5 litrů oleje na 1000 km
- Hoj@n
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
5 litrů oleje na 1000 km
Zdravím všechny, mám takový problém. Dnes na kruhovém objezdu, když se auto naklonilo, tak se mi rozžhavila kontrolka mazání, neváhal jsem a dolil jsem tam litr oleje. Když jsem auto kupoval cca před týdnem, tak byl olej měněný, dolito přesně podle normy jak má být. Je možné, aby auto žralo 5 litrů oleje na 1000 km, které jsem s ní ujel? Podotknu, že nějaký výrazný kouř z výfuku nejde a auto jezdí i táhne naprosto v pohodě. Díky za případné odpovědi. Jedná se o Celicu 6. generace, rok 1994, motor 1,8...
Toyota Celica 6G, 1.8 7A-FE - "NATÁLKA"
- radys03
- Věčnej rejpal
když ti blikne kontrolka neznamená to, že olej nemáš žádný. Olej mohl být dolitý na spodní rysku a v náklonu to probliklo.
U corolly 4A-FE jsem jezdil vždy na spodní rysku, prtže když jsem to nalil k vrchu byl olej hned pryč... Nedramatizuj to dolej mezi rysky a kontroluj častěji hladinu. Chce to vypozorovat
Kdyby to žralo 5l oleje na 1000km tak ti hulí jak blázen.
U corolly 4A-FE jsem jezdil vždy na spodní rysku, prtže když jsem to nalil k vrchu byl olej hned pryč... Nedramatizuj to dolej mezi rysky a kontroluj častěji hladinu. Chce to vypozorovat
Kdyby to žralo 5l oleje na 1000km tak ti hulí jak blázen.
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
- Hoj@n
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Dobře. Já právě volal do Toyoty a tam mi řekli, že mám počkat nějakou dobu a zkontrolovat rysku a popřípadě dolít. Udělal jsem tak a na rysce nebyla ani kapka. Tak jsem dolil litr, hladina se dostala cca nad minimum a dojel jsem s tím domů. Teď chvíli počkám a budu kontrolovat. Právě mě taky překvapuje, že to nehulí.... díky za radu, víš jak, člověk se celkem lekne, protože ještě nevím, co od toho auta čekat, mám ji teprve týden
- Hoj@n
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Čelda má nalétáno 141 000 km podle tachometru, ale vypadá to, že to asi více. I když je dotažená z něměcka... Podle technika Toyoty, který byl auto vybírat semnou (spíše já s ním, protože jsem o tomto nevěděl skoro nic a nechal jsem technický stav na něm) převodovka neodpovídá těm najetým kilometrům, protože je v horším stavu