Pomoc - problem po vymene baterie Corrola Verso

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
stockach
Člen Týmu

Pomoc - problem po vymene baterie Corrola Verso

Příspěvek od stockach »

Dobry den, ci vecer.

Jedna sa o Toyota Corolla Verso r.v. 2006 2,2 D4D 100kW.

Dnes po cca 120 km jazde a po odstavení auta na cca 30 minut som po zasunuti "kluca" do sachty a stisnuti tlacidla START pocul z pod kapoty len akesi vrcanie - akoby sa cerpadlo snazilo natiahnut palivo a nedarilo sa mu. Tak som otvoril kapotu a badal odkial ze tie zvuky idu a niekolkokrat som opakoval svoje pokusy so startom bezvysledne. Pri pokusoch o start lietali aj rucicky v tachometri a otackomeri a kontrolky vselijako preblikavali a ked uz ustalo aj vrcanie pod kapotou pri pokusoch o start, vykaslal som sa na to a zavolal asystencnu sluzbu cez poistovnu.
Manik s bohorovnym kludom skonstatoval, ze je to baterka!!! Natiahli sme kable, a auto naskocilo na prvy sup!!!
Kedze som bol prave pred Metrom, zena tam cosi kupovala cestou z cintorina, hned som tam kupil novu baterku, a aby som sa nezasvinil, manik z asystenčky mi baterku aj vymenil. Auto startuje, ALE!!!!!!!!!!:

- nejde zapnut autoradio,
- nejde zamknut cez DO,
- nesvietia ziadne svetla v interieri,
- hodiny na displeji v tachometri sa po vypnuti motora vynuluju,
-klima sa zapne niekedy automaticky spolu s ventilatorom

a to je asi vsetko, co som zatial objavil :-(

Pred vymenou baterie vsetko fungovalo v pohode, este aj pri neuspesnych pokusoch o start sa radio zapinalo.
Viete poradit ci odisla nejaka seria poistiek, alebo rele, alebo teda co to je za zazrak?

Dik za kazdu radu
TOYOTA RAV4 D4D 100 kW, 2007
Martin_HnN
Manager Týmu

Příspěvek od Martin_HnN »

Ja bych to videl na nejakou pojistku. Nic jineho mne nenapada. :(

Jinak budes muset asi zkusit servis.

Az na to prijdes, napis sem prosim pricinu :wink: dik
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
stockach
Člen Týmu

Příspěvek od stockach »

Takže problém bol vyriešený, ani to veľa € nestálo, ale stálo to trošku laborovania. Aby som nenapínal, bola to naozaj poistka, ale nie vypálená, lež PRESUNUTÁ. Chlapík z asistenčnej služby v snahe pomôcť prezeral aj poistky a jednu v motorovom priestore sa mu podarilo strčiť na iné miesto, než pôvodne bola. Pri viac ako 80 poistkách v tomto aute to dalo dosť námahy zistiť. Jednalo sa o 30 A poistku vnútorného osvetlenia, rádia a centrálneho zamykania. Čo je však zvláštne, tieto zariadenia sú istené cez viacero poistiek od 7,5 A v interiéri pri vodičovi po spomínaných 30 A v motorovom priestore.
Ďakujem za ochotu pomôcť.
TOYOTA RAV4 D4D 100 kW, 2007
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

tak to je stastny koniec :)
Corolla Verso D-CAT 130kw
Martin_HnN
Manager Týmu

Příspěvek od Martin_HnN »

To jsem rad, že to nebylo nic horšího :thumbsup: :)
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
Odpovědět

Zpět na „Corolla“