Rady na nákup Yaris -e I. generace-prosím o rady

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
j.veleman
Člen Týmu

Rady na nákup Yaris -e I. generace-prosím o rady

Příspěvek od j.veleman »

Dobrý den, (ahoj) všem,

přítelkyně by ráda koupila Yaris počítam motor 1.0VVTi a r.v. kolem 99-00, chtěl bych Vás požádat o rady na co si dát při nákupu pozor, zda má toto auto nějaké známe neduhy (řazení, pružiny, spojka...). Popř. pokud někdo máte servisní knížku nebo manuál budu moc rád.
Osobně vím jen, že má rozvodový řetěz...

Moc děkuji za rady
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

Já bych dal radu :D at je Made in Japan :wink:
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

V tomhle roce výroby se ještě frantíci nedělali. Ale pro jistotu je dobré zkontrolovat VIN kód, zda začíná na J. První písmena by měla být JTDK, jestli si to dobře pamatuju :lol: Jinak jsou tady vlákna o koupi Yarise, ale víceméně není čeho se bát. Je to prakticky bezporuchové vozidlo a pokud bude alespoň trochu vypadat, motůrek bude mít pravidelný chod a při jízdě nebude nic mlátit, tak není moc co řešit. Akorát bych si dal po těch letech bacha na výfuk. Pokud je původní, tak bude jistě KO, nebo těsně před smrtí.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
pavel626
Navigátor

Příspěvek od pavel626 »

jak říká Teleke jsou to super vozítka bez poruch S výfukem nic nenaděláš to je prostě spotřební materiál. Projed to jestli bude motůrek pěkně brumlat, brzdy nebudou mlátit s volantem , řízení v poho a na podvozku bude klid tak není so řešit. Zřejmě bude po smrti orig rádio. Jo a mrkni kolik je na měrce oleje a jakou má barvu. Jestli máš něco vybráno tak sem dej odkaz at mrknem. Jo a pro přítelkyni by bylo lépe mít posilovač ten se na začátku montoval asi jen do určitých verzí , ale pozor máma ho taky nemá a je maximálně spokojená , dokonce jsem ji nabízel že ho prodáme a koupíme s posilovačem a poslala mě k šípku prý je spokojená a že jí to neva :( :lol:
YARIS 1999 1.0, Yaris Verso 2000 1.3 Yaris 2001 1.0
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Mám jednoho z prvních Yarisů 4/99 a max spokojenost. Mám najeto cca 87tis kiláků a vlastně bez problémů. Měnil jsen jen uložení předního stabíku. Oleje a filtry nepočítám. Jo a taky 1x brzdové desky. Výfuk mám ještě origo. Ale při té ceně co stojí nový tak bych to moc neřešil. Hlavně aby to auto nebylo po havárce, jinak bych řekl že s ničím není problém.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ćo sem napíšem už možno poznáš,ale ak by náhodou nie,tak v stručnosti:
(viem,že si asi chcel konkrétne veci len na yarisa..ale...)

Na ojazdených autách je to "hop-alebo trop" (to je viac - menej jedno,aké to je auto),pokial tam ideš sám a nevieš,na čo dávať pozor pretože sú aj také veci,o ktorých nevieš,či to má mať taký zvuk alebo nie...Chlapi Ti tu pekne poradili - konkrétne na yarisa-teda o čo ti hlavne išlo v otázke ,no musíš aj ty vedieť,ako sa má správať auto podla týchto odporúčaní.
Po stránke vizuálnej sa samozrejme ťažko radí(či je po havárke alebo nie)...To proste musí človek vidieť.Kolko má najazdených kilometrov sa dá odhadnúť napr. podla toho,ako je opotrebený volant,rýchlostná páka,gumička na pedáloch plynu a spojky,vysedená sedačka vodiča a pod.To samozrejme všetko musí byť adekvátne opotrebené k počtu najazdených km. Dnes je aj väčšie riziko kupiť "zatopené" auto-po tých už dnes bežných každoročných záplavách a šikovný človek vie na prvý pohlad aj toto zakamuflovať !!! Hlavne preto odporúčam ísť s nejakým (ak máš) servisantom-ten už vie,na čo a hlavne ako sa pozrieť.
V jednej veci však máš náskok a to v tom, že je to toyota a nie je až také velké riziko poruchovosti ako u iných značkách. Ale nespoliehaj sa na to-aj toyota je "Len" stroj!! :lol:

Ak si takéto niečo ešte nečítal,pomôže ti to pri výbere :
http://www.autolist.sk/uzitocne-rady/ku ... eneho-auta
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
dodlo
Člen Týmu

Příspěvek od dodlo »

Colli píše:Já bych dal radu :D at je Made in Japan :wink:
Chcel by som sa Vám v prvom rade poďakovať za Vaše názory a rady pri kúpe jazdenky. Potreboval som pre manželku nejaké menšie auto. Hľadal som niečo medzi Hondou Jazzom,Mercedesom A a yarisom. Aj na základe Vašich názorov a poznatkov som výber zúžil na yarisa. Naskytla sa mi dokonca aj zaujímavá kúpa, keď som natrafil na japončíka s rokom výroby 2001, ale mal nabehaných iba niečo cez 51 tis.kilometrov, servisovaný bol v toyote . Proste až na pár malých škrábancov na karosérii veľmi zachovalé auto, vo veľmi zaujímavej výbave. Ako som spomínal, auto som kúpil pred týždňom manželke, ale mne sa tak zapáčilo, že odkedy som ho doviezol domov, tak som do svojho (Octavia II) ešte nesadol. Proste ideálne auto do mesta , alebo pre ženu. Tak ešte raz dík za rady a názory.
pavel626
Navigátor

Příspěvek od pavel626 »

Gratulace z mé strany a přeji hodně štastných a bezproblémových kilometrů s
yarískem Věřím že budete oba jen spokojeni Ono sehnat autí jen s 51tis kilometry není jen tak
My doma máme nejstaršího 99 obsah 1.0 najeto 175t km a jen slouží a je to paráda liju jen olej a, benzín (spotřeba 5.2) ,voda do odstřikovačů. Občas výměna pneu, destiček na brzdách žárovka zatím ani jedna :D
YARIS 1999 1.0, Yaris Verso 2000 1.3 Yaris 2001 1.0
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Jsme na tom stejne, Yaris jeste vyrobeny v japonsku s 1.3 63kW nalitano 130 tKm, doplneny automatem a jen menil olej, dolejva se benzin (zvlastni ze se porad ztraci :D ). Minuly rok jsem prventivne vymenil tycky stabiku, ulozeni stabiku, komplet tlumice a pred dvema roky obe lambdy. A porad cekam na prvni zavadu a doufam, ze se nedockam. No pocitam, ze za rok pujde do sveta.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Odpovědět

Zpět na „Yaris“