Nástřik dutin

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Luna2011
Člen Týmu

Nástřik dutin

Příspěvek od Luna2011 »

Chlapi zdar,
mám Aurise od září 2011 a rád bych se zeptal, zda někdo z vás prováděl nástřik dutin nebo podvozku. Je to nutné u tohoto vozu? Jaké máte případně zkušenosti?
Toyota Auris 1,6 Valvematic, Luna
Joshuaboy
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joshuaboy »

Přesně na tohle jsem se chtěl taky zeptat, takže díky za dotaz...
Toyota Auris 1.6 Valvematic, Super White 2, výbava Luna VSC+TRC, převzato 6. 10. 2011
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Nazdar, já jsem to tady už taky někde řešil. Někdo říká ano někdo ne. Já to ale nechám stříknout. Ty cca 2 000,- za to dám a mám klid. Přece jenom ty naše prosolený silnice dávají káře pěkně zabrat..... :(
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
rkuzela
Navigátor

Příspěvek od rkuzela »

Dutiny, co vím od druhých, je lepší prý ale stříkat v létě. Nevím přesně ten důvod, ale léto si pamatuji :D
Toyota Auris 1,6 Valvematic Terra Cool,3R3, 03/2011
Joshuaboy
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joshuaboy »

Ještě snad není pozdě, i když, mělo by to, co jsem slyšel, být při teplotě kolem 20 stupňů... A to už není.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, Super White 2, výbava Luna VSC+TRC, převzato 6. 10. 2011
radys03
Věčnej rejpal

Příspěvek od radys03 »

při vyšší teplotě líp nástřik vzlíná :wink: teplo je taky dobrý protože by v dutinách neměla být vlhkost. U novýho auta bych to asi neřešil... počkal bych nějaký ten rok
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW :lol:
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Joshuaboy
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joshuaboy »

Radys, já o to přemýšlím, chtěl bych si auto hned od počátku max. chránit... Nevím, no.
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Pozor na jednu vec, na vlastné oči som to videl na vozidle Daewoo,kde si nechal majitel nastriekať podvozok auta.Tento nový nástrek chemicky zreagoval s povodným ochranným nástrekom od výroby, narušil ho a sa to začalo oddelovať a odpadávať až na holý plech!!!
Ja na mojom Aurise nič dodatočne striekať nebudem, karoseria je pozinkovaná, záruka proti prehrdzaveniu dostatočná.Dodatočné nástreky mi pripadajú ako natierať krém na opalovanie na šaty. A hlavne by som sa bál toho čo som spomínal, že chemicky naruším origo nástrek.
Joshuaboy
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joshuaboy »

Milane, díky. Teď jsi mne dost vystrašil s tou chemickou reakcí, takže od nástřiku upustím.
Naposledy upravil(a) Joshuaboy dne stř 12.10.2011, 12:25, celkem upraveno 1 x.
radys03
Věčnej rejpal

Příspěvek od radys03 »

já řešil dutiny vystříkáním olejem, ale do novýho auta bych si to nedal. Jak jsem psal začal bych to řešit až za pár let
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW :lol:
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Dalibor Večeřa
Člen Týmu

Příspěvek od Dalibor Večeřa »

Myslím, že kdyby to začalo korodovat ještě v záruce, tak by od toho dala TOYOTA ruce pryč a svedla by to na ten nástřik. Já bych nestříkal.
Matkou veškerého technického pokroku byla odjakživa lenost. Práce šlechtí asi tolik, jako pravda vítězí.
nobody
Člen Týmu

Příspěvek od nobody »

Já jsem si spodek nastříkal asi měsíc po koupi.Kamarád mi řekl,že je to origo navoskované a můj nástřik nebude držet,ale už to tam mám 2 roky a zatím dobrý.Původní ochrana mi opravdu nepřišla dostatečná.Na dutiny se taky chystám,ale dám tomu ještě pár let.A k tomu,že je záruka na karoserii 12 let bych řekl tohle.Záruka je na úplné prorezavění a bude možno uplatnit pouze,když budete pravidelně těch 12 let jezdit na prohlídky do autorizovaných opraven,což nebude levné.
Toyota Auris 1,33 Dual VVT-i 2009 Terra Cool
Ne2d
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ne2d »

Taky o tom uvažuju.. ale mám rok 2000 :wink: a rez vidím velmi velmi málo, spíš jen na výfuku, ale nic hroznýho. Takže u nových aut, pokud mají podobnou ochranu jako ty 10 let stará, bych se nebál :)

Corolla E11 vvt-i 4ZZ-FE
Obrázek
nobody
Člen Týmu

Příspěvek od nobody »

Když jsem stříkal ten spodek asi po měsíci ježdění,výfuk už byl orezlej.Počítám,že už jsem to rezavé koupil.Jinak si myslím,že starší auta budou kvalitnější,než ty nové,kde se šetří na nákladech kde se dá.A vzhledem k tomu,že já to auto mám na dlouho (nebudu ho měnit po pár letech),tak tomu dám hned od začátku co budu moct.
Toyota Auris 1,33 Dual VVT-i 2009 Terra Cool
hubi
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hubi »

Ošetření dutin lze jednoznačně doporučit. V dutinách kondenzuje voda a stéká do nejnižších míst kde by měla vytéct odtokovými otvory. Pokud je občas vyčistíte a nejsou zalepené barvou, voskem a rezem. Tímto prouděním vody se smývá původní voskové ošetření z výroby a je třeba ho obnovit. Ve dveřích obzvlášť protože tam ještě proudí voda dešťová. Aby to dobře přilnulo musí to být uvnitř suché, tzn. v létě po dvou týdnech největšího horka. Pokud dutiny nestříkáte, vlhkost proleze mezi bodově svařené plechy a tam započne svoji podvratnou činnost. Napřed elektrochemická koroze a po spotřebování zinkové vrstvy už "jen" obyčejná koroze. Nejlépe je včas chránit už tu zinkovou vrstvu, jak už jsou tam díry, je pozdě. :)
Odpovědět

Zpět na „Auris“