RAV 4 - r.v.99 - diferenciál Lock - co s tím?
RAV 4 - r.v.99 - diferenciál Lock - co s tím?
Ahoj,
prosím o radu: koupila jsem RAV4 ( 3 dveř.) z F, r.v. 99 a Frantíci k ní nedali manuál. Při nastartování se na displeji objevila světelná zpráva DIFER LOCK - pochopila jsem , že je zamknutý diferenciál. Podařilo se mi najít tlačítko a odblokovat. jej. Nicméně pořád nevím, kdy a proč jej mám nechat zamknutý - či vůbec někdy. Známý mi půjčil manuál na RAV 4 - ale rok 2003 a nic takového tam nemá, ani na palubní desce není tlAČÍTKO. Neví někdo radu ? Nebo dokonce nemáte někdo manuál? Díky , Zora G.
ricany@recoreal.cz
prosím o radu: koupila jsem RAV4 ( 3 dveř.) z F, r.v. 99 a Frantíci k ní nedali manuál. Při nastartování se na displeji objevila světelná zpráva DIFER LOCK - pochopila jsem , že je zamknutý diferenciál. Podařilo se mi najít tlačítko a odblokovat. jej. Nicméně pořád nevím, kdy a proč jej mám nechat zamknutý - či vůbec někdy. Známý mi půjčil manuál na RAV 4 - ale rok 2003 a nic takového tam nemá, ani na palubní desce není tlAČÍTKO. Neví někdo radu ? Nebo dokonce nemáte někdo manuál? Díky , Zora G.
ricany@recoreal.cz
Uzavierka diferencialu (DIFF LOCK) sa NESMIE pouzovat pri jazde v zakrute, lebo sa poskodi diferencial.Jimmi píše:Zima už skončila.... teď už je to k ničemu. Leda by ses někde nemohla vyhrabat z bláta
pouziva sa pri pohynani z miesta, ked je jedno koleso na smyklavom povrchu (otaca sa) a druhe na nesmyklavom (neotaca sa vobec)
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
- Slam
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Zora Gajerová píše:Díky, ale tam, co jsem si je chtěla dát, jsem ten zákaz odblokovala, a stejně tam nevlezli. No vidim, že jsem se pěkně uvedla, ale já fakt nejsem až takovej blbec....
Dík, už dneska radši nic psát nebudu... Z.
Nikdo nejsme dokonalej.. Nic si z toho nedělej...

Slam
EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06
RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06
RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
a este k tomu manualu: za vcelku mrzky peniaz ho urcite bude vediet zohnat importer (www.toyota.cz), myslim ze tu niekde na fore je aj konkretny kontakt na osobu ktora to ma na starosti.Zora Gajerová píše:Díky, ale tam, co jsem si je chtěla dát, jsem ten zákaz odblokovala, a stejně tam nevlezli. No vidim, že jsem se pěkně uvedla, ale já fakt nejsem až takovej blbec....
Dík, už dneska radši nic psát nebudu... Z.
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
Díky Slamovi : tak jo - nezabiju se.
A k tomu manulálu - zdá se, že jsou mi ho ochotni půjčit - dát ( nebo zkopírovat) v Toyota Ambrela - po telefonu byli velice roztomilí. Takže to je zase informace pro další, kdo ho shánějí. Budu -li ho mít v ruce, dám zprávu a bude-li někdo chtít, tak poskytnu (manuál, pochopitelně.).
Díky všem, ahoj
P.S. Myslím, že s " DIFF Lock" jel manžel asi 30 km - po suchu. Jak poznám, že to nezničil?
( Ne JÁ - ON s tím jel - to jenom pro ty , co řeknou : No jo, ženská a už to zničila! )
A k tomu manulálu - zdá se, že jsou mi ho ochotni půjčit - dát ( nebo zkopírovat) v Toyota Ambrela - po telefonu byli velice roztomilí. Takže to je zase informace pro další, kdo ho shánějí. Budu -li ho mít v ruce, dám zprávu a bude-li někdo chtít, tak poskytnu (manuál, pochopitelně.).
Díky všem, ahoj
P.S. Myslím, že s " DIFF Lock" jel manžel asi 30 km - po suchu. Jak poznám, že to nezničil?
( Ne JÁ - ON s tím jel - to jenom pro ty , co řeknou : No jo, ženská a už to zničila! )