rozvodová reťaz
rozvodová reťaz
Zdravím Vás. Mám na aute skoro 180.000 km a pred pár dňami som postrehol trasenie motora na voľnobehu. Tak som išiel k mechanikovi a zistil, že všetky sviečky sú viac menej čierne a jedna je dokonca mastná. Výmena sviečok nič nevyriešila. Tak dole hlava a rozvody a čo som zistil. Šponovák je už na koci a to je akože, tá doživotná reťaz ? Motor sa už skladá. Takže pozor na (bezúdržbovu)reťaz podľa mechanikov z toyoty.
-
Grobe
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: rozvodová reťaz
Tu mastnou svíčku by mohlo dělat nezapálení směsi ve válci, takže buď svíčka anebo spíše zapalovací cívka...vím o čem mluvím, tohle se mi taky stalo a dělalo to hlavně v nízkých otáčkách...ve vyšších se cívka chovala vpohodě, po čase ale odešla úplně. vyměnil jsem a vpohodě!!! Takže bacha na cívky! doporučuju si jednu či dva kusy koupit a vozit v autě pokud jezdíte delší trasy. Já letos jedu na dovču Bulgaria + Řecko (cca 4500km) a bez náhradní cívky bych asi nejel. takže takMr.JT píše:...Tak som išiel k mechanikovi a zistil, že všetky sviečky sú viac menej čierne a jedna je dokonca mastná..
skôr si myslím, že to bolo guferom v hlave, ak dobre píšem. čakám na to kedy sa mi vráti zbrusená hlava od mechanikov. Takže nevinil by som reťaz. Viete ja mám auto na LPG. Neviem či to je aj unavou materiálu alebo LPG k tomu dopomohlo alebo za to nemohlo. Takže ešte presnene nevieme či za to gufero može LPG alebo nie, lebo ja jazdím 90 % iba po dialnici.