Izolace střechy proti vedru

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
salome
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Izolace střechy proti vedru

Příspěvek od salome »

Sice to tu už je, ale pod demontáží zadního nárazníku. Teď už je i vyzkoušené a úplně mě překvapilo, že to opravdu funguje. Jak jsem nechala stát auto chvíli někde na sluníčku, bylo tam strašné vedro. Včera kolem poledne stál yarísek na betonovém parkovišti u supermarketu a teplota v něm snesitelná. Překvapilo mě, že izolace střechy opravdu funguje. Na nápad mě přivedl můj králík, který vydrží i ve vedru na balkónu ležet pod křesílkem s molitanem celé hodiny i přesto, že králíci špatně snášejí vysoké teploty a já tam nevydržím.
Klimatizaci neśnáším a nemám a stejně než se to ochladí tak si člověk musí sednout do přehřátého auta ať jí má nebo ne.
Kopíruju sem ještě jednou návod (pro tři dveře) - odmontuješ pásy zadní dole a přední nahoře, clony, světlo na stropě a různé držáčky a krytky, sundáš na každé straně vzadu 2 velké plasty bočního obložení a jeden obložení zadního okýnka. Je to všechno vpodstatě nacvaké, jen asi 4 šroubovací plastové svorky na každé straně, jsou vidět. Nejhorší je když nějaká svorka zůstane na autě, pak se to líp páčí nůžkama z obou stran než šroubovákem z jedné. Otvorky na zelené svorky jsou trošku jiné než na bílé a to je celá věda. Je to blbuvzdorné a těžko něco ulomíš nebo zničíš, tyhle svorky jsou odolné a vícenásobně použitelné narozdíl třeba od plast. nadkolí. Je to dobře udělaná stavebnice.
Obrázek
Obrázek

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grobe »

čím to izoluješ?
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

A co má králík chudák dělat...? :D
Jinak efektu molitanu moc nevěřím, i když určitá analogie s paneláky zateplenými polystyrenem tu je... drží se pod tím vlhkost a rostou plísně.
Nejlepší asi je když se sluneční paprsky odrazí už od povrchu karoserie, od skla. Na druhou stranu v zimě se zateplený auto asi lepší vytopí -- ale tenhle problém budem řešit nejspíš až v elektromobilech... ;)
salome
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salome »

Použila jsem nějakou PU pěnu neboli molitan. Používá se to na izolaci dodávek v kombinaci s alu vrstvou. Různé speciální izolace do aut se dají koupit, možná by fungovala izolační rohož za radiátor. Já jsem použila co jsem měla. Podobné kousky jsou od výrobce mezi boky a podlahou a plíseň tam žádná není. Ale na střeše zespoda byly přilepené jen takové hadříky. Jinak se to používá i na odhlučnění, např. do dveří.
Tohle jsem našla:
PU Pěna:
tepelná a vodě odolná izolace střech
tepelně izolační panely
podrážky obuvi
volanty a opěrky hlav automobilů
nábytek- molitan
izolace chladniček a chladících skříní automobilů
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Yaris“