BOV
- kandry
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
BOV
Zdarec,když dám do auta BOV,tak při puštění plynu,přeřazení...BOV vyfoukne,ale co s tím děla ŘJ,když má vzduch už změřený ? V tu chvíli to musí jet na bohatou směs ne? Dá se to řešit? Viděl jsem nějaké bypassy podtlakovou hadičkou do sání ?? K čemu to? prosím o vysvětlení THX
Mitsubishi Galant 1.8 GLSi 85 Kw SOLD
Mitsubishi Galant 2.5 4WS 4WD 125Kw SOLD
Toyota Celica GT4 ST165 136 Kw NOW:-)
Budeme spolu, dokud nás STK nerozdělí.
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ano, pokud nemas BOV co vraci vzduch pred turbo, tak jede motor na chvilku bohate, coz ve vysledku zpusobuje plameny z vyfuku pri prerazeni (pokud je pruchozi), ale samozrejme to taky zbytecne zahriva turbo atd. Jinak podltakova hadicka do sani je tam vzdycky, ta je ovladaci
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
- kandry
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
pri tom prerazeni to vystreli jenom pokud hned nalozim plny ne? Protoze bych rad na tu svoji st 165 nejaky ten BOV nahodil.Tak at vim jak se alespon vyvarovat zniceni KATu nebo šneku
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ono to psoukne vždy, to je rpincip BOV. otázkou je zda to uslyšíškandry píše:pri tom prerazeni to vystreli jenom pokud hned nalozim plny ne? Protoze bych rad na tu svoji st 165 nejaky ten BOV nahodil.Tak at vim jak se alespon vyvarovat zniceni KATu nebo šneku
pokud použijes seriové bov které tam má být ( v uazvřeném okruhu, poustí vzduch zpet do sani ) tak ho ve vetšine případu na seriovém tlaku ani neslyšíš a funguje dobře..
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak obecně - BOV má tři "díry". Vstup, výstup a ovládání. Vstup se napojuje mezi klapku a IC, vzdálenost od klapky je předmětem mnoha různých debat, takže to nebudeme rozpitvávat Výstup se vede před turbo a nebo se nechá otevřenej do atmosféry. Otevřené BOV jsou slyšet a můžou způsobovat bohatou směs. Ne u všech aut totiž tenhle problém existuje, problém mají v podstatě jen auta s "váhou vzduchu", u aut s MAP snímačem v sacím potrubí funguje otevřenej BOV bez ztráty kytičky, protože ECU ví, kolik vzduchu nakonec do sání skutečně dorazilo (v sérii ovšem i Supra jezdí s MAF, takže lítají plameny ). Ovládací vstup do BOV je potom jen ta tenká podtlaková hadička, která je připojená za klapku na sání a v případě, že před klapkou je před tlak a klapka je zavřená, tak podtlak vytvořený sacím efektem motoru otevře BOV a ten přetlak přepustí nebo vypustí. Z tohodle důvodu taky nefunguje BOV na dýzlech, neb nemaje klapky se nemá před čím hromadit ten tlak. A stejně tak samozřejmě nemá BOV smysl na N/A motoru (což některým majitelům N/A motorů nevadí a koumají, jak si to tam dát, viz. diskuze na Tuning Fóru CZ... ), protože tam nevznikne nikdy přetlak díky absenci turba.
Každopádně, jelikož máš AFM/MAF snímač, tak se bohaté směsi jen tak nevyhneš a pokud máš funkční katalyzátor, tak to pro něj bude smrt, protože ho to spolehlivě spálí.
Každopádně, jelikož máš AFM/MAF snímač, tak se bohaté směsi jen tak nevyhneš a pokud máš funkční katalyzátor, tak to pro něj bude smrt, protože ho to spolehlivě spálí.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
Lexus IS200
Lexus RX400h
- Mattyno
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
ahoj, ct26 to vydrží. S tím střílením do výfuku si zas tolik nefandi ( žádný ALS z toho nebude ) a zvuk odfouknutí při každém řazení i s minimálním tlakem Tě za chvilku začne sr..t. Nemluvě o tom, že po instalaci se Ti zvedne spotřeba, když budeš chtít pořád slyšet BOV a budeš tomu nakládat.
Já mám HKS SSQ už přes 2 roky a zatím s ním není žádný problém. Ale jak jsem zmiňoval nahoře, chci ho napojit recirkulačně zpět do sání. Zvuk u něj se mi líbí až když ufukuje tlak nad 1 bar a potom už to nestřílí bovkem, ale bohatou směsí samo o sobě...
Z katu vyhoď vložky, nebo ho úplně vyhoď a dej ta mjen trubku, nástup turba bude rychlejší...
Já mám HKS SSQ už přes 2 roky a zatím s ním není žádný problém. Ale jak jsem zmiňoval nahoře, chci ho napojit recirkulačně zpět do sání. Zvuk u něj se mi líbí až když ufukuje tlak nad 1 bar a potom už to nestřílí bovkem, ale bohatou směsí samo o sobě...
Z katu vyhoď vložky, nebo ho úplně vyhoď a dej ta mjen trubku, nástup turba bude rychlejší...
RX7 FD single GT35R, street port, RA super seals, cca 450 HP
RX8 stock 238 HP
RX8 RHD JDM 238 HP, in progress
Celica ST185, CP, EAGLE, now in progress, cca 0 HP
A6 Allroad stock 180 HP
Bravo 1.4 electric windows, cca 40 HP
RX8 stock 238 HP
A6 Allroad stock 180 HP
- kandry
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
konečně všechno co jsem chtěl slyšetMattyno píše:ahoj, ct26 to vydrží. S tím střílením do výfuku si zas tolik nefandi ( žádný ALS z toho nebude ) a zvuk odfouknutí při každém řazení i s minimálním tlakem Tě za chvilku začne sr..t. Nemluvě o tom, že po instalaci se Ti zvedne spotřeba, když budeš chtít pořád slyšet BOV a budeš tomu nakládat.
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
nevim jak ostatní, ale poté co sem vyhodil airbox a zkrátil sání, tak slyšim krásně i sériový BOVko, resp. bypas, ale jen pokud tomu nakládám, při klidný jízdě je tichý a neotravuje, ono vůbec po vyhození airboxu se motor krásně rozezněl
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
- Mattyno
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
my tam ale nemáme žádný sériový bov...garfielld píše:nevim jak ostatní, ale poté co sem vyhodil airbox a zkrátil sání, tak slyšim krásně i sériový BOVko, resp. bypas, ale jen pokud tomu nakládám, při klidný jízdě je tichý a neotravuje, ono vůbec po vyhození airboxu se motor krásně rozezněl
RX7 FD single GT35R, street port, RA super seals, cca 450 HP
RX8 stock 238 HP
A6 Allroad stock 180 HP
RX8 stock 238 HP
A6 Allroad stock 180 HP