Zdravím
Tak bych se rád připojil mezi vás. V pondělí jsme byli pro Yaris Verso 2001 1,3 64kW najeto 110000. Cenovka byla 79 000, auto je v celku v super stavu, nějaká ta oděrka, ale hlavně majitel ho měl koupeno, když bylo rok staré a veškerý servis v Toyotě.
Měl bych k tomuto typu pár dotazů, už jsem to psal sice do jiného tématu, ale tam to smažu.
Otec má corollu 1,4 a ten yaris za ní s výkonem a jízdními vlastnostmi moc nepokulhává, což mne hodně překvapilo. nemám na tom teda moc najeto (asi 200 - 250km). Spotřeba kolem 8 litrů, ale to je asi v důsledku toho, že jsem jel 90% po dálnici a někde okolo 150kmúH v průměru a taky jsou tam dost kopce. Výkon a zátah toho motoru od spodu mě fakt překvapil. Byl jsem jak alenka v říši divů. Ještě jsem se chtěl zeptat, někdo tady psal s tou netěsností dveří. Od 120km/h začíná být dost slyšet aerodynamický hluk právě někde okolo dveří. Dá se to vyřešit novým těsněním? Stejný problém je i u té corolly. ta má nějakých 125 000 km. Děkuji za odpovědi a rád bych se tímto představil tady na forku. Asi mě tady uvidíte častlo, jelikož se mi toyota líbí čim dál více.
Jinak jestli má někdo nějaké info k tomuto modelu, například co odchází, na co si dát pozor a tak dál, byl bych moc vděčný.
nový člen Yaris Verso
- skaza
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
nový člen Yaris Verso
Yaris Verso 1.3 64 kw, r.v. 2001
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Vítej mezi námi.
Ta spotřeba je skutečně stylem jízdy, přecijen čelní odpor v takových rychlostech udělá svoje.
Profukování kolem dveří. Nevím v jakém stavu je těsnění, ale například na mém Versu je těsnění kolem okna malinko posunuté a vytvořila se taková "kapsička", kterou při vysokých rychlostech proudí vzduch. Když tu "kapsičku" přimáčknu na rám dveří, je po hluku. Stačilo zalepit a je po hluku
Info co odchází, kazí se moc nenajdeš, protože toho moc není. Pár témat ohledně Versa najdeš, stačí si prolézt sekci Yaris
Je tam info o spotřebě, nějakých opravách a zkušenosti...
Není to náhodou toto Verso? http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... aa8fdd3cb9
Ta spotřeba je skutečně stylem jízdy, přecijen čelní odpor v takových rychlostech udělá svoje.
Profukování kolem dveří. Nevím v jakém stavu je těsnění, ale například na mém Versu je těsnění kolem okna malinko posunuté a vytvořila se taková "kapsička", kterou při vysokých rychlostech proudí vzduch. Když tu "kapsičku" přimáčknu na rám dveří, je po hluku. Stačilo zalepit a je po hluku
Info co odchází, kazí se moc nenajdeš, protože toho moc není. Pár témat ohledně Versa najdeš, stačí si prolézt sekci Yaris
Není to náhodou toto Verso? http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... aa8fdd3cb9
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
- skaza
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Heh
jj to je přesně on
. Bývalí majitel je velice příjemný člověk, tak třeba ještě bude občas na toyota clubu, abych ho ujistil, že je jeho mazlík v dobrých rukou
Bohužel už těch příležitostí mít moc nebude, protože se nakonec rozhodnul pro seat altea XL.
Když jsme si ho odváželi, tak zatlačil slzu a rozmýšlel se jestli vůbec dělá dobře.
K té spotřebě, na dalších 150 kilometrech po okreskách jsem to stáhl z 8,2 na 7,4 takže si myslím, že ta výsledná spotřeba při běžném provozu 50% okresky 30% dálnice a 20% město bude někde kolem těch 6 - 6,5 litrů a to ne úplně s lehkou nohou. Díky to těsnění zkusím. Překvapilo mě i jak hraje originál audio, jestli teda už není upravované.
Když jsme si ho odváželi, tak zatlačil slzu a rozmýšlel se jestli vůbec dělá dobře.
K té spotřebě, na dalších 150 kilometrech po okreskách jsem to stáhl z 8,2 na 7,4 takže si myslím, že ta výsledná spotřeba při běžném provozu 50% okresky 30% dálnice a 20% město bude někde kolem těch 6 - 6,5 litrů a to ne úplně s lehkou nohou. Díky to těsnění zkusím. Překvapilo mě i jak hraje originál audio, jestli teda už není upravované.
Gratuluji ke koupi skvělého autíčka
Spotřeba se za chvilku dostane na těch cca 6,4l - na nějakém takovém čísle jsme se tu před časem, myslím, shodli.
Závady snad ani nejsou (kdyžtak jen výjímečně). Osobně mě zlobí jen volnoběh za studena (to je tu mé věčné téma a nikdo neví co s tím, ani v servise:)). Před týdnem jsem měnil tyčky stabilizátoru (gumy tam byly už na odpis), možná na ně mrkni, ale to není závada.
A audio hraje v základu i u mě skvěle.
Hodně štastných kilometrů bez nehod.
Spotřeba se za chvilku dostane na těch cca 6,4l - na nějakém takovém čísle jsme se tu před časem, myslím, shodli.
Závady snad ani nejsou (kdyžtak jen výjímečně). Osobně mě zlobí jen volnoběh za studena (to je tu mé věčné téma a nikdo neví co s tím, ani v servise:)). Před týdnem jsem měnil tyčky stabilizátoru (gumy tam byly už na odpis), možná na ně mrkni, ale to není závada.
A audio hraje v základu i u mě skvěle.
Hodně štastných kilometrů bez nehod.
- skaza
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Ještě k té spotřebě. Nevím jak jste na tom s přesností palubáku, ale po 3 tankováních do plna mi ukazuje na desetinu přesně, což mě celkem překvapilo, protože corolla ukazuje asi o pul litru víc.
K tomu volnoběhu. Během těch zhruba 1500 km co s ním mám zatím najeto, tak se mi asi 2x stalo, že jak sem dojižděl ke křižovatce a vyřadil jsem, tak mi spadly otáčky tak na 500 bych tipl. ale jinak bez problému. za studena mi to drží tak kolem 1200 a nechce se tomu z otáček. to jsem ale pozoroval i u corolly, takže předpokládám, že to je u toyot takto nastavené. i když za tepla by se hodilo tak o 30-50 otáček víc.
Mimochodem zítra jde čertík na zatmavení (tak nazívám yariska, protože je malej ale šikovnej a někteří jsou hodně překvapení, když na rozjezdu z křižovatky neuspějí
)
Tak potom hodim foto.
Ty tyčky stabiku asi budu muset zkouknout, protože na některých dírách mi připadá, že tam něco lehce klepe. Asi to nechám až po zimě.
Omluvte prosím chyby a diakritiku, píši tento příspěvek na mobilu.
K tomu volnoběhu. Během těch zhruba 1500 km co s ním mám zatím najeto, tak se mi asi 2x stalo, že jak sem dojižděl ke křižovatce a vyřadil jsem, tak mi spadly otáčky tak na 500 bych tipl. ale jinak bez problému. za studena mi to drží tak kolem 1200 a nechce se tomu z otáček. to jsem ale pozoroval i u corolly, takže předpokládám, že to je u toyot takto nastavené. i když za tepla by se hodilo tak o 30-50 otáček víc.
Mimochodem zítra jde čertík na zatmavení (tak nazívám yariska, protože je malej ale šikovnej a někteří jsou hodně překvapení, když na rozjezdu z křižovatky neuspějí
Tak potom hodim foto.
Ty tyčky stabiku asi budu muset zkouknout, protože na některých dírách mi připadá, že tam něco lehce klepe. Asi to nechám až po zimě.
Omluvte prosím chyby a diakritiku, píši tento příspěvek na mobilu.