Studený start NEVYŘEŠENO- HELP!

vše ohledně modelové řady Carina
rodrigo
Navigátor

Studený start NEVYŘEŠENO- HELP!

Příspěvek od rodrigo »

Zdravím, carina II 1,6 16V nechytá za studena. Ráno sednu, musím cca 4x točit a nic,pak na popáté škytne a po šesté naskočí a vše je v pohodě.

Nikdo neví čím to je,palilový filtr a čeradlo nové,baterie taky nová. V Toyotě nic nezjistily. Mám podezdření na vstřiky.

Díky za rady! už nevím co bych vyměnil.
Naposledy upravil(a) rodrigo dne ned 04.12.2011, 11:16, celkem upraveno 1 x.
rodrigo
Navigátor

Příspěvek od rodrigo »

Tak vstřiky jsou vyměněné, čerpadlo s filtrem taky a pořád to dělá. Regulátor tlaku paliva taky vyměněn.

Už opravdu nevím,škrtící klapka vyčištěná,napadá mě už jen startér.

3x točí naprázdno,na 4 škytne a na 5 vždycky chytne a vše je bezrpoblémů.

Prosím o jakoukoli radu! Díky!
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Musíš na to od lesa :wink: Je to vůbec palivem?

test č.1 zastartuj tedy třikrát a po tomto pokusu vymontuj svíčky. Musí být mokrý od benzínu.Jestli nejsou tak je problém v dodávce paliva-jestli jsou tak v zapalování.

Kdo ti poradil vyměnit půl motoru? Zjišťovali jste si jestli je to dodávkou paliva či zapalováním?Nebo jen tak střílíte?
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
rodrigo
Navigátor

Příspěvek od rodrigo »

Bylo to v Toyotě,řekli že by to mohl být regulátor paliva protože je tam malej tlak paliva.

Fakt nevím co by to už mohlo být.
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

rodrigo píše:Tak vstřiky jsou vyměněné, čerpadlo s filtrem taky a pořád to dělá. Regulátor tlaku paliva taky vyměněn.........škrtící klapka vyčištěná...............
Ty máš palivový čerpadlo v nádrži že
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Poruchy jsou různý. Když je palivový čerpadlo na motoru a je mikrotrhlinka na palivovým vedení mezi nádrží a čerpadlem tak to "přisává vzduch" (mezi čerpadlem a pal.nádrží je ve vedení podtlak a hledá to cestu nejmenšího odporu-a ta je tou dírkou) ......... to ale nebude tvůj případ.

Pak tedy když máš nový čerpadlo v nádrži,nový filtr,nový regulátor tlaku paliva nechápu co se děje. Uhlíkový filtr by to teoreticky mohl taky dělat - najdeš ho většinou pod posilovačem brzd v motorovým prostoru. Teoreticky by mohl bránit přisávat vzduch do nádrže a tím bránit čerpadlu k vyššímu tlaku. Známej došel do takového stádia kdy se mu pomačkala palivová nádrž tím podtlakem........asi silný čerpadlo :lol: Můžeš ho odpojit a na zkoušku nastartovat i bez něj.

Nebo nemáš na čerpadle dostatek napětí. To otestuješ jednoduše. Propojíš v diag.zásuvce - více zde http://toyoty.nolimit.cz/kontrola-palivoveho-cerpadla a u toho můžeš měřit napětí přímo na čerpadle případně můžeš měřit tlak na vstřik.liště.

:wink:
rodrigo
Navigátor

Příspěvek od rodrigo »

ahoj,jojo čerpadlo je v nádrži a je v pohodě. Vyzkoušel jsem propojit B+ a Fp,slyšel jsem jak bzučí čerpadlo vše ok a zase to chytlo až na po 4.

Uhlíkový filtr zkusím najit, nemůže to dělat rozdělovač?

Díky za rady
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

No jestli ti řekli v Toyotě že je to nedostatečným tlakem paliva tak potom nechápu proč řešit rozdělovač.

Každopádně test jestli je to palivem či zapalováním je jednoduchý - párkrát zastartuješ (u tebe asi třikrát) a vymontuješ svíčky. Podle svíček poznáš spoustu věcí - jestli jsou mokré od benzínu ........ záleží taky jakou mají barvu
rodrigo
Navigátor

Příspěvek od rodrigo »

To určitě vyzkouším,ale myslím že jsem to už jednou dělal ale nepamatuji si jak to bylo.

Teď mi začal hvízdat řemen a pak klepat kladka, je to vodní pumpa,takže to musím vyměnit, už jsou okolo kovové hobliny.

Myslím,že to se startama nemá nic společného.

Když budou svíčky mokré,palivo tam pujde ale proč ty 3 "hluchy" starty před chytnutím?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

je tam skutečně tlak paliva 3bary? Když čerpadlo necháš přes diag konektor běžet,chytne okamžitě?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
rodrigo
Navigátor

Příspěvek od rodrigo »

To jsem taky dnes zkoušel. Čerpadlo sem slyšel, starty ale pořád stejné :( V toyotě mi řekli že to bylo kolem 2,5 ale po výměně regulatoru tlaku paliva by to mělo být ok
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

máš možnost změřit komprese motoru?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
rodrigo
Navigátor

Příspěvek od rodrigo »

To bohužel nemám, ani nevím jak změřit kolik dává Barů čerpadlo.
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

tak to vem ze servisu kde ti ani nejsou schopný říct tlak paliva ani změřit komprese....co třebas pátý vstřik sytiče,funguje vůbec teplotníčidlo studeného startu atd.....a odvez to někam kde se na ty auta specializujou....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
rodrigo
Navigátor

Příspěvek od rodrigo »

ahoj,kde je ten pátý vstřik sytiče? připadá mi že to je sytičem ,že trvá než sepne proto to startuje 3x jako by bez sytiče.

Teplotní čidlo které? vyměněny je jen čidlo na olej a na kapalinu.
Odpovědět

Zpět na „Carina“