pozarucny servis

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

pozarucny servis

Příspěvek od mil »

Caute,
chcem sa spytat, po uplynuti zaruky chodite do autorizovanych servisov, alebo nie?
Blizi sa mi 60tisic km, ale co je horsie, nieco je zo zadnym kolesom. Pri jazde pocut trochu vacsi hukot a ocividne sa koleso prehrieva viac ako to druhe :( Neviem ci je mozne skusit goodwill v toyote, ci nepovedia, ze to zarukou nie je.
Vdaka!
Vazli
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazli »

resil bych to dokud mas auto v zaruce a uvidis kdyz ti reknou ze to v zaruce neopravi neni problem auto odvist jinam...
Toyota Celica TS (2003) Obrázek
Vše pro auto na jednom místě
muco
Věčnej rejpal

Re: pozarucny servis

Příspěvek od muco »

mil píše:Caute,
cPri jazde pocut trochu vacsi hukot a ocividne sa koleso prehrieva viac ako to druhe :( Neviem ci je mozne skusit goodwill v toyote, ci nepovedia, ze to zarukou nie je.
Vdaka!

Nie som mechanik,ale toto by som odhadoval na 98,98% že sú to ložiská (pri ich odchádzaní je pre nich hukot typickým znakom "KO" a samozrejme je koleso aj horúce )...Ak ich budeš meniť, vymeň aj v druhom kolese ,pretože je velmi velká pravdepodobnosť,že o nejakú malú chvílu potom pôjdeš s druhým kolesom.
Takéto veci v servise často pripisujú k tomu,že je to bežné opotrebovanie materialu,(čo teda v určitom slova zmysle by mohli mať v tomto prípade pravdu..),takže nemusia to urobiť v rámci záruky..No je len a len na servise,ako sa k tomu postaví...Takže hurá do servisu a poprípade sa s nimi snažiť dohodnúť .Ak nepochodíš, padaj preč a ak máš možnosť ,daj si to urobiť niekomu inému.Ložiská by som vymenil možno aj ja(samozrejme za nejakej malej pomoci kamoša) ,ale zasa nemám na to náradie...Čiže u mňa by to bolo "ani z voza a ani na voz".

Môžu to byť sice aj brzdové čeluste,žeby ostali v jednom bubne vysieť...-ale to by si cítil,že buď auto pribrzdieva alebo by si počul šúchanie.Ak brzdy vylúčiš,tak to budú ložiska 8)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

Vdaka, aj nas odhad je, ze su to loziska :( Brzdy sme vylucili. Zaruka skoncila vo februari a pokial viem, tak ked sa da spravit diagnostika a nerobi sa oprava, tak toy servis to uctuje:( . Nuz co, mam znameho v servise (nie toyotackom), takze asi pojdem tam a spojim to s kontrolou po 60tis. km.
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

mimochodom tak mi napadlo, neodchadzaju loziska zvacsa az ked je najazdenych x-stotisic km? alebo, cim to vlastne je?
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Hauk.. takže to máš vyriešené 8) 8) 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Lozisko moze odist aj skor pri chybe vo vyrobe alebo, ked blbo trafis neaku dieru alebo obrubnik.
Kazdopadne ja by som menil len tie ktore hucia, tie co su ok, by som nechal tak, lebo moze fungovat dalej dost dlho.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Pri jazde pocut trochu vacsi hukot a ocividne sa koleso prehrieva viac ako to druhe.

Jak přehřívá? To jako že je ohřátý delý disk? Co to má vzadu za brzdy? Koutouč nebo buben? Čím jste vyloučili brzdy? Zkoušel jsi to alespoň zvednout na hever a otočit kolem? :)
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

takze lozisko je vymenene a penazenka lahsia o par stovak ecok :x
Ale zasa v cene bola aj vymena filtrov, sviecok ..vlastne prehliadka po 60tis. km. Takze si vravim, aky dobry deal, nie? :)
Ale inak som dost nastvana, lebo servisak mi povedal, ze to ho teda toyota velmi nemilo prekvapila, pretoze aby odislo lozisko po 60tis. km.. :shock:
Robili mi to v neuatorizovanom servise, kedze zaruka mi skoncila pred necelymi piatimi mesiacmi a myslim, ze cena by v toy servise bola aspon dvojnasobna.

Sumarizacia u mna vyzera takto:
pocas zaruky mi menili spojku, otvaranie zadnych dveri a cosi demontovali koli dvom zvolavackam.

tesne po zaruke: vymena loziska

Osobne by som urcite investovala do predlzenej zaruky, skoda ze v tom obdobi to nebolo mozne. Jednoducho toyota teraz a v minulosti je velky rozdiel.

ozaj, nestalo sa Vam niekedy, ze vam central nezamkol jedny dvere? mne ano..tento tyzden:-( neviem preco, ale prisla som na to uplne nahodou. Teraz uz zatvara OK, ale cim to bolo, neviem.

Na toyotiaka som naviazana a nemam chut ho menit, ale ak to pojde takto dalej, neviem neviem.
Otazka je, ake auto v dnesnej dobe kupit?
:)
caruser
Navigátor

Příspěvek od caruser »

to: mil

Tá spojka bola menená pri koľkýck km? Aký je to motor. Kvalitné autá sa prestali vyrábať tak niekde v prvej polovici 90. rokoch :). Dnes už to flákajú všetci, je to spotrebný materiál :)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

mil píše:
ozaj, nestalo sa Vam niekedy, ze vam central nezamkol jedny dvere? mne ano..tento tyzden:-( neviem preco, ale prisla som na to uplne nahodou. Teraz uz zatvara OK, ale cim to bolo, neviem.

:)
Mne sa nedali zadné dvere otvoriť a niekedy aj zavrieť. Musel som pár krát zatvoriť a nasledne otvoriť a potom sa zatvorili.Ešteže som to mal v záruke(cca1 mesiac pred koncom) a dal som to skontrolovať. Museli mi vymeniť vnutornú celú klučku dverí . Niečo tam bolo zlomene vraj.
Toyota Auris 1.8 hybtid
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

spojka odisla tusim pri cca 30tisic km:-(
od sameho zaciatku sa mi v yarise horsie radilo z jednotky na dvojku..po vymene spojky to ide takmer hladko.

Dufam, ze tie dvere budu OK. Na jar som mala accident s jelenom, takze mi striekali celu jednu stranu a nahodne som potom zistila, ze sa nezatvaraju jedny dvere. Teda zatvarali sa ked som odomkla a otvorili sa ked sa zamklo
:shock: Nastastie bol to iba prehodeny kablik, ktory zapojili opacne. Zarazilo ma len, ze povedali, ze ono to vlastne bolo zapojene nespravne uz predtym, ze kde to montovali..no v toyote, len v inom servise. No a teraz to spravili druhe dvere, ale nikto nic predtym nedemontoval a neodpajal, takze cim to bolo neviem. Len dufam, ze nie tou cudnou prvotnou montazou.
caruser
Navigátor

Příspěvek od caruser »

to: mil

V ktorých servisoch ti Yarisa opravovali? 30.000 km je dosť priskoro na spojku.
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

no bolo to v autorizovanych servisoch v BA :)

bohuzial mam taky dojem, ze keby ze tam teraz pridem s nejakym problemom, tak mi povymienaju v aute asi vsetko :)
salome
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salome »

V autorizovaných servisech dělají že opravují auta tím, že v nich vyměňují díly. I v těch manuálech to tak mají, vždycky zjistí že něco nefunguje, tak vyměnit. Jsou to většinou postupy jak zjistit co vyměnit a jak. Když berou třeba 700 Kč za hodinu tak ono je to tak většinou efektivnější.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“