Nádobka na chladící kapalinu

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
Kraegar
Člen Týmu

Nádobka na chladící kapalinu

Příspěvek od Kraegar »

Dneska jsem zjistil, že mi uletěla plastová nádobka chladící kapaliny ze svého místa a řemen v ní vybrousil asi 5cm otvor, takže jsem na suchu. Napadá někoho nějaké rychlé řešení na dojezd? Mohl se poškodit motor pokud nevaří? Zároveň bych také poprosil o nabídku, pokud někdo prodává ND a nádobku by měl...
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Nádobka na chladící kapalinu

Příspěvek od zmaxxx »

Kraegar píše:Dneska jsem zjistil, že mi uletěla plastová nádobka chladící kapaliny ze svého místa a řemen v ní vybrousil asi 5cm otvor, takže jsem na suchu. Napadá někoho nějaké rychlé řešení na dojezd? Mohl se poškodit motor pokud nevaří? Zároveň bych také poprosil o nabídku, pokud někdo prodává ND a nádobku by měl...
Totéž mi způsobili servisáci v Praze-Hloubětíně. ... praskla jim na dílně H4, vyndali nádobku, žárovku vyměnili a nádobka zůstala na řemenu.

Poškodit motor by se při jízdě neměl, je to nádržka jen na vyrovnávání hladiny vody. Ale moc bych s tím nejezdil...může se stát, že si motor přisaje vzduch do chlazení ->hlídat teplotu<- , abys neuvařil.

Oprava je jednoznačně izolepa, pokud to poteče, tak je tam málo izolepy (na dojetí), a sehnat novou nádržku.

Sehnal jsem jí kdysi za 200 i s poštovným odněkud z Moravy...ale je to x let.
Kraegar
Člen Týmu

Příspěvek od Kraegar »

Tak to se mi strašně moc ulevilo. Narval jsem do nádobky igelitovej sáček a díru ještě lepím izolepou na dojetí. Pak už jen směr benzínka koupit destilku a nemrznoucí směs :)
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmaxxx »

Kraegar píše:Tak to se mi strašně moc ulevilo. Narval jsem do nádobky igelitovej sáček a díru ještě lepím izolepou na dojetí. Pak už jen směr benzínka koupit destilku a nemrznoucí směs :)
Obdiv, ten igeliťák není tak blbý řešení ;) že mě to nenapadlo taky :D Ale bacha, může se do toho dostat voda 100°C ;)
Kraegar
Člen Týmu

Příspěvek od Kraegar »

Budu se aspoň zatím snažit jezdit v rozumných otáčkách =) ... ještě jedna věc mě napadá - jakou mám použít chladící kapalinu? Jelikož je nádobka prázdná, nevím jaká kapalina byla použita dřív. (auto mám chvíli)
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmaxxx »

Na tu chvíli Ti stačí destilka, před zimou si hustoměrem prověř, aby Ti přes zimu kapalina nezmrzla, abys tam měl bod mrazu na -25° či spíše méně (nebo více :roll: ). :wink:
Odpovědět

Zpět na „Carina“