Svítí ABS a další kontrolky

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
tomiisek
Člen Týmu

Svítí ABS a další kontrolky

Příspěvek od tomiisek »

Ahoj. Jsem nezkušený řidič a Corollu mám teprve chvíli... Jel jsem po silnici a zrovna volala přítelkyně, tak jsem sjel na krajnici a vzal si telefon, motor jsem však nechal běžet :( Po několika minutách běžícího motoru se mi najednou rozsvítily 3 kontrolky, uprostřed ABS, něco vlevo a vpravo cosi jako TR OFF. Tušíte někdo, co by to mohlo znamenat? Díky.
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

Je to nejaka chyba, ak svieti ABS, dost mozne ze s brzdovym systemom. Mozno len spinavy snimac ABS (dost caste). Kazdopadne, do toyoty / servisu s diagnostikou, kde zistia detajly. Nijak inak sa to nedozvies.

Druha moznost je, ze ti tie kontrolky zmiznu (po 5-6 nastartovaniach) tak chyba bola len docasna.

Tiez mozes skusit reset a to odpojenim baterie na nejaky cas (raz som to robil a odpojil som na noc) a mozno sa uz nezobrazia (mne sa to stalo pri zmrznutej nafte).
Corolla Verso D-CAT 130kw
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

priste jeste uved rok a typ motoru, dost to pomuze , podle chyby tipuju novejsi typ , a problem bud v dobijeni nebo neco takoveho to siganlizuje , nekdo ti povi vic, a i se to tu resilo ale myslim ze je rozdil jestli to je benzin nebo nafta
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

Dost dolezite je, ci svieti ABS, alebo Engine check. Myslim ze ak svieti ABS, tak to suvisi iba s brzdami. Ale ak hovorim, viac napovie diagnostika. A tie kontrolky su tusim iba od 2004 vyssie.
Corolla Verso D-CAT 130kw
tomiisek
Člen Týmu

Příspěvek od tomiisek »

Je to diesel z roku 2006. Každopádně jsem dneska nastartoval a žádná z těch tří kontrolek nesvítila :D Jezdil jsem asi hodinu a půl a všechno ok :D
Odpovědět

Zpět na „Corolla“