E11 výměna brzdové kapaliny ABS
E11 výměna brzdové kapaliny ABS
Neví někdo správný postup výměny brzdové kapaliny? Podle chytré knížky (Jak na to) u brzd s ABS se má výměna svěřit servisu. V čem by mohl být rozdíl?
Jediný auto s ABS na kterým jsem měnil kapalinu byl Nissan Primera. Jinak podotýkám pro rejpaly že nebyla chyba ve vedení ani v postupu.
Dopadl jsem tak že pedál byl stále měký. Při sešlápnutí pedálu z odvzdušňováku skoro nic nevystříklo-jen to tak ukáplo. No jedno kolo jsme dělali přez dvě hodiny a nic. U druhýho jsem už byl tak vykolejenej že jsem zavolal do servisu Nissan a borec mi řekl ať to skusím odvzdušnit přímo na té kostce ABS. Nemusím říkat co se stolo (to samé jako u těch kol).
No nic - na ruční brzdu jsem doletěl do servisu - borec za sebou zavřel vrata a tajemství zůstalo tajemstvím i nadále. Naštvalo nás že borec s tím po deseti minutách vyjel a auto brzdilo jak zamlada.
Dopadl jsem tak že pedál byl stále měký. Při sešlápnutí pedálu z odvzdušňováku skoro nic nevystříklo-jen to tak ukáplo. No jedno kolo jsme dělali přez dvě hodiny a nic. U druhýho jsem už byl tak vykolejenej že jsem zavolal do servisu Nissan a borec mi řekl ať to skusím odvzdušnit přímo na té kostce ABS. Nemusím říkat co se stolo (to samé jako u těch kol).
No nic - na ruční brzdu jsem doletěl do servisu - borec za sebou zavřel vrata a tajemství zůstalo tajemstvím i nadále. Naštvalo nás že borec s tím po deseti minutách vyjel a auto brzdilo jak zamlada.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Já to dělal s jedním mým známým, je to už pár let zpátky, způsobem odsátí z nádobky, dolití a pak normálně povolování odzvušňováků a průběžného dolívání - čili žádné zavzdušnění během výměny, prostě se akorát stará kapalina vytlačila novou. Pro jistotu jsem ale čas od času vypnul a zapnul zapalování, aby se protočilo čerpadlo. Ale mohlo by to být popsáno v haynessovi nebo někde.
Holomek!
Co sem patral na internetu, tak u nekterych aut se musi otocit klicek zapalovani, u nekterych se dokonce musi nejak aktivovat ABS (asi pres diagnostiku) a u nekterych naopak musi byt klicek vytazeny ze zapalovani. V hospode rikaly chlapy ze to nemam menit, ale kdo vi, kdy to nekdo menil.
Doufam, ze u tehle toyoty to bude co nejjednodussi. Ale ,,Jak na to?,, me nahlodalo, tak radsi patram, abych to jen nezavzdusnil a pak nejel do servisu...ani nevim, kam bych jel...
Mozna zkusit odvzdusnovat s vypnutym zapalovanim, zapnutym a nastartovany, a podle toho, kdy potece nejvic to udelat?
Doufam, ze u tehle toyoty to bude co nejjednodussi. Ale ,,Jak na to?,, me nahlodalo, tak radsi patram, abych to jen nezavzdusnil a pak nejel do servisu...ani nevim, kam bych jel...
Mozna zkusit odvzdusnovat s vypnutym zapalovanim, zapnutym a nastartovany, a podle toho, kdy potece nejvic to udelat?
Ovzdušňoval jsem svoje brzdy po výměně zadních tlumičů, a měl jsem při tom pouze nastartovaný motor, někdo píše že je to zbytečný, že se ABS aktivuje jen při brždění - jiní tvrdí opak. Jen se ti nesmi dostat vzduch do ABS kostky, jinak by jsi s tím musel zajet na plničku brzd- takže včas dolívat nádobku.
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
- Michal_F6
- Věčnej rejpal
vzduch tam nemáš, máš špatné čidlo, nebo v lepším případě jen špatný kontakt. Já jsem měl ten horší případ, takže nové čidlo v Toyo 4.200 ,- + práce.juraj975 píše:to znamená že musím ist bud do toyoty alebo najst servis ktory ma pličku a kabel na toyotu !!! no musím niečo poriešiť.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Re: E11 výměna brzdové kapaliny ABS
staci liter kvapaliny, ja som daval castrol dot4. na postupe az tak nezalezi, ktorym kolesom zacnes je jedno v skutocnosti pokial neodvzdusnujes. neviem ako vyzera nadrzka na e11, ale u mna na e10 s abskom ma dost zakerny tvar, takze ju sledujes-je plna skoro a po dvoch troch zoslapnutiach nasavas vzduchAwD píše:Neví někdo správný postup výměny brzdové kapaliny? Podle chytré knížky (Jak na to) u brzd s ABS se má výměna svěřit servisu. V čem by mohl být rozdíl?
inak v tej knizke mas navod ako vymenit kvapalinu, sak som kazdu stranku scanoval
CERVENA COROLLA SEDAN 1332/55KW 12/96
Ano, zasadni vec je nezavzdusnit ABS kostku. Na dieselpower foru je postup vymeny brzdovky s VAGem a je potreba ABS nekolikrat aktivovat se seslapnutym pedalem, aby se proplachla i kostka ABS novou kapalinou. Takže bude stacit vymenit brzdovku stejne jako bez ABS. Pak behem provozu, kdyz bude cvrlikat ABS, tak se to naredi s novou brzdovkou...