Zimne upravy
Zimne upravy
caute chcem sa spytat ci robite nejake pripravy na zimu okrem vymeny gum a nemrznucej zmesi ?
ajjjaaajjj... na to som zabudol..tomko píše:poniektori so mozu namazat gumy okolo dveri aby im v zime nazamrzli
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Takže máš teda okrem toho aj dalšiu výhodu,a to je povinnosť vodiča od 1.11 2011 (okrem iných vecí) z celého auta dať dole sneh pred jazdou .Mne to nevadí,lebo to robím aj bez nariadenia vo vyhláške

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Klasika
- kontrola kapalin - "fridex", ostřikovače
- napuštění těsnění kolem dveří silikonovým olejem
- ošetřením zámků a vložek zámků - prostříknout WD40, nechat chvíli působit a pak stříknout silikonový olej
- dofoukat pneumatiky
- vyměnit stěrače (gumičky)
- koupit v Tescu 3 škrabky po 5,-Kč/kus
- smetáček do kapsy dveří řidiče
- ke smetáčku přidat houbičku na vysušení skel
- do kufru železnou lopatku, malý pytlík s pískem, startovací kabely, řetězy a kanystr se směsí do ostřikovačů
- umýt v myčce včetně spodku vozu
- nechat navoskovat
A připraveno
Snad jsem nic neopomenul 
- kontrola kapalin - "fridex", ostřikovače
- napuštění těsnění kolem dveří silikonovým olejem
- ošetřením zámků a vložek zámků - prostříknout WD40, nechat chvíli působit a pak stříknout silikonový olej
- dofoukat pneumatiky
- vyměnit stěrače (gumičky)
- koupit v Tescu 3 škrabky po 5,-Kč/kus
- smetáček do kapsy dveří řidiče
- ke smetáčku přidat houbičku na vysušení skel
- do kufru železnou lopatku, malý pytlík s pískem, startovací kabely, řetězy a kanystr se směsí do ostřikovačů
- umýt v myčce včetně spodku vozu
- nechat navoskovat
A připraveno
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
Děkuji,děkujem-opakování matka moudrostitelleke píše: Klasika![]()
A připravenoSnad jsem nic neopomenul
jen se zeptám,to mám použít wd40a pak silikonový olej?(stejné místo)
Někdy pokud zrovna nezůstane v autě,tak používám rozmrazovač skel
Díky
Sláva nazdar výletu,nezmokli.............
"BUBBLE" 08/12, Toyota Yaris NG11 5HB 1.0 VVT-i 5M/T Active, 5,5 lt/100 km
presne tak..pepyn píše:
jen se zeptám,to mám použít wd40a pak silikonový olej?(stejné místo)
WD 40 vytesňuje vlhkosť a aj maže.Sice píšu,že posobí aj proti zamrznutiu mechanizmov,takže by teoreticky stačil len WD 40 olej, ale silikon je osvedčená vec na tieto účely,takže ja osobne vychádzam z dlhoročných skúseností,preto maximalne suhlasim s tellekem .
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
nejdřív prostříknu WDčkem, protože hlavně čistí,odplavuje bordel, co se tam nastřádal a hlavně, jak píše Muco, vytěsnuje vodu. Po "vyprchání" WDčka nastříkám do zámku silikonový olej, párkrát vyndat, zandat klíč, odemknout, zamknout a hotovo
Ještě se mi nestalo, aby zámek zamrznul, nebo nechodil. Jinak napouštění těsnění kolem dveří dělejte v suchu a klidně už teď. Já používám houbičku na nádobí, na tu nastříkám olej a postupně přetírám celé těsnění.
Stěrače. Vyzkoušel jsem snad 6 druhů bezramínkových, pak různé ramínkové a všechno stálo za velký H. Pak jsem v Toyotě koupil za 390,- originální ramínkové stěrače (optifit) a můžu říct, že super. Oproti všemu ostatnímu to stírá krásně, nenechává šmouhy a ani takový ten povlak(film), který po setření vteřinku zůstává, než zmizne.
Jinak jak píše aczasa, najít první sníh s ledem a vyzkoušet si chování vozu, ať vás potom malé uklouznutí nerozhodí jak panice první pusa
Stěrače. Vyzkoušel jsem snad 6 druhů bezramínkových, pak různé ramínkové a všechno stálo za velký H. Pak jsem v Toyotě koupil za 390,- originální ramínkové stěrače (optifit) a můžu říct, že super. Oproti všemu ostatnímu to stírá krásně, nenechává šmouhy a ani takový ten povlak(film), který po setření vteřinku zůstává, než zmizne.
Jinak jak píše aczasa, najít první sníh s ledem a vyzkoušet si chování vozu, ať vás potom malé uklouznutí nerozhodí jak panice první pusa
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001