protože jsem nechtěl opakovat životní přístup mého otce k automobilismu, tedy trávit dlouhá odpoledne pod kapajícími dvacetiletými škodovkami a oltcity,
rozhodl jsem se pro Toyotu Yaris. A to po několikaměsíčním průzkumu všech mně dostupných informačních kanálů. Plusem byla spotřeba, Japonsko a spolehlivost.
Tedy ta z jakýchsi německých testů ( je to 6 let), ale tak působivá, že to překonalo i pochybnosti o vyšší ceně. Moje představa, že investuji 150.000,-kč a budu mít 10 let klid, nějak nevyšla.
Yaris má již pátou větší poruchu, tak nevím, smůla......osud......naivita voliče ?
Nejdřív tekl chladič - výměna. Pak odešla lambda - výměna. Pak začal kapat olej z motoru - to se řešilo 2 roky, nějak se to lepilo, kape pořád. Pak kontrolka motoru - vadná váha vzduchu.
Nyní kape brzdová kapalina z hlavního válce.
Pokaždé slyším jenom " Dělám v oboru 15 - 20 let, ale tohle jsem ještě neviděl ". Auto je r.2000, najeto 80 000. Nijak do něj nevrtám, neprudím ho, všechny kapaliny vždy leju do správných otvorů. Ale nechce se mi do něj stále sypat prachy.
Nechápu, proč kapalina vytéká, když má válec těsnění. Nechápu, proč to začne téct ze dne na den. Proč se musí měnit celý válec a nejde třeba vyměnit gumička jako u vodovodu.
Chtěl jsem tedy nakonec válec koupit, ale prodejci mají pro můj typ vyobrazen očividně jiný - viz obrázky.
Děkuji za každou radu
Můj nový výtok

Co nabízí prodejce