zadní tlumiče E-10
zadní tlumiče E-10
Je možné že by 2 rokech mi odešel zadní tlumič jeden?Bo jsem si říkal co mi to vzadu klepe jsem myslel nějaký plast tam bylo uvolněné tak jsem to přitáhl a děláto furt a větší kraval,tak jsem zahoupal každou stranou a straně řidičově mi to houpe více než na té druhé.Z čeho se to může stát?
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No ja mam ty Magnumy a zdaji se byt dobry
Udajne to produkuje stejna fabrika jako KYB. U E10 mi ovsem diky nasim super cestam ted rachoti uplne cela predni naprava hroznym zpusobem, takze budu muset povymenovat silentbloky a zkontrolovat co se tam kde rozhrkalo.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Jak to zjistím to uložení.Měnil mi to mechanik tak nevím.Já tam mám uvolněný asi stabilizátor ale ne nějak moc.Jak to zjistím že je to silentblok nebo tyčka.Jimmi píše:Tlumič málokdy bouchá, to spíš ten stabilizátor (silentblok nebo tyčka).
Ale nic nedáš za to, když si zkontroluješ horní uložení tlumiče. Měnil jsi ho s tlumičem, nebo je původní.....?
Každopádně na Toyotu jedině KYB. Na Monroe se příště vy...., beztak je to za stejný prachy.
1.3 55kw> No poznat nejlíp, máš možnost zvednout celej zadek? Třeba u toho mechanika, co ti dělal ty tlumiče. Kosti se nesmí nechat volně hýbat rukou, gumy poznáš od oka, že jsou vymačkaný, natož když chytneš stabilizátor a zalomcuješ s ním.
U těch tlumičů, pokud máš nahoře utáhnutý všechny šrouby (po oddělání toho vrchního plastu) včetně té středové matky a máš na ně podezření, tak s tím zkus zajet na ten test. Třeba ti tam líp poradí, než my tady na dálku.
I když zase bacha, ten test nemusí být 100% objektivní, oni taky potřebují někomu vnutit výměnu tlumičů.
Holomek!
Mohly by to být skutečně tyčky stabilizátoru.Když za ní vezmeš a zalomcuješ,tak se ozve.Nekupuj v žádném případě Starline,mně vydržely asi 15.000 km.Účet jsem zahodil a tak jsem neuspěl s reklamací.Koupil jsem tedy Bilstein a zatím v pohodě.Gumy na uložení stabilizátoru jsem musel koupit u Toyoty,cenu už si nepamatuju,ale myslím,že to bylo okolo tisícovky za sadu.Za ty tyčky chtějí u Toyoty asi 3.500/ks,takže je klidně budu měnit cestou druhovýroby(sada v Kelly asi 650).
Toyota Verso 1,8 Valvematic, r. v. 2011
Toyota Corolla Liftback E11, 1,4 16 V, r. v. 1997
Toyota Corolla Liftback E11, 1,4 16 V, r. v. 1997
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
jsi první kdo se o tom zmínillibor12 píše:v tom případě si zapiš první. Všechny 4 co jsi mi dal na corollu jsou po 15000 v haji.
dost záleží zda jsou prachovky ok , protože to je jedna z nejčastějších cest jak zničit tlumič ( prach vydře tesnení a tlumič začne tect. )