Mam Verso 2,2 D 100kW, r.v 2007s casticovym filtrom.
V roku 2009 mi pri najazdeni cca 80000km odisiel katalyzator.
V ramci zaruky mi ho vymenili a ubezpecili ma, ze pouzili vylepseny typ, ktory by sa uz nemal zaniest. Nepresli ani dva cele roky a pri sucasnom stave 153 000km mi katalyzator odisiel znovu. Tento krat uz auto v zaruke nieje a servis mi vystavil predbeznu kalkulaciu na opravu 1 150,-€.
Vie mi niekto povedat, kde je problem ak katalyzator v aute Toyota vydrzi len cca 80000km? Ak si teraz necham auto opravit, mozem ratat, ze o dva roky bude znova pokazene?
Pripadne, vie mi niekto poradit ako postupovat dalej?
Corolla Verso 2,2 D 100 kW
2 dano.jano
Na ten vyměněný cat máš 2 roky záruku. Pokud to máš v záruce reklamuj. Podívej se taky sem http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=19235
Další možnost je napsat do Toyoty cz a požádat je o nejaké přijatelné řešení.
Na ten vyměněný cat máš 2 roky záruku. Pokud to máš v záruce reklamuj. Podívej se taky sem http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=19235
Další možnost je napsat do Toyoty cz a požádat je o nejaké přijatelné řešení.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
2 dano.jano
Podívej se sem a hlavně kde je odkaz 13 v hranatých závorkách
http://www.epravo.cz/top/clanky/zarucni-doba-21515.html
Je to podle českého občanského zákoníku, ale právní principy EU musí platit také v SR. Mailuj do Toyoty cz (importér) a stěžuj si, že tě servis uvedl v omyl. Pokud je servis autorizovaný tak jsou tam pěkní zmrdi a neboj se je naprášit.
Když mě v záruce měnili světla na Yarise, tak jsem se optal vedoucího servisu jakou mám záruku na ty světla a řekl, že 2 roky.
Podívej se sem a hlavně kde je odkaz 13 v hranatých závorkách
http://www.epravo.cz/top/clanky/zarucni-doba-21515.html
Je to podle českého občanského zákoníku, ale právní principy EU musí platit také v SR. Mailuj do Toyoty cz (importér) a stěžuj si, že tě servis uvedl v omyl. Pokud je servis autorizovaný tak jsou tam pěkní zmrdi a neboj se je naprášit.
Když mě v záruce měnili světla na Yarise, tak jsem se optal vedoucího servisu jakou mám záruku na ty světla a řekl, že 2 roky.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
no podla novych info. to s tou zarukou nieje az take jednoduche.
Obciansky zakonnik riesi minimalnu zaruku na vyrobky 24 mesacnou dobou. Ak si vsak kupi auto od predajcu firma, uz sa vztah medzi nimi neriadi obcianskym zakonnikom ale obchodnym a v nom sa doba zaruky nijako neriesi.
A teraz k autu, podla najnovsich informacii zo servisu TOYOTA, PC vyhodil chybu katalyzatora a technik doporucuje vymenu (1 200,00€). Ked som sa opytal co sa vlastne pokazilo, povedal ze sa upchal filter pevnych castic.
Na moju otazku ci by nestacilo filter zhodit a vycistit odpovedal, ze ano ale Toyota im tento ukon nepredpisuje. Tak som sa podakoval a dal som auto do neautorizovaneho servisu, fiter odmontovali naliali DPF Flushing Liquid a zajtra sa uvidi.
Obciansky zakonnik riesi minimalnu zaruku na vyrobky 24 mesacnou dobou. Ak si vsak kupi auto od predajcu firma, uz sa vztah medzi nimi neriadi obcianskym zakonnikom ale obchodnym a v nom sa doba zaruky nijako neriesi.
A teraz k autu, podla najnovsich informacii zo servisu TOYOTA, PC vyhodil chybu katalyzatora a technik doporucuje vymenu (1 200,00€). Ked som sa opytal co sa vlastne pokazilo, povedal ze sa upchal filter pevnych castic.
Na moju otazku ci by nestacilo filter zhodit a vycistit odpovedal, ze ano ale Toyota im tento ukon nepredpisuje. Tak som sa podakoval a dal som auto do neautorizovaneho servisu, fiter odmontovali naliali DPF Flushing Liquid a zajtra sa uvidi.
- radys03
- Věčnej rejpal
člověk nechápe jak s ním chtěj vym*dávat. To čumím... Pak třeba napiš jak dopadlo vyčištění. Jsem zvědavdano.jano píše:no podla novych info. to s tou zarukou nieje az take jednoduche.
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG