Piskani brzd

vše ohledně modelové řady Yaris
satanda
Navigátor

Piskani brzd

Příspěvek od satanda »

Nazdar hosi, mam dotaz....cim je zpusobeno piskani brzd? Stalo se mi to za poslednich 14 dni tak ctyri krat kdyz sem dobrzdoval, nedela to porad, jen nekdy.je to nejspis prkotina ale sere me to. Diky
Toyota Yaris Dream(2010) 1,33 Dual VVTi 74KW
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

spina sa ti mozno dostala doo brzd
paloo
Navigátor

Příspěvek od paloo »

Vitaj na palube ,ajitelov piskajucich brzd,,,neboj nic vazne,ale trpia tym viaceri majitelia yarisov aj aurisov,,tak chod pekne k predajcovi ten to skusi vycistit a ked nepomoze vymenia ti brzdove dosticky,,a mozno ti to obcas zapiska aj po vymene tych dosiek,,nic ci treba akutne riesit,je to len esteticka chyba ale dost neprijemna,,na parkovisku ked clovek dobrzdieva tak to vyzera ako ked lokomotiva brzdi..
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No,nedá mi na toto nereagovať(mi to pripadá blbé na všetky príspevky prispievať niečím... :oops: )
ALE- to pískanie je sposobené tým,že tam dávajú tvrdšie dostičky(či platničky?) -no to je jedno...Oni tie dostičky sú vyrábané z nejakého EKO-materialu ,ktoré sú značne tvrdšie ako "bežné" dostičky a preto to pískanie je hlavne pri dobrzdovaní. Je to nepríjemné-to je pravda...
Tento "problém" je skoro u všetkých yarisov (a aj aurisov).Mne zatial nepískajú,ale rátam s tým,že začnú.Na predchádzajucom mojom yarise 1.0 r.v.2007 som mal presne ten istý problém(ako aj mnohí z nás...) ja som na to kašlal a samé to aj jedného dňa prestalo.Možno keby to dlhšie robilo a začalo by mi to žrať nervy,tak by som asi zbehol to dať vymeniť.
Dá sa to totiž vyriešiť aj tým,že zbehneš do servisu,kde ti ich vymenia za mäkkšie a tým sa to vyrieši (robili to bezplatne).
Inak - keďže to nie je žiadna novinka, rozoberá sa to tutok:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ight=brzdy
:wink:

P.S.- mne ked to robilo ,tak som sem-tam brzdil trochu tvrdšie a ak niečo nešlo za mnou,tak som dupol (nie zasa tak,aby mi zaplo ABS) na brzdu aj počas jazdy ,aby sa ten "sklenený film" čo je možno spôsobené aj tým narušil na platničke a preto mi to asi aj prestalo pískať.(ale to si len myslím...)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

muco uz to je trapne kolko mas tych prispevkov ;)

mne to tiez niekedy piska ale kaslem nato vsak hlavne ze to brzdi ;) a inka pouzivam podobnu techniku ako muco, niekedy to riadne prebrzdim a je pokoj zase na mesiac. inak zalezi aj od pocasia ked je mokro to robi najviac
satanda
Navigátor

Příspěvek od satanda »

Hoj, litat po servisech se mi nechce, skusim to prebrzdit a uvidim na jak dlouho to vydrzi, jak sem psal nedela to porad, vcera sem obrzdoval na parkovisti u tesca a zacalo to piskat jak prase...vsichni hledeli jak vemena:D pak zase nic...uvidim. ale diky
satanda
Navigátor

řazení

Příspěvek od satanda »

jeste jedna vec mimo toto tema...kdyz chci zaradit dvojku z prvniho prevodoveho stupne tak tam nekdy jde blbe zaradit a neco tam cvakne jakoby pres zuby, ale ne moc...mate to taky nekdo? myslim ze sem to tu nekde uz cetl ale nejsem si jisty...diky
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

Já mám teda 1.0 3 válec. a ta převodovka je po 100 tisících horzná. Hlavně dvojka jak píšeš.
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
satanda
Navigátor

Příspěvek od satanda »

Cetl sem tady na foru dlouhou debatu ohledene prevodovky i filtru v klimatizaci, co se tyce prevodovky docetl sem se ze nekteri v servisech uspeli nekteri zase ne, tak nevim jestli to skusit, samozrejmne ze jsem byl pred tydnem na garancce po 15000tis. a nic mi nerekli a nejak sem to neresil pak sem se docetl tady ze se to casem rozjede, da se to reklamovat, dokonce nekomu stacilo vymena spojky. ty si to nijak neresil? zhorsili se ti casem i jine prevodove stupne? Jako kdyz zaradim a skoci ta dvojka jakoby pres zuby je to venku celkem slyset, takze kdyz jde nekdo kolem hledi ze neumim radit..celkem me to sere, ale nekdy to nedela, uz sem nasel figl jak zaradit aby to necvaklo ale nekdy se to proste nepodari...
Pak ohledne svetel, ta H4ka vypaluje do plastu, ja mam trochu ocuzeny ten stribrny plast...ten pruhledny z venku je v pohode, taky o tom tady byla velka debata...nevim jestli ma cenu tam jit kdyz tady nekdo psal ze se mu to po pul roce udelalo znova... :? :x
Jimmi
Věčnej rejpal

Re: Piskani brzd

Příspěvek od Jimmi »

satanda píše: ...piskani brzd...
Už se to tu probíralo mockrát, zkus trochu hledat.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
satanda
Navigátor

Příspěvek od satanda »

Brzdy mam jasne :)
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Reklamovat vsetko co nie je tak ako ma byt, tyka sa to hlavne svetiel, ale pokial mas iny problem, tak tiez reklamovat, nic ine sa tu neda poradit.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

no mne to teraz tiez zacalo jak svina piskat asi tam skocim a vymenim to :)
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Mne pískajú len teraz v poslednom čase a aj to len keď idem pomaly pri parkovaní, mám vytočené kolesá a brzdím. Zatiaľ to nechám tak, prípadne skúsim prečistiť a uvidím.
Toyota Yaris 1,3 Terra Cool 2008
Toyota RAV4 2,0 Valvematic Lux 2013

Obrázek
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

Peto píše:Mne pískajú len teraz v poslednom čase a aj to len keď idem pomaly pri parkovaní, mám vytočené kolesá a brzdím. Zatiaľ to nechám tak, prípadne skúsim prečistiť a uvidím.
ako to chces precistit ? normalne rozobrat atd ?
Odpovědět

Zpět na „Yaris“