auto po diaľnici aspoň 100 km na 3500 otačkach a dokoncit kompletne regeneráciu DPF filtra, doporučujem čo najskôr.
Fakt je nutne to tak vytacat ak by ste mali podozrenie na zaneseny filter alebo urobit prevenciu? Nestaci to len prebehnut po dilnici cca pri 2400 otackach? teda na 6 pri rychlosti 140 km/h aspon 20 km... Teda aspon ja som bol doteraz na tom a aj som to takto praktizoval ked so dlhsie behal iba po meste tak som to preventivne siel revetrat po dialnici ci mate iny nazor?
Avensis combi 2D-4D 2007
Rav4 2.0 VVTI 2008
Rav4 2.0 VVTI 2008
100 km na 3500 otacok nie je az potrebne ist. sem-tam prudsie pridat a mierne vytocit, aby ste to pasivne vypalili. Aj ked ide auto normalnym tempom na dialnici sa to vypaluje - aktivne cez piatu trysku.
Inac je celkom zaujimave, v mojom pripade, ak takto povytacam tak sa mi to skor zacne regenerovat. Cely tento patent je zaujimavy, kedze vypalujeme filter vlastne tym co ho upchava. kedze pridate a idete na vyssich otackach, sice na jednej strane zvysite teplotu vo vyfukovom trakte, ale viac tych sraciek tam ide aj do toho filtra. Odhliadnuc od toho ze to DPF-ko casom a kilometrami degraduje, ja mam 145000 a pusta sa ta regeneracia castejsie, aj ked idem 700 km v kuse. vyzera to tak ze kapacita filtra je ovela mensia ako na zaciatku a ze sa rychlejsie upchava.
@matus69 - kolko mas ty km na svojom is-ku?
Inac je celkom zaujimave, v mojom pripade, ak takto povytacam tak sa mi to skor zacne regenerovat. Cely tento patent je zaujimavy, kedze vypalujeme filter vlastne tym co ho upchava. kedze pridate a idete na vyssich otackach, sice na jednej strane zvysite teplotu vo vyfukovom trakte, ale viac tych sraciek tam ide aj do toho filtra. Odhliadnuc od toho ze to DPF-ko casom a kilometrami degraduje, ja mam 145000 a pusta sa ta regeneracia castejsie, aj ked idem 700 km v kuse. vyzera to tak ze kapacita filtra je ovela mensia ako na zaciatku a ze sa rychlejsie upchava.
@matus69 - kolko mas ty km na svojom is-ku?
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
ako najlepsie spozorujem to vypalovane? niektory tu popisuju ze vidiet za nimi biely dym,mam auto pol roka a zatial 10000 km ,spolu na tacho 120000 ale zatial som nic nespozoroval...Par krat po vystupeni som zacitil cudny zapach ale inak nic...auto nezadymi vobec ani na bielo ani na cierno...inak ide vsetko krasne a bezproblemovo...
Avensis combi 2D-4D 2007
Rav4 2.0 VVTI 2008
Rav4 2.0 VVTI 2008
P2000 nie je ziadna chyba v zozname...rony píše:vsetko pekne chlapi a komu z vás auto vôbec nešlo len pri jemnom plyne a do 2000 ot. komtrolky mohli svietit ale motor možno išiel normalne. Mne vyhadzovalo chybu tuším P 2OOO
a svietili mi vsetky spominane kontrolky 3ks
motor do 2.000ot je typicky prejav jazdy v nudzovom rezime, ked je drasticky znizeny vykon a je to prejav viacerych moznych problemov.
nie je problem v otackach, ale case.Mehero píše: Fakt je nutne to tak vytacat ak by ste mali podozrenie na zaneseny filter alebo urobit prevenciu? Nestaci to len prebehnut po dilnici cca pri 2400 otackach? teda na 6 pri rychlosti 140 km/h aspon 20 km... Teda aspon ja som bol doteraz na tom a aj som to takto praktizoval ked so dlhsie behal iba po meste tak som to preventivne siel revetrat po dialnici ci mate iny nazor?
DNPR sa vypaluje aj v meste (ako pise redik - na to je tam 5ty vstrekovac), kedy trvalo nad 2.000ot jazdime iba zriedka. Problem je, ze to vypalovanie dlhsie trva.
Takze u teba nevidim problem v 2400ot, skor v tom, ze iba 20km. Ale mozno to staci, takto fakt neviem.
Toto je to, co mi na toyote naozaj vadi. Preco nedali nejaku signalizaciu na palubnu dosku, ze "teraz sa cistim, este chvilu jazdi" ?
ale pokial nemas problem s tym, ze by si mal prilis zvysenu spotrebu (t.j. stale prebieha snaha o cistenie) alebo s hadzanim do nudzoveho rezimu (t.j. dnpr sa nedokaze vycistit) tak potom mozme jednoznacne uzavriet, ze 2400 ot a 20km staci.
77tisredik007 píše: @matus69 - kolko mas ty km na svojom is-ku?
najlepsie to vidiet na spotrebe, ale to znamena potrebu casteho nulovania spotreby "avg" a znalosti spotreby pri jednotlivych typoch jazdy.mehero píše:ako najlepsie spozorujem to vypalovane?
pri vypalovani auto berie o 1 az 2l viac ako obycajne.
no ja momentalne sledujem zaujimavy jav na mojom D-CATe.
po vymene tesnenia hlavy (podfuknute tesnenie) mam velmi vysoku spotrebu (8-14 litrov) na "miernych" otackach.
ked idem na trojke cca 65kmh, toci to nejakych 2100 a vtedy je spotreba az 14 litrov. Normalne to urcite nie je. Zaujimave je ze ked vypojim baterku, tak tesne po odpojeni, prvych 20 az 50 km je spotreba pri takych otackach a rychlostnom stupni 2,5 az 4 litre (podla cesty). Az neskor to vyskoci a potom uz nejde dole.
Niekto to tu uz riesil, neviem ci v Ave alebo RAV4 a on mal uvolneny prepad paliva na vstrekovaci. Neviete nahodou kde sa to na motore nachadza? pozeral som nakresy na toyodiy.com ale velmi mudry z toho nie som.
po vymene tesnenia hlavy (podfuknute tesnenie) mam velmi vysoku spotrebu (8-14 litrov) na "miernych" otackach.
ked idem na trojke cca 65kmh, toci to nejakych 2100 a vtedy je spotreba az 14 litrov. Normalne to urcite nie je. Zaujimave je ze ked vypojim baterku, tak tesne po odpojeni, prvych 20 az 50 km je spotreba pri takych otackach a rychlostnom stupni 2,5 az 4 litre (podla cesty). Az neskor to vyskoci a potom uz nejde dole.
Niekto to tu uz riesil, neviem ci v Ave alebo RAV4 a on mal uvolneny prepad paliva na vstrekovaci. Neviete nahodou kde sa to na motore nachadza? pozeral som nakresy na toyodiy.com ale velmi mudry z toho nie som.
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
-
- Věčnej rejpal