e10 tlmice - je to normalne?

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Gabo
Řidič

e10 tlmice - je to normalne?

Příspěvek od Gabo »

Uz som bol v 3 servisoch a v kazdom hovorili nieco ine. Nieco mi buchoce na zadnej naprave, hlavne od zadneho laveho kolesa. Ak idem do pravotocivej zakruty, pocut odtial oskieranie a buchot. Ak idem dolava, nepocut to az tak, ale predsa pocut.

Bol som aj na teste tlmicov v Toyote a vysledok je taky, ze predne su na 77% dobre, zadne na 69%. Pred 80 tisic km boli hodnoty o 15% vyssie. LEN o 15% ! To sa mi ani nechce verit, ze po takomto tankodrome, co jazdim kazdy den, sa len tak malo opotrebovali :shock:
V Toyote tiez vyskusali auto a servisak bol velmi ochotny, povedal mi, ze to budu bud zadne priecne ramena, alebo lozisko. A lozisko stoji 300eur, takze to nema cenu u nich robit. V druhom servise sa tiez priklonili k tym ramenam a v tretom servise povedali, ze do druheho nechodte, lebo su to jednoznacne TLMICE ! Ze piestnica vnutri sa sucha o stranu pri zatackach a to sposobuje buchot + lave celuste. Hoci sa to oskiera aj ked jazdim rovno... Ja som z toho jelen. A mozne je aj to, ze vsetky tri veci su KO a to bude stat majland. :roll:
Toyota Auris TS Hybrid 2016
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Pokud jsou tlumiče japonské, tak 80 tis. žádná míra.

Ťukat může leccos, nejpravděpodobnější je uložení stabilizátoru. To se pozná na nerovnostech. Ale jestli ťuká pravidelně, prověřil bych i pneumatiku. A zkusil prohodit.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Gabo
Řidič

Příspěvek od Gabo »

Ulozenie stabilizatorov bolo menene pred 2 mesiacmi. Ten hluk a buchot od kolies to je taky divny zvuk, ze sa mi nechce verit, ze by to bolo len v pneumatikach. :roll: Najhorsie je, ze nikto nevie presne, co to je. :cry: Inak to na akych cestach idem, ci novych kvalitnych, alebo tankodromoch, to vplyv nema. Niekedy to buchoce aj na kvalitnych a ked idem rovno a niekedy ani na zlych, ked idem do zatacky, je ticho.
Pizzamancz
Řidič

Příspěvek od Pizzamancz »

Možná se zeptám hloupě, ale přesto je asi potřeba to uvést:

1) máš správně uchycený brzdový buben ?
2) jsou správně dotažená kola ?
3) mám tam správné ráfky ? Hlavně bych se soustředil na středovou díru - měl bys mít 54,1 mm
4) máš vyvážená kola jako komplet ? stačí ulítlé závaží a taky dovede pozlobit

Pokud na všechno odpovíš, ano, je to v cajku, pak bych to vážně taky odhadoval na zadní ložisko (vůle), ale ,sorry, 300 € je nesmysl, když samotné ložisko stojí do 20 € a výměnu zvládne i středně pokročilý uživatel.
2x Toyota Starlet P7, 1,0 l , 1985 a 1988
3x Toyota Avensis 2.0i , 1998, 2003 a 2004
1x Toyota Avensis 1.8 VVTi 2002 - na PRODEJ !!!

Jsem vaše přímé napojení na německý Ebay.
radys03
Věčnej rejpal

Příspěvek od radys03 »

Jo to dotažení kola může potrápit :)

Jak jsou na tom tyčky stabilizátoru? Mám je v prd*li na př náprě a vydává to dost hnusný zvuky. Jako když mi bouchne kladivem do podlahy...

Jinak postřeh k měření tlumičů. Tenkrát mi říkali, že pod 60% to je na výměnu. Na měření nespoléhej! Povídali mi: vzadu máte 73% to je dobrý, ale snad v každý zatáčce mi ustreloval zadek -> tlumiče vyteklý, total KO :)
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW :lol:
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Kolik mají ty tlumiče teda vůbec najeto? Co je to za značku? KYB?

Takhle po netu těžko radit, když člověk není u toho, když to mlátí, ale vůle na ramenech se dají zjistit, ložisko by mělo jít taky, s autem ve vzduchu, může toho být hodně, většina už tu padla, nemluvě o těch brzdách.. Chce to projít postupně no.
Gabo
Řidič

Příspěvek od Gabo »

radys03 píše:Jo to dotažení kola může potrápit :)

Jak jsou na tom tyčky stabilizátoru? Mám je v prd*li na př náprě a vydává to dost hnusný zvuky. Jako když mi bouchne kladivem do podlahy...

Jinak postřeh k měření tlumičů. Tenkrát mi říkali, že pod 60% to je na výměnu. Na měření nespoléhej! Povídali mi: vzadu máte 73% to je dobrý, ale snad v každý zatáčce mi ustreloval zadek -> tlumiče vyteklý, total KO :)
Tycky aj ulozenie stabilizatorov boli pred 2 mesiacmi menene. Toto praveze je tazko identifikovatelny zvuk, nie je to vobec akoby kladivom buchnes do podlahy, ale take oskieranie niecoho avsak nie kovovy zvuk. Ani v zakrutach nie je citit nic zvlastne, len pocut ten zvuk. Auto v zatackach sedi pekne, nie je badat nic nezvycajne.

Tlmice neviem odkedy tam su, odkedy som kupil auto sa najazdilo 120 tisic.
Gabo
Řidič

Příspěvek od Gabo »

Pizzamancz píše:Možná se zeptám hloupě, ale přesto je asi potřeba to uvést:

3) mám tam správné ráfky ? Hlavně bych se soustředil na středovou díru - měl bys mít 54,1 mm

Pokud na všechno odpovíš, ano, je to v cajku, pak bych to vážně taky odhadoval na zadní ložisko (vůle), ale ,sorry, 300 € je nesmysl, když samotné ložisko stojí do 20 € a výměnu zvládne i středně pokročilý uživatel.
To su dobre otazky, ja som technicky antitalent, takze odpovede budem poznat po dalsom servise... Tych 300eur by to stalo v Toyote, ja som pozeral aj na mjauto.cz, autokelly, automatejcek a v tom prvom maju lozisko-sadu za 3800kc, za 20eur som bohuzial nenasiel. Kde sa to da zohnat?

Kazdopadne vdaka vsetkym zatial za pomoc, dali ste mi nadej, ze to nebude nieco velmi nakladne, aj ked to nakoniec moze aj tak byt.
Gabo
Řidič

Příspěvek od Gabo »

Pizzamancz píše:Možná se zeptám hloupě, ale přesto je asi potřeba to uvést:

Takze auto bolo v pneuservise 1,2,3,4 je v poriadku. Zadne kolesa boli prehodene dopredu, predne dozadu a stale to oskieranie pocut :cry:
Aj ten mechanic sa priklonil k tomu, ze ten buchot sposobuje uchytenie tlmicov, pripadne zadne brzdove celuste. Ale tie boli menene pred 3 mesiacmi...
Gabo
Řidič

Příspěvek od Gabo »

Skoda, ze uz nikto nenapisal. Medzitym som objednal diely od Idaha, prisli bez problemov a dal som nahodit konkretne dorazy tlmica, upevnenie a samotne tlmice. Odvtedy ziadny buchot.
Pepin
Člen Týmu

Tip

Příspěvek od Pepin »

Zdravím.
Ja měl bouchání na předku a byly to tyčky stabilizátoru.
Taky už je ticho.
Pepin
Odpovědět

Zpět na „Corolla“