E11 kombi - bezpečnostní pás

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Jose_M
Člen Týmu

E11 kombi - bezpečnostní pás

Příspěvek od Jose_M »

Ahoj, mám problém s pravým zadním bezpečnostním pásem, zasekl se a nenavíjí zpátky (a vlastně ani nejde vytáhnout ven). Vyndal jsem ho z auta, chtěl jsem to rozdělat, ale nemám na to odvahu.
Máte někdo nápad, co s tím?
Případně nemáte někdo funkční pravý zadní pás za rozumnou cenu? Koukal jsem na autokelly, ale nový jsem tam nenašel.
Díky za každý dobrý nápad.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Hlavně si ověř, jestli vzadu není v pásu patrona.... abys nepřišel k úrazu.

Jinak ty pásy mají cosi jako dětskou pojistku - při plném vytažení se to fixuje v určité poloze. A pak je tam také mechanismus, který pás blokne v případě, že prudce brzdíš. Takže vymontovaný pás musíš držet přesně v poloze odpovídající montáži v autě, jinak se blokne taky.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Jose_M
Člen Týmu

Příspěvek od Jose_M »

Jimmi píše:Hlavně si ověř, jestli vzadu není v pásu patrona.... abys nepřišel k úrazu.

Jinak ty pásy mají cosi jako dětskou pojistku - při plném vytažení se to fixuje v určité poloze. A pak je tam také mechanismus, který pás blokne v případě, že prudce brzdíš. Takže vymontovaný pás musíš držet přesně v poloze odpovídající montáži v autě, jinak se blokne taky.
Patrona tam není, to už jsem zjistil.
Tu dětskou pojistku znám, sedačku jsem tam vozil, jenže teď je to bloknutý v jedné poloze a nejde to tam ani zpátky.
Asi to nespravím :-( Nemáte někdo pravej zadní pás? Novej jsem na netu nenašel...
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Nevím, jestli je stejnej jako v liftbacku, taky nejspíš záleží na tom, kde bylo auto vyrobený, ale můžu ti poslat foto a uvidíš sám.

Zatím se kdyžtak podívej, jestli ti sedí podle čísla dílu dle tvého auta.
Holomek!
Odpovědět

Zpět na „Corolla“