Nástřik dutin
Nástřik dutin
Chlapi zdar,
mám Aurise od září 2011 a rád bych se zeptal, zda někdo z vás prováděl nástřik dutin nebo podvozku. Je to nutné u tohoto vozu? Jaké máte případně zkušenosti?
mám Aurise od září 2011 a rád bych se zeptal, zda někdo z vás prováděl nástřik dutin nebo podvozku. Je to nutné u tohoto vozu? Jaké máte případně zkušenosti?
Toyota Auris 1,6 Valvematic, Luna
-
- Věčnej rejpal
- radys03
- Věčnej rejpal
při vyšší teplotě líp nástřik vzlíná
teplo je taky dobrý protože by v dutinách neměla být vlhkost. U novýho auta bych to asi neřešil... počkal bych nějaký ten rok

aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW

EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Pozor na jednu vec, na vlastné oči som to videl na vozidle Daewoo,kde si nechal majitel nastriekať podvozok auta.Tento nový nástrek chemicky zreagoval s povodným ochranným nástrekom od výroby, narušil ho a sa to začalo oddelovať a odpadávať až na holý plech!!!
Ja na mojom Aurise nič dodatočne striekať nebudem, karoseria je pozinkovaná, záruka proti prehrdzaveniu dostatočná.Dodatočné nástreky mi pripadajú ako natierať krém na opalovanie na šaty. A hlavne by som sa bál toho čo som spomínal, že chemicky naruším origo nástrek.
Ja na mojom Aurise nič dodatočne striekať nebudem, karoseria je pozinkovaná, záruka proti prehrdzaveniu dostatočná.Dodatočné nástreky mi pripadajú ako natierať krém na opalovanie na šaty. A hlavne by som sa bál toho čo som spomínal, že chemicky naruším origo nástrek.
- Joshuaboy
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Milane, díky. Teď jsi mne dost vystrašil s tou chemickou reakcí, takže od nástřiku upustím.
Naposledy upravil(a) Joshuaboy dne stř 12.10.2011, 12:25, celkem upraveno 1 x.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, Super White 2, výbava Luna VSC+TRC, převzato 6. 10. 2011
- radys03
- Věčnej rejpal
já řešil dutiny vystříkáním olejem, ale do novýho auta bych si to nedal. Jak jsem psal začal bych to řešit až za pár let
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW

EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
-
- Člen Týmu
Já jsem si spodek nastříkal asi měsíc po koupi.Kamarád mi řekl,že je to origo navoskované a můj nástřik nebude držet,ale už to tam mám 2 roky a zatím dobrý.Původní ochrana mi opravdu nepřišla dostatečná.Na dutiny se taky chystám,ale dám tomu ještě pár let.A k tomu,že je záruka na karoserii 12 let bych řekl tohle.Záruka je na úplné prorezavění a bude možno uplatnit pouze,když budete pravidelně těch 12 let jezdit na prohlídky do autorizovaných opraven,což nebude levné.
Toyota Auris 1,33 Dual VVT-i 2009 Terra Cool
Když jsem stříkal ten spodek asi po měsíci ježdění,výfuk už byl orezlej.Počítám,že už jsem to rezavé koupil.Jinak si myslím,že starší auta budou kvalitnější,než ty nové,kde se šetří na nákladech kde se dá.A vzhledem k tomu,že já to auto mám na dlouho (nebudu ho měnit po pár letech),tak tomu dám hned od začátku co budu moct.
Toyota Auris 1,33 Dual VVT-i 2009 Terra Cool
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Ošetření dutin lze jednoznačně doporučit. V dutinách kondenzuje voda a stéká do nejnižších míst kde by měla vytéct odtokovými otvory. Pokud je občas vyčistíte a nejsou zalepené barvou, voskem a rezem. Tímto prouděním vody se smývá původní voskové ošetření z výroby a je třeba ho obnovit. Ve dveřích obzvlášť protože tam ještě proudí voda dešťová. Aby to dobře přilnulo musí to být uvnitř suché, tzn. v létě po dvou týdnech největšího horka. Pokud dutiny nestříkáte, vlhkost proleze mezi bodově svařené plechy a tam započne svoji podvratnou činnost. Napřed elektrochemická koroze a po spotřebování zinkové vrstvy už "jen" obyčejná koroze. Nejlépe je včas chránit už tu zinkovou vrstvu, jak už jsou tam díry, je pozdě.