Auris 1,4 D4-D Chiptuning
Auris 1,4 D4-D Chiptuning
Ahoj, chtel bych se zeptat na vas nazor ohledne zvyseni vykonu u dieselu 1,4 D4-D pomoci chiptuningu. Aurisek bude mit pomalu po zaruce tak jsem o tom uvazoval. Cena upravy se pohybuje okolo 6000,- Kc a zvetseni vykonu se uvadi + 17 kW / + 45 Nm. Zajimalo by me jestli to bude mit nejaky zasadni vliv na zivotnost pohonne jednotky nebo ostatnich prvku - vim ze okolo toho jsou na forech obsahle diskuze....
Ten pridany vykon neni zanedbatelny. Co si o tom myslite? mam do toho jit?
Ten pridany vykon neni zanedbatelny. Co si o tom myslite? mam do toho jit?
Toyota Corolla XLi E10 65kW
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris II TS 1,4 D4-D
Toyota Auris II 1,6 vvti facelift
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Chiptuning
Přesně o tom bych uvažoval také, mít diesel a šel bych do toho. I spotřeba se snižuje asi o 0,5l nafty. Takto budeš mít výkon něco kolem 80kW. Jupíííí.
Toyota Corolla 1,3 XL, r.v.90
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
mno uz vidim zase ten flame tady.
Nejprve si je treba uvedomit, ze ten vykon nevzroste vsude o 17kw, ze pouze v urcitych otackach a vetsinou v tech, kde se motor pri bezne jizde nepohybuje, takze v praxi to az takovy zazrak neni, vice to plati u benzinu N/A s dieslem se da vetsinou vice kouzlit ptz ma turbo.
Uprava spociva premapovani ridici jednotky na nase klimaticke podminky, tzn pokud s tim nekdy pojedes do hor nebo dal od CR, ocekavej naopak propad vykonu, perpetum mobile to opravdu neni, takze je to vzdy na ukor neceho.
Cena se mi zda podezrele nizka, takze do toho nejdi bez toho, aby Ti auto odbrzdili na motorove brzde pred zasahem a po zasahu a porovnej si vykon v jakych otackach se zmenil a o kolik, to stejne i s krouticim momentem.
Snizeni spotreby - s tim moc nepocitej, ma to vic vykonu, bohatsi smes, budes na to vice slapat a tim to bude zrat vice, mensi spotreba by byla jen tehdy, ze bys na to slapal mene nez ted a nevyuzival ten nachipovany potencial
Kdyz jsem ladil ridici jednotku na mem predchozim Oplu benzin N/A, mel jsem mezi 2000-3500ot propad Nm a nad 5000tis do 7000 narust koni.
Nejprve si je treba uvedomit, ze ten vykon nevzroste vsude o 17kw, ze pouze v urcitych otackach a vetsinou v tech, kde se motor pri bezne jizde nepohybuje, takze v praxi to az takovy zazrak neni, vice to plati u benzinu N/A s dieslem se da vetsinou vice kouzlit ptz ma turbo.
Uprava spociva premapovani ridici jednotky na nase klimaticke podminky, tzn pokud s tim nekdy pojedes do hor nebo dal od CR, ocekavej naopak propad vykonu, perpetum mobile to opravdu neni, takze je to vzdy na ukor neceho.
Cena se mi zda podezrele nizka, takze do toho nejdi bez toho, aby Ti auto odbrzdili na motorove brzde pred zasahem a po zasahu a porovnej si vykon v jakych otackach se zmenil a o kolik, to stejne i s krouticim momentem.
Snizeni spotreby - s tim moc nepocitej, ma to vic vykonu, bohatsi smes, budes na to vice slapat a tim to bude zrat vice, mensi spotreba by byla jen tehdy, ze bys na to slapal mene nez ted a nevyuzival ten nachipovany potencial

Kdyz jsem ladil ridici jednotku na mem predchozim Oplu benzin N/A, mel jsem mezi 2000-3500ot propad Nm a nad 5000tis do 7000 narust koni.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Chiptuning
No kdyz budu konkretni, premyslel jsem o firme Powertec.cz. Dle ruznych ohlasu vypadaji seriozne. Premyslim jestli to vyzkouset - prinejhorsim prehraju zpatky puvodni SW a splachnu do zachodu 6000,-. Tvuj prispevek Luku me ale moc nepovzbudil. Cetl jsem trosku priznivejsi reakce a zkusenosti.....
Toyota Corolla XLi E10 65kW
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
No tak ja rikam spise neduhy, na ktere narazili mi znami pri ladeni jejich vozu.
Treba Ti to vyjde a bude to ok, ale nechal bych si udelat opravdu ten dukaz na te motorove brzde.
Nevim, kde ma diesel maximum k, ale tipuju, ze to bude jako u benzinu tesne pred cervenym polem a kroutak bude u dieslu nekde okolo 2tis, takze ten smysl urcite ma, u benzinu to vetsinou nejde tak snadno.
Nechtel bych Te ale prilis odradit mym pesimisticko realistickym rypanim, urcite se najdou lidi, kteri jsou hodne spokojeni, ale nekteri to zase zamenuji s placebo efektem...jo vrazil jsem do toho penize a urcite to jede lepe
)
Pokud je to seriozni firma, doda grafy a potvrdi sve tvrzeni realnym vysledkem.
Pak uz se jen modlit, aby neodeslo neco na motoru, coz pri narustu o 25% jakou u Tveho vozu by nemuselo byt, kazdopadne dily jako spojka, poloosy, pisty, ojnice, to bude proste vice namahane, ale dle meho ma Toyo rezervu vice nez 25% vykonu na tyhle dily.
Treba Ti to vyjde a bude to ok, ale nechal bych si udelat opravdu ten dukaz na te motorove brzde.
Nevim, kde ma diesel maximum k, ale tipuju, ze to bude jako u benzinu tesne pred cervenym polem a kroutak bude u dieslu nekde okolo 2tis, takze ten smysl urcite ma, u benzinu to vetsinou nejde tak snadno.
Nechtel bych Te ale prilis odradit mym pesimisticko realistickym rypanim, urcite se najdou lidi, kteri jsou hodne spokojeni, ale nekteri to zase zamenuji s placebo efektem...jo vrazil jsem do toho penize a urcite to jede lepe

Pokud je to seriozni firma, doda grafy a potvrdi sve tvrzeni realnym vysledkem.
Pak uz se jen modlit, aby neodeslo neco na motoru, coz pri narustu o 25% jakou u Tveho vozu by nemuselo byt, kazdopadne dily jako spojka, poloosy, pisty, ojnice, to bude proste vice namahane, ale dle meho ma Toyo rezervu vice nez 25% vykonu na tyhle dily.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS

jen pro zajímavost http://www.trc-tuning.com/index_shop_neu.htm
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
presne ako bolo povedane. chiptuning a chiptuning je rozdiel. treba si dobre vybrat kto ho bude robit. bratranec si daval chipovat Lagunu (2,2dCi myslim) a radili mu aby sa k tomu motoru aj spraval setrnejsie. takze predpokladam ze chiptuning v niektorych pripadoch moze skratit zivotnost motora. na tej lagune napriklad po mesiaci od nachipovania odislo turbo + nejake dalsie problemy
ale viem ako bratranec jazdi a po servise mu dokonca povedali ze auto ma najazdene 2 krat viac ako ma na palubaku.
ja osobne keby som mal diesel tak by som chiptuning riesil, pri benzinaku (hlavne tejto mojej 1,6 Valvematic) urcite nie

ja osobne keby som mal diesel tak by som chiptuning riesil, pri benzinaku (hlavne tejto mojej 1,6 Valvematic) urcite nie

Znamej po chiptuningu u dieslu na oktavce jezdi 10 min pod plnym plynem na dvojku, aby vyfoukal saze z vyfuku a prosel emisema:)
Bratr s ni jel a rikal, ze je to hodne poznat proti bezny verzi. Kdyz to ma turbo, tak umi docela popohnat.
Ale rozhodne to chce kvalitni firmu, zedny flakace, pak se neni ceho bat.
Bratr s ni jel a rikal, ze je to hodne poznat proti bezny verzi. Kdyz to ma turbo, tak umi docela popohnat.
Ale rozhodne to chce kvalitni firmu, zedny flakace, pak se neni ceho bat.
Auris 1,6 Valmetic Luna
Re: Chiptuning
Jak může vypadat seriózně firma, která u Aurisu 1,4 D4-D uvádí výkon před úpravou 55kW, když oficiální výkon je 66kW. Chlapci si to asi pletou se starou Corollou. To by pak avizované zvýšení výkonu na 71kW nebylo o uváděných 16kW, ale jen o 5kW. A pokud bys koupil jejich ECO variantu, tak ti to dokonce výkon podle nich sníží na 59kWDantechno píše:No kdyz budu konkretni, premyslel jsem o firme Powertec.cz. Dle ruznych ohlasu vypadaji seriozne.

Prosím tě neblbni, pokud do toho opravdu chceš investovat tak si kup něco, co můžeš namontovat sám a eventuelně hned vyndat a prodat dalšímu na Aukru. Koukni se třeba na racechip.de, tam aspoň uvádí správné výkony a parametry originálních motorů, navíc ušetříš, protože pokud koupíš normální verzi a ne tu, co se dá uživatelsky ladit, bude tě to stát jenom 129 EUR + poštovný. Sám uvažuju, že bych to od nich vzal, protože na Auris fóru UK si to nějakej maník koupil na 2.0 D4-D a pochvaluje si to. http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... ip.de&st=0
Ale asi nejlepší co si můžeš pořídit najdeš tady: http://www.lindoptoyota.co.uk/index.php ... icle&id=67
Naposledy upravil(a) cuba66 dne stř 03.08.2011, 12:30, celkem upraveno 1 x.
ECU Bosch v 1.4 D-4D jde přeprogramovat, což je zjevně to, o co jde Dantechnovi. Denso z 2.0 D-4D se ještě nikomu nepodařilo smysluplně rozlousknout, takže jsou tam krabičky ochcávající vstupní data ECU jedinou možností ladění. Každý majitel krabičky si všechno strašně chválí (placebo?), ale grafy z brzdy ještě nikdo neukázal, takže je těžko cokoli hodnotit, natož doporučovat.
Takhle nějak bych si představoval slušný tuning (libovolnou metodou):
http://www.trc-tuning.com/_products/_to ... is_01f.jpg
Ovšem cena je 899 €.
Takhle nějak bych si představoval slušný tuning (libovolnou metodou):
Ovšem cena je 899 €.

Toyota Auris 2.0 D-4D '08
No a HOPA je taky jen krabičkaBJ píše:Takhle nějak bych si představoval slušný tuning (libovolnou metodou):
Ovšem cena je 899 €.

Otázkou je co udělá tuning s ostatními komponenty (spojka, setrvák, poloosy, turbo). Podle mně když tomu pak budeš dávat kouř, tak tohle všechno odejde rychle. Pokud ale tuning bereš tak jako já, to je že ti hlavně jde o výkonovou rezervu na odrážení dotírajících Fábií a spol.

Jistěže. Cena je sice hrozná, ale je aspoň něčím podložená. Tzn. je vidět, že i krabičkou jde ladit výkon dost dobře. Otázka zní, jestli to stejně/obdobně umí i krabičky za tři tisíce (např. RaceChip). Potom by všechny "značkové" krabičky byly jen zbytečným vyhazováním peněz. Nějaký nápad, jak to zjistit?cuba66 píše:No a HOPA je taky jen krabička![]()

Teď koukám na instalační instrukce pro Lindop Auris 2.0 a to zapojení mě trochu mate. Zatímco se všechny levné krabičky a zjevně i Lindop 1.4 jen strčí mezi ECU a její kabel, tady se připojuje krabička na vstřikovače a k baterce, hmm, zajímavé.
Další zajímavý kousek chiptuningu pro D4-D 2.0 je od Steinbauera. Zajímavý je, že se k tomu dá připojit vypínač a prostě si vyšší výkon zapínat podle libosti: http://www.steinbauer.cc/neu/index.php? ... r_engine=0BJ píše:Teď koukám na instalační instrukce pro Lindop Auris 2.0 a to zapojení mě trochu mate. Zatímco se všechny levné krabičky a zjevně i Lindop 1.4 jen strčí mezi ECU a její kabel, tady se připojuje krabička na vstřikovače a k baterce, hmm, zajímavé.
Kvalitni powerbox, se da poznat v celku jednoduse, staci to rozdělat
V levne neni nic vic nez par rezistoru, ktere oklamaji senzory, nejcasteji vahu vzduchu. O zvyseni vykonu se rozhodne mluvit neda, zato motor a emise jdou do haje. Osobne bych nic takoveho do auta nedal. Cokoli co meni vstupni parametry pro ridici jednotku, je cesta k poskozeni motoru.
Tyhle krabicky nejsou nicim vic, nez magnet na privod pavila. (strasne popularni v 70 letech, nez se prislo na to, ze je to blbost:-D) Kdyz nekdo nevi co s penezma, tak at si to koupi.

Tyhle krabicky nejsou nicim vic, nez magnet na privod pavila. (strasne popularni v 70 letech, nez se prislo na to, ze je to blbost:-D) Kdyz nekdo nevi co s penezma, tak at si to koupi.
Auris 1,6 Valmetic Luna
S tím nesouhlasím. Kvalitní krabičky také nedělají nic jiného, než že mění vstupní parametry pro ECU. Jen to prostě dělají dobře. Navíc dneska i krabičky za pár tisíc mají uvnitř tišťák s nějakým tím RISCovým procesorem a pár dalšími šváby. Problém je, že program, který zpracovává datové pole, vidět není a ten může být dobrý (navýšení kW a Nm, nižší spotřeba při stejném zacházení, emise v pořádku, nízký vliv na životnost motoru), nebo špatný (navýšení kW a Nm tam bude, ale cokoli dalšího může být špatně). Třeba RaceChip má na webu i fotečku nějakého svého tišťáku s procesorem Atmel MEGA88-15AZ a klidně věřím tomu, že je to skutečná fotka nějakého jejich výtvoru. Jaký program za ty cca tři tisíce, co jejich box stojí, procesor zpracovává, to je otázkou!Skopek píše:V levne neni nic vic nez par rezistoru, ktere oklamaji senzory, nejcasteji vahu vzduchu.
Cokoli co meni vstupni parametry pro ridici jednotku, je cesta k poskozeni motoru.