Piskani brzd
Piskani brzd
Nazdar hosi, mam dotaz....cim je zpusobeno piskani brzd? Stalo se mi to za poslednich 14 dni tak ctyri krat kdyz sem dobrzdoval, nedela to porad, jen nekdy.je to nejspis prkotina ale sere me to. Diky
Toyota Yaris Dream(2010) 1,33 Dual VVTi 74KW
Vitaj na palube ,ajitelov piskajucich brzd,,,neboj nic vazne,ale trpia tym viaceri majitelia yarisov aj aurisov,,tak chod pekne k predajcovi ten to skusi vycistit a ked nepomoze vymenia ti brzdove dosticky,,a mozno ti to obcas zapiska aj po vymene tych dosiek,,nic ci treba akutne riesit,je to len esteticka chyba ale dost neprijemna,,na parkovisku ked clovek dobrzdieva tak to vyzera ako ked lokomotiva brzdi..
No,nedá mi na toto nereagovať(mi to pripadá blbé na všetky príspevky prispievať niečím...
)
ALE- to pískanie je sposobené tým,že tam dávajú tvrdšie dostičky(či platničky?) -no to je jedno...Oni tie dostičky sú vyrábané z nejakého EKO-materialu ,ktoré sú značne tvrdšie ako "bežné" dostičky a preto to pískanie je hlavne pri dobrzdovaní. Je to nepríjemné-to je pravda...
Tento "problém" je skoro u všetkých yarisov (a aj aurisov).Mne zatial nepískajú,ale rátam s tým,že začnú.Na predchádzajucom mojom yarise 1.0 r.v.2007 som mal presne ten istý problém(ako aj mnohí z nás...) ja som na to kašlal a samé to aj jedného dňa prestalo.Možno keby to dlhšie robilo a začalo by mi to žrať nervy,tak by som asi zbehol to dať vymeniť.
Dá sa to totiž vyriešiť aj tým,že zbehneš do servisu,kde ti ich vymenia za mäkkšie a tým sa to vyrieši (robili to bezplatne).
Inak - keďže to nie je žiadna novinka, rozoberá sa to tutok:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ight=brzdy

P.S.- mne ked to robilo ,tak som sem-tam brzdil trochu tvrdšie a ak niečo nešlo za mnou,tak som dupol (nie zasa tak,aby mi zaplo ABS) na brzdu aj počas jazdy ,aby sa ten "sklenený film" čo je možno spôsobené aj tým narušil na platničke a preto mi to asi aj prestalo pískať.(ale to si len myslím...)
ALE- to pískanie je sposobené tým,že tam dávajú tvrdšie dostičky(či platničky?) -no to je jedno...Oni tie dostičky sú vyrábané z nejakého EKO-materialu ,ktoré sú značne tvrdšie ako "bežné" dostičky a preto to pískanie je hlavne pri dobrzdovaní. Je to nepríjemné-to je pravda...
Tento "problém" je skoro u všetkých yarisov (a aj aurisov).Mne zatial nepískajú,ale rátam s tým,že začnú.Na predchádzajucom mojom yarise 1.0 r.v.2007 som mal presne ten istý problém(ako aj mnohí z nás...) ja som na to kašlal a samé to aj jedného dňa prestalo.Možno keby to dlhšie robilo a začalo by mi to žrať nervy,tak by som asi zbehol to dať vymeniť.
Dá sa to totiž vyriešiť aj tým,že zbehneš do servisu,kde ti ich vymenia za mäkkšie a tým sa to vyrieši (robili to bezplatne).
Inak - keďže to nie je žiadna novinka, rozoberá sa to tutok:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ight=brzdy
P.S.- mne ked to robilo ,tak som sem-tam brzdil trochu tvrdšie a ak niečo nešlo za mnou,tak som dupol (nie zasa tak,aby mi zaplo ABS) na brzdu aj počas jazdy ,aby sa ten "sklenený film" čo je možno spôsobené aj tým narušil na platničke a preto mi to asi aj prestalo pískať.(ale to si len myslím...)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Hoj, litat po servisech se mi nechce, skusim to prebrzdit a uvidim na jak dlouho to vydrzi, jak sem psal nedela to porad, vcera sem obrzdoval na parkovisti u tesca a zacalo to piskat jak prase...vsichni hledeli jak vemena:D pak zase nic...uvidim. ale diky
řazení
jeste jedna vec mimo toto tema...kdyz chci zaradit dvojku z prvniho prevodoveho stupne tak tam nekdy jde blbe zaradit a neco tam cvakne jakoby pres zuby, ale ne moc...mate to taky nekdo? myslim ze sem to tu nekde uz cetl ale nejsem si jisty...diky
Cetl sem tady na foru dlouhou debatu ohledene prevodovky i filtru v klimatizaci, co se tyce prevodovky docetl sem se ze nekteri v servisech uspeli nekteri zase ne, tak nevim jestli to skusit, samozrejmne ze jsem byl pred tydnem na garancce po 15000tis. a nic mi nerekli a nejak sem to neresil pak sem se docetl tady ze se to casem rozjede, da se to reklamovat, dokonce nekomu stacilo vymena spojky. ty si to nijak neresil? zhorsili se ti casem i jine prevodove stupne? Jako kdyz zaradim a skoci ta dvojka jakoby pres zuby je to venku celkem slyset, takze kdyz jde nekdo kolem hledi ze neumim radit..celkem me to sere, ale nekdy to nedela, uz sem nasel figl jak zaradit aby to necvaklo ale nekdy se to proste nepodari...
Pak ohledne svetel, ta H4ka vypaluje do plastu, ja mam trochu ocuzeny ten stribrny plast...ten pruhledny z venku je v pohode, taky o tom tady byla velka debata...nevim jestli ma cenu tam jit kdyz tady nekdo psal ze se mu to po pul roce udelalo znova...

Pak ohledne svetel, ta H4ka vypaluje do plastu, ja mam trochu ocuzeny ten stribrny plast...ten pruhledny z venku je v pohode, taky o tom tady byla velka debata...nevim jestli ma cenu tam jit kdyz tady nekdo psal ze se mu to po pul roce udelalo znova...
Re: Piskani brzd
Už se to tu probíralo mockrát, zkus trochu hledat.satanda píše: ...piskani brzd...