Svieti mi kontrolka airbaju na corolle E11. Vyblikal som si cislo chyby a potreboval by som zistit dve veci:
1. aka je chyba airbagu s kodom 12?
2. ako zresetujem chyby v riadiacej jednotke airbagu, staci len odpojit baterku, alebo to treba este neako specialne resetovat?

E11 chyba airbagu
- smutok
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

Tak podarilo sa mi zistit odpovede na moje otazky ale naskytuje sa otazka kde presne je vlastne problem a co treba vymenit alebo opravit?
Fakty:
1. kod 12 znamena chyba pyropatrony airbagu vodica (skrat na napajanie)
2. airbag urcite nebol buchnuty a je nedotknuty od vyroby
3. pri odpojeni airbagu ostala chyba 12 a pribudla chyba 14 ktora chyba pyropatrony airbagu vodica (rozpojeny obvod)
4. Konektory okolo volantu vyzeraju byt v poriadku, nekontroloval som akurat otocny priechodnik pod volantom, ale uz ma napadlo ako to skontrolovat, tak si to pozriem tiez.
Tieto fakty ma navadzaju na nasledovne myslienky kde je pravdepodobne chyba:
1. v otocnom prechodniku pod volantom, ale truba funguje a nejde mi do hlavy kde by tam mohol byt skrat na napajanie.
2. chyba niekde v kabelazi, ale to mi pride nepravdepodobne vzhladom na to, ze sa palubovka nikdy nerozoberala.
3. chyba riadiacej jednotky airbagov, to mi pride pravdepodobne vzhladom na to, ze chyba sa pravdepodobne zacala vyskytovat po zlyhani baterky.
Privitam akekolvek napady alebo skusenosti ako to zdiagnostikovat, pripadne kde moze byt chyba.

Fakty:
1. kod 12 znamena chyba pyropatrony airbagu vodica (skrat na napajanie)
2. airbag urcite nebol buchnuty a je nedotknuty od vyroby
3. pri odpojeni airbagu ostala chyba 12 a pribudla chyba 14 ktora chyba pyropatrony airbagu vodica (rozpojeny obvod)
4. Konektory okolo volantu vyzeraju byt v poriadku, nekontroloval som akurat otocny priechodnik pod volantom, ale uz ma napadlo ako to skontrolovat, tak si to pozriem tiez.
Tieto fakty ma navadzaju na nasledovne myslienky kde je pravdepodobne chyba:
1. v otocnom prechodniku pod volantom, ale truba funguje a nejde mi do hlavy kde by tam mohol byt skrat na napajanie.
2. chyba niekde v kabelazi, ale to mi pride nepravdepodobne vzhladom na to, ze sa palubovka nikdy nerozoberala.
3. chyba riadiacej jednotky airbagov, to mi pride pravdepodobne vzhladom na to, ze chyba sa pravdepodobne zacala vyskytovat po zlyhani baterky.
Privitam akekolvek napady alebo skusenosti ako to zdiagnostikovat, pripadne kde moze byt chyba.
- smutok
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

System sa principialne sklada z tychto casti
riadiaca jednotka
snimace narazu
pyropatrony, jedny su na napinanie pasov a dalsie su na nafuknutie airbagov.
Co sa tyka diagnostiky, tak kazda sa diagnostikuje zvlast, takze to co mi vypisuje je problem pyropatrony vo vodicovom airbagu alebo ked to niekoho myli, tak nech si nahradi pojem pyropatrona za airbag.
EDIT:
priechodnik pod volantom som skontroloval, je v poriadku, takze chyba je bud v kabelazi alebo v riadiacej jednotke.

riadiaca jednotka
snimace narazu
pyropatrony, jedny su na napinanie pasov a dalsie su na nafuknutie airbagov.
Co sa tyka diagnostiky, tak kazda sa diagnostikuje zvlast, takze to co mi vypisuje je problem pyropatrony vo vodicovom airbagu alebo ked to niekoho myli, tak nech si nahradi pojem pyropatrona za airbag.
EDIT:
priechodnik pod volantom som skontroloval, je v poriadku, takze chyba je bud v kabelazi alebo v riadiacej jednotke.