MR2 1987 náhradní díly?

vše ohledně modelové řady MR2
Dragoonhide
Člen Týmu

MR2 1987 náhradní díly?

Příspěvek od Dragoonhide »

Ahoj
našel jsem hezkou MR2 targa 95kW z roku 87...no láska na první pohled :)
Karosérie v perfektním stavu až na pravý zadní blatník a malé bublinky nad čelním sklem.
Motor nad 3000 otáček klepe (kámoš co dělá auta říkal že bude stačit vyměnit ložiska klikovky + klikovku přebrousit)...no stejně bych dělal generálku.
Nevíte jak je to s dostupností náhradních dílů pro takhle staré auto?...Hlavně plechařina zadní části, čelní sklo a díly pro generálku motoru (těsnění, rozvody, manuál k motoru....).
Dík za rady.
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

nevíme-tady na foru a i v republice má tuhle mkI málokdo, tudíž asi i s dostupností náhradních dílů to bude asi na stejný úrovni, mk II, má tu výhodu, že jich je nepoměrně víc-tudíž je i nepoměrně víc dílů z těch bouranejch+spoustu dílů má společnejch s celicou, kterejch je ještě dvakrát tolik. Ale občas v inzerci někdo něco prodává i na tuhle mkI.
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

plechy su pruser, ale da sa vsetko pokial ma clovek
a.) vela penazi
b.) vela casu + skill

diely na motor, brzdy, riadenie, podvozok a podobne zozenies vsetko.
AW11 je hlavne popularna v UK coz je vyhoda, lebo je to za rohom a da sa to za rozumne peniaze poslat. Nevyhoda je RHD a s tym spojene rozdiely v interieri (ale zas motor tym ze je vzadu je rieseny uplne rovnako pri LHD aj RHD).
Ja mam prave teraz jednu prehnitu a riesim co s nou dalej. tak sa kludne pytaj. kopec veci mam uz pozistovanych.

vopred ta ale varujem, lacne to nieje.

Zadne blatniky su bezny pruser. daju sa vyriesit dvoma sposobmi.
****Laminatove wide flares z datsunu 240Z. stoje bez posty okolo 250USD sada. Toto je ta lahsia varianta.

****V UK je popularna oprava pouzitim plechovych blatnikov z Datsunu Cherry (stvrtpanel stoji vraj 15 libier.... treba sa len trocha pohrat s flexoua zvarackou)

Hrzda nad sklom je vacsi pruser ako sa zda. Ked narastie na kriticke amximum, zacne tlacit na sklo a to ti praskne. Kde sa da zohnat nove netusim....

Tiez si daj bacha v akom stave je podvozok. Naprikald na mojej hnije prava strana karoserie a koli tomu sa neda namontovat drziak stabilizatora. Tam kde bol volakedy nosnik je teraz diera..

Predna vystuha naraznika. 95% aut ju ma zhnitu. Nova stoji z Fensportu asi 200Eur aj s postou. Zistis to tak ze strcis ruku pod predny naraznik zospodu.

Auto tiez zvykne trpiet an hrdzave prahy, zatekajucu targu, zniceny alternator (zasa bezny problem. ja som svoj daval na repas. to ze je zly zistis ze na palubke svieti kontrolka motor s ventilatorom + vystraha rucnej + baterka. moze to byt len diodovy mostik ale vacsinou to byva kotva[rotor, drahy jak slak ak nezozenies second hand], novy altik stoji asi 300Eur, repasnuty z dobrou kotvou asi 200. ja som mal stastie. opravil mi ho otcov kamarat zadarmo ale kotvu zhanal 2 mesiace skoro)

Obrázek
Obrázek
Dragoonhide
Člen Týmu

Příspěvek od Dragoonhide »

Dík za rady.
Teď jsem ve stavu vyklízení garáže...až se dostanu k tomu abych ho pěkně rozebral určitě budu mít spoustu všetečných dotazů :D
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

ja idem moju rozoberat az na jesen a pojdeme na odhrdzovaciu kuru :D

kludne sa ozvi keby daco, aspon budem mat s kym pokecat :D
Obrázek
MiG-21
Navigátor

Příspěvek od MiG-21 »

Ahoj. Mám AW11. Koupil sem jí i s díly karoserie. Podvozkový díly mi chybí a na motor jak psal stenky se věci dají sehnat. Za 2 roky co sleduju aukro, sem tam sehnal jen zpětný zrcátka a světla. Na netu skoro nic není. Řešil bych to asi nákupem celýho auta na rozebrání z ciziny. Osobně se nejvíc bojím toho čelního skla. To by byl průser na entou... Já teď bojuju zase s motorem.
Toyota MR2 mk1 dva měsíce přihlašovaná k provozu :-/
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Čelní sklo,respektive jakékoli není problém. Vím kde ho udělají. Mig-21: copak je s motorem? GO 4A-GE nevyšla? Psal jsem Ti už tehdy,že to není legrace a kdo ten motor nezná tak většinou do 5000km je znovu zralý na GO. Je tam pár fint co se v manuálu nepíše. ;)
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

chlapi, ak anglictina nieje problem, odporucam registrovat sa tu.

http://www.imoc.co.uk/forums/viewforum.php?f=90

v UK rozoberaju kopec MK1 a dielov je fura. dokonca sa s nimi da dohodnut na rozumnej cene dakedy a na rozumnom postovnom tiez. ja uz som tam zopar veci nakupil :D ako vravim, jedine daktore casti z interieru su problem z RHD verize a tazke veci kde je drahe postovne.

dalej odporucam pozriet tu

http://www.camskill.co.uk/products.php?plid=m5b0s0p0 (UK)
http://www.twosrus.com/catalog/index.php?cPath=21 (USA)

pripadne

www.fensport.co.uk

no a teraz sa u nas na slovenskom fore ozval byvaly majitel MK1 ktoremu planujem ist nazriet do garaze co tam ma za poklady.

inac, ani som netusil ze sa tu nachadzame 3 pacienti s AW11 :D
Obrázek
bouda
Navigátor

Příspěvek od bouda »

ZDAR,mam mr2 aw11 a schanim prevodovku.poradi nekdo?
MiG-21
Navigátor

Příspěvek od MiG-21 »

libor12 píše:Čelní sklo,respektive jakékoli není problém. Vím kde ho udělají. Mig-21: copak je s motorem? GO 4A-GE nevyšla? Psal jsem Ti už tehdy,že to není legrace a kdo ten motor nezná tak většinou do 5000km je znovu zralý na GO. Je tam pár fint co se v manuálu nepíše. ;)
Ahoj. jj pamatuju, rešili sme to o diskuzi vedle. GO se "povedla" ale teď už zase spotřeba 1l oleje na 400-500km... navíc při plnym rejdu a rozjezdu se objevilo nějaký lupnutí. Na heveru neni nic vidět, asi bude chtít rozebrat řízení.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

MiG-21 píše:
libor12 píše:Čelní sklo,respektive jakékoli není problém. Vím kde ho udělají. Mig-21: copak je s motorem? GO 4A-GE nevyšla? Psal jsem Ti už tehdy,že to není legrace a kdo ten motor nezná tak většinou do 5000km je znovu zralý na GO. Je tam pár fint co se v manuálu nepíše. ;)
Ahoj. jj pamatuju, rešili sme to o diskuzi vedle. GO se "povedla" ale teď už zase spotřeba 1l oleje na 400-500km... navíc při plnym rejdu a rozjezdu se objevilo nějaký lupnutí. Na heveru neni nic vidět, asi bude chtít rozebrat řízení.
to je to co jsem ti psal a navíc je tu šance že motor zaklepe a tipnul bych 4 valec zamek a ojniční oko. Kouknul bych se ti na něj,ale mam tu ted na stojanu 2x 4ag a Kubrta 7afe,když vydržíš do podzimu s dolevaním oleje,čemuž moc velkou šanci nedavam,tak 30% udelam Ti go. Ono ten kdo Ti tu go dělal za nic nemůže. Věřím že ji dělal jak nejlépe umí s tím že doteď dělal pouze tuzemské věci. Tam je bohužel zakopaný pes. Ty motory před go najeli i 500000km,proč tedy po go tak málo? Kdyz vezmeš kliku a daš ji na vyvážení zjistís že je tam rozdíl závaží i 15gramů. Rekneš si co to je... Při roztočení na 8000 se těch 15gramů změní v několik stovek kil,které během pár tisíc km zničí motor. Japonci na dynamické vyvážení používali geniálně jednoduchou a účinnou metodu. Málokdo o ní ví. Já osobně jsem se nesetkal s jediným člověkem v této republice,který by to věděl. A těch motoraren jsem prošel jako zákazník v širokém i dalekém okolí dost. Proto tady nikdo nezvládne go motoru ze supry,celicy a dalších. Proto ty motory celkem rychle klepou. A během 50tisíc mají za sebou 3rozebrání. To samé pistní kroužky nasazené dle manuálu a tak jak se "obvykle" dávají. Týká se to řad motoru od 2t až po 7m.km,proč tedy po go tak málo? Kdyz vezmeš kliku a daš ji na vyvážení zjistís že je tam rozdíl závaží i 15gramů. Rekneš si co to je... Při roztočení na 8000 se těch 15gramů změní v několik stovek kil,které během pár tisíc km zničí motor. Japonci na dynamické vyvážení používali geniálně jednoduchou a účinnou metodu. Málokdo o ní ví. Já osobně jsem se nesetkal s jediným člověkem v této republice,který by to věděl. A těch motoraren jsem prošel jako zákazník v širokém i dalekém okolí dost. Proto tady nikdo nezvládne go motoru ze supry,celicy a dalších. Proto ty motory celkem rychle klepou. A během 50tisíc mají za sebou 3rozebrání. To samé pistní kroužky nasazené dle manuálu a tak jak se "obvykle" dávají. Týká se to řad motoru od 2t až po 7m.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
MiG-21
Navigátor

Příspěvek od MiG-21 »

tohle stojí za úvahu, kdybych jí měl kam dát, tak asi neváhám...

http://www.sportovnivozy.cz/19115-toyot ... ysoke-myto
bouda
Navigátor

Příspěvek od bouda »

NA KOLIK BY VYSLA GO TOHO MOTORU?
Janec
Navigátor

Příspěvek od Janec »

ted doma delam plechy na zadku MRka. az bude cas tak zalozim kartu a hodim fota. Zadni lemy jsem koupil primo na MRko jako druhovyroba z UK zadni rohy si komplet vyrabim sam protoze na mem zadne nebyli a to je tak nejtezssi z cele karosarske, naohybat ty prolisy tak at to vsechno sedi :?
prahy mam shnile az na konci, taky se da v anglii koupit ale neni na tom nic moc sloziteho tak si to doma radsi vyrobim.

Spis me stvou shnile brzdove stity pripadna vymena kdy se musi shodit cely naboj jak vepredu tak vzadu. kdyby nekdo mel foto spodku pro zjimavost tak to sem hodte
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

brzdove stity mam zhnite aj ja, ked nezozeniem nove alebo nedam vyrobit dake rozumne nahrady tak jednoducho pojdu dole :)

to mas teda pech ze si mozes plechy vyrobit sam, ja ich asi postupne nazvlacam z UK od toho chlapika co na ebayi ponuka cely set prahy-nadpojenie na blatnik-blatnik-zadny roh.

fotky urcite dakam daj, zaujma ma to. ja co mam fotky tak som fotil len hrdzave miesta. na tych nieje nic zaujmave teda :D
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „MR2“