Klimatizace

vše ohledně modelové řady Yaris
Frema
Člen Týmu

Klimatizace

Příspěvek od Frema »

Dobrý den, děkuji všem, kdo by mi mohl poradit. Mám Yarise 2003, docela u mě srdeční záležitost. V dubnu se nám má narodit mimčo a já si stojím za svým, že sedačku a kočárek do Jarouše narvu - když pojedu sama s miminem, tak se mi to zdá reálné. (přítel má velké auto, takže kupovat druhé ala rodinné považuju za zbytečný). Problém je, že auto nemá klímu a ceny obecně dostupné tragédie...prostě za cenu klímy pomalu bych prodávala tohle auto, které bych si prostě ráda ještě chvíli nechala, protože šlape jako hodinky. Jsem z Plzně, není zde někdo, kdo by zvládnul za rozumné peníze klimošku zapojit? Díky všem. Jinak asi půjde do světa... :? :cry:
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Ahoj, kocarek se do yarise vejde, resp. podvozek tam das a hlubokou korbu das dozadu nebo dopredu, zalezi kam das prcka. Manzelka v bnem vozila oba prcky od malicka - ted uz jim je 4 a 6. Dokonce se do kufru yarise vesel kocarek pro dve deti.
Klimatizace neni neresitelny orisek a ja ji do Yarise (prvni generace) dodelaval - tady moje reportaz : http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?p=123193
Cena by byla podle toho, jak by se to sehnalo, neco by se dalo na ebay, neco na vrakovisti. idealni na vrakovisti sehnat auto s dobrym predkem a z nej to cele vykuchat. Motor mas 1.0 nebo 1.3 ? Taky zda tam je na to pripravena alektrika - zkus sem dat fotku motoroveho prostoru, hlavne detail u nadoby ostrikovace.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
jarous350
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarous350 »

A to dite nebude ochotne bez klimatizace s tebou yarisem jezdit? Jeste pred par lety klimatizace nebyvala zadnym standardem a z deti prekvapive vyrustalo neco pouzitelnejsiho nez vyrusta ted.
Ja teda klimatizaci mam, v yarisovi i ve focusovi, a prestoze najedu rocne dost pres 30tis.km, tak tu klimatizaci temer nepustim.
Jarouš 1.0 VVTi, rok 2004, 5D, světle modrý
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak já ji mám ve všech autech a auto bez klimy nechci.. .))))) A puštěná je i ráno při odmražování a odrošení skla... :-))))
Back in Czech.
jarous350
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarous350 »

Ale predpokladam, ze to nesouvisi s ditetem.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ale jo.... Dítě vozím taky a s klimou zapnutou... :-)))) A ještě i psa.
Back in Czech.
jarous350
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarous350 »

Myslel jsem to jinak.
Koupim si vedome auto bez klimatizace, protoze vim, ze ji nutne nepotrebuju. Tim padem nerozumim tomu, proc najednou s ditetem tu klimatizaci potrebuju.
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Prave, ze s ditetem je klimatizace k nezaplaceni. proc se dusit v aute ve vedru a treba jeste v kolone ? A dost deti trpi i ekzemy, ktere se pri poceni zhorsuji.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

protože malé dítě má mnohem horší schopnost tepelné regulace a menší tepelnou kapacitu... Takže pokud bude opravdu horko 40celsiusů a ty budeš muset dítě odvézt, tak se bez klimy vystavuješ riziku přehřátí dítěte... A v řecku v létě v horách má metr nad silnicí teplotu i 56 nad nulou... :-)
Back in Czech.
jarous350
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarous350 »

OK, sice jste me uplne nepresvedcili, ale beru.
Jeste je teda ke zvazeni, zda vsechny tyhlety prostredky, ktere prispivaji k idealnimu 'sterilnimu' prostredi, nejsou prave pricinou ruznych civilizacnich alergii a 'ekzemu'.

Jinak pokud maji v rodine velke rodine auto, tak tim yarisem asi nepojedou do Recka.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

To ne. Klima neni sterilizační prvek.... Spíše mnohdy naopak.... Takže ekzémy ani alergie z toho nejsou.... To si myslí a tvrdí jen píčusové, kteří neví co plácat. :-))))))

Tedy alergie beru zpět... :-) jsem píčus... :-)))) Alergie ano, protože ve výparníku klimy se často tvoří na kondenzátu plísně a kvasinky... a ty mohou následně senzibilizovat dítě a indukovat alergii.... Ale to je nesprávným použitím klimatizace...
Back in Czech.
jarous350
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarous350 »

Alergie mohou vznikat tim, ze se udrzujes v idealnich podminkach, coz v podstate snizuje prirozenou imunitu organismu, ktery vyhodnoti, ze ji v tu chvili nepotrebujeme.
Ale to je jedno, konec diskuze z moji strany, obzvlast, pokud se mame nazyvat picusama apod.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Nebuď jak malý dítě.... zkus nahodit nějaký argument ne slepičení divné obecné polopravdy...... Ideální podmínky také nejsou alergizující... Dlouhodobý pobyt v ideálních podmínkách má pouze za následek horší schopnost přizpůsobení podmínkám neideálním... nikoliv alergii jakožto zvýšenou citlivost na určité bílkoviny či polysacharidy s vyšší molekulovou hmotností.... To nemá s teplotou nic společného. :-)))
Back in Czech.
jarous350
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarous350 »

Dalsi argument k alergiim nemam.
Mam pouze to, ze pokud je s Yarisem spokojena a podarilo se ji koupit dobrej kus, kterej bez problemu funguje, tak bych se ho rozhodne nezbavoval pouze kvuli tomu, ze nema klimatizaci.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

jestli si můžu dovolit něco "chytrýho" na závěr tak: klimatizaci a děti bych vůbec nespojoval. Podle mě běžný dítě vydrží mnohem víc než člověk.. to soudim podle naší rodiny.. :D

btw: včetně novorozenců - dospělý by prý narození nikdy nepřežil - to zase pamatuju ze školy.. :D
Odpovědět

Zpět na „Yaris“