Názor ke koupi Avesisu 2.0D4D

vše ohledně modelové řady Avensis
štaflík
Člen Týmu

Názor ke koupi Avesisu 2.0D4D

Příspěvek od štaflík »

Dobrý den,
mohu Vás požádat o názor na toto konkrétní auto:
http://www.aaaauto.cz/cz/toyota-avensis ... &model=125
Mohlo by jít o auto bez filtru pevných částic? Váš dojem z té nabídky? Chápu dobře, že tento motor, není-li vybaven filtrem je asi nejspolehlivější diesel?
Děkuji za Vaše názory.
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

V AAA bych si nekoupil ani kolobezku.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

awe_cz píše:V AAA bych si nekoupil ani kolobezku.
Tak tak, ale pokud to má servisku a bylo to servisováno v Toyotě asi bych se toho nebál....
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Roman Jašek píše:
Tak tak, ale pokud to má servisku a bylo to servisováno v Toyotě asi bych se toho nebál....
Serviska stoji par korun. Jasne, da se overit servisovani v konkretnim servisu (Toyota porad nema centralni databazi, ostuda!), ale stejne...
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

awe_cz píše:
Roman Jašek píše:
Serviska stoji par korun. Jasne, da se overit servisovani v konkretnim servisu (Toyota porad nema centralni databazi, ostuda!), ale stejne...
Jazdene auta s cistou servisnou knizkou priamo od TTT handlera v DE.
Toz to je situacia dnesnych dni ... ovsem AAA ???
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
štaflík
Člen Týmu

Příspěvek od štaflík »

Každopádně bych chtěl VIN a ověřil si to v servisu. O Ačkách uvažuji protože jsem podobného Avensise jinde nenašel a nabízejí mi slušnou cenu za moje syávající auto.
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

štaflík píše:Každopádně bych chtěl VIN a ověřil si to v servisu. O Ačkách uvažuji protože jsem podobného Avensise jinde nenašel a nabízejí mi slušnou cenu za moje syávající auto.
V Nemecku jich bude... muj stal podobny penize, o neco starsi, o neco min najeto...
štaflík
Člen Týmu

Příspěvek od štaflík »

awe_cz píše:
V Nemecku jich bude... muj stal podobny penize, o neco starsi, o neco min najeto...
Hmm, ale je poněkud komplikované a jistotu, že je auto v pohodě mám zhruba stejnou, jako u nás. Nečekám, že by český Toyota servis byl stran stavu jím servisovaného auta prolhanější, než německý. Tady mi vyhovuje, že event. přijedu jedním autem a druhým odjedu. Předpokládám, že by to auto mělo být ještě v záruce, ne?
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

štaflík píše:
awe_cz píše:
Hmm, ale je poněkud komplikované a jistotu, že je auto v pohodě mám zhruba stejnou, jako u nás. Nečekám, že by český Toyota servis byl stran stavu jím servisovaného auta prolhanější, než německý. Tady mi vyhovuje, že event. přijedu jedním autem a druhým odjedu. Předpokládám, že by to auto mělo být ještě v záruce, ne?
Komplikovane v cem? Je to o neco drazsi (cesta, prevozni znacky, drazsi technicka), ale je tam daleko vetsi vyber a mensi sance, ze clovek narazi na podvodniky.
štaflík
Člen Týmu

Příspěvek od štaflík »

awe_cz píše:
Komplikovane v cem? Je to o neco drazsi (cesta, prevozni znacky, drazsi technicka), ale je tam daleko vetsi vyber a mensi sance, ze clovek narazi na podvodniky.
Komplikované v tom, že nejprve musím prodat svoje auto. Už jsem celkem sondoval a smutným faktem je, že Ačka dávají nejvíc. Třeba většina prodejců Vám vezme auto na protiúčet tak, že se mrknou, kolik stojí podobné auto (je jedno, že třeba v horším stavu či bourané) v Ačkách a škrtnou další 20-30 tisíc. Ověřeno u Fordu, Subaru a Renaultu.
No, takže bych za levno prodal svoje auto a šel shánět do reichu jiné. Co vím, tak obchod s ojetými auty mají v Německu i Švýcarsku pod palcem převážně Arabové. Pravda, vzhledem k tomu, že chci poměrně nové auto, asi bych měl něco od dealera. Nicméně pořád bych musel bez auta sjet do Německa, prověřit tam pár aut a teprve potom řešit nákup.
Nemám k Áčkům žádný vztah - znám pár lidí, co tam koupili blbě (ale je fakt, že to byli extrémní joudové) a pár dobře.
Takže bych chtěl slyšet radu - jaká konkrétní zrada by mohla být u auta, jehož VIN bych si ověřil v servisu, kde auto servisovali.
Druhá prosba o radu: vypadá tento konkrétní Avensis (poměr cena/sta/věk/motorizace/výbava) adekvátně? Ono se jich totiž zas tak moc neprodává, takže nemám srovnání.
Třetí dotaz: je tato motorizace obecně spolehlivá? Auto by jezdilo všechny tytpy tras - dost i město. Děkuji.
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

štaflík píše:
awe_cz píše:
Komplikované v tom, že nejprve musím prodat svoje auto. Už jsem celkem sondoval a smutným faktem je, že Ačka dávají nejvíc. Třeba většina prodejců Vám vezme auto na protiúčet tak, že se mrknou, kolik stojí podobné auto (je jedno, že třeba v horším stavu či bourané) v Ačkách a škrtnou další 20-30 tisíc. Ověřeno u Fordu, Subaru a Renaultu.
No, takže bych za levno prodal svoje auto a šel shánět do reichu jiné. Co vím, tak obchod s ojetými auty mají v Německu i Švýcarsku pod palcem převážně Arabové. Pravda, vzhledem k tomu, že chci poměrně nové auto, asi bych měl něco od dealera. Nicméně pořád bych musel bez auta sjet do Německa, prověřit tam pár aut a teprve potom řešit nákup.
Nemám k Áčkům žádný vztah - znám pár lidí, co tam koupili blbě (ale je fakt, že to byli extrémní joudové) a pár dobře.
Takže bych chtěl slyšet radu - jaká konkrétní zrada by mohla být u auta, jehož VIN bych si ověřil v servisu, kde auto servisovali.
Druhá prosba o radu: vypadá tento konkrétní Avensis (poměr cena/sta/věk/motorizace/výbava) adekvátně? Ono se jich totiž zas tak moc neprodává, takže nemám srovnání.
Třetí dotaz: je tato motorizace obecně spolehlivá? Auto by jezdilo všechny tytpy tras - dost i město. Děkuji.
V tom pripade bych proveril servisni historii v servisu, kam auto jezdilo. Pokud budou sedet kilometry, nechal bych auto jeste kompletne prohlednout mechanikem pripadne primo v TTT servisu, 45tis/dve roky vypada celkem adekvatne, ale otazka je, proc to majitel prodava - tedy zamerit se na znaky opravy po havarii, vytopeni atp. Pokud vse sedi, mel bys mit jeste rok zaruky a moznost si za 15k doplatit dalsich par let/km (http://www.toyota-emilfrey.cz/cz.php?tx ... &detail=34)

Obecne vzato motor bez DPF = motor bez problemu pri kratkych trasach. Je ovsem treba pocitat s tim, ze pri kratkych trasach to holt nijak extra netopi, moje 2.2 se v zime pri ceste do prace ani neohreje na provozni teplotu. Vykon ma 2.0 dostatecny na hmotnost vozidla.
štaflík
Člen Týmu

Příspěvek od štaflík »

awe_cz píše:
V tom pripade bych proveril servisni historii v servisu, kam auto jezdilo. Pokud budou sedet kilometry, nechal bych auto jeste kompletne prohlednout mechanikem pripadne primo v TTT servisu, 45tis/dve roky vypada celkem adekvatne, ale otazka je, proc to majitel prodava - tedy zamerit se na znaky opravy po havarii, vytopeni atp. Pokud vse sedi, mel bys mit jeste rok zaruky a moznost si za 15k doplatit dalsich par let/km (http://www.toyota-emilfrey.cz/cz.php?tx ... &detail=34)

Obecne vzato motor bez DPF = motor bez problemu pri kratkych trasach. Je ovsem treba pocitat s tim, ze pri kratkych trasach to holt nijak extra netopi, moje 2.2 se v zime pri ceste do prace ani neohreje na provozni teplotu. Vykon ma 2.0 dostatecny na hmotnost vozidla.
Děkuji za užitečnou informaci. Kilometry mi také přijdou celkem adekvátní. Je to něco přes 2000km za měsíc. Také mě napadá, proč se to prodává tak brzo. Na druhou stranu i u dealerů je dost aut, která mají najeto velmi málo a jsou stará něco přes rok. Ještě jsem našel 1.8 benzínové kombíky někde u Drýžďan. To jsou předpokládám zcela bezproblémová auta. Jenom mají nějakou očesanou výbavu (plecháče, není park. asistent, vyhřívání). Jsou rok stará a najeto 60 000km. To asi nebude stočený tacháč :-)
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Moja priama skusenost s AAA - predaval som A4 - 1x cez telefon super odkupna cena, pri duhom uz nizsia a reci, no a po skusenostiach inych, verim, ze pri predaji by bola este nizsia. To som uz ale auto predal priamo.

Takze bacha co slubuju. Ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju :x
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

štaflík píše: Děkuji za užitečnou informaci. Kilometry mi také přijdou celkem adekvátní. Je to něco přes 2000km za měsíc. Také mě napadá, proč se to prodává tak brzo. Na druhou stranu i u dealerů je dost aut, která mají najeto velmi málo a jsou stará něco přes rok. Ještě jsem našel 1.8 benzínové kombíky někde u Drýžďan. To jsou předpokládám zcela bezproblémová auta. Jenom mají nějakou očesanou výbavu (plecháče, není park. asistent, vyhřívání). Jsou rok stará a najeto 60 000km. To asi nebude stočený tacháč :-)
No, to je otazka - zjisti, jestli to patrilo fyzicky osobe nebo ne. V Nemecku casto vidis vis kusu temer totozneho auta, prodavaji to leasingovky, ktery proste auta po dvou, trech letech obmenuji - v takovym pripade je to naprosto normalni.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

awe_cz píše: Je ovsem treba pocitat s tim, ze pri kratkych trasach to holt nijak extra netopi, moje 2.2 se v zime pri ceste do prace ani neohreje na provozni teplotu. Vykon ma 2.0 dostatecny na hmotnost vozidla.
o tomto by sme mali pokecat s kar202 :)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“