Všechny zdravím, mám problém, praskl mi n e10 R.V. 96 1332 55KW na dálnici chladič v horní části v plastu. prasklina 4cm. takže okamžitě vyletěla teplota a když jsem si všiml ručičky teploty už začal být viditelný kouř z pod kapoty. Po odtažení a vychladnutí motoru jde nastartovat, ale né lehce trvá to dost točení, motor běží, ale nedrží volnoběh, alespoň za studena. větši zátěž jsem zatím nezkoušel. Co se s tím dá dělat, co by bylo potřeba zkontrolovat nejdříve, abych nedělal zbytečné opatření? Jak zjistím rozsah poškození? Motor neběžel dlouho v té vysoké teplotě, ale na té dálnici to šlo rychle.
Moc děkuji za rady.

E 10 vyvařený motor
Re: E 10 přivařený motor
Co to znamená neběžel dlouho? Čtvrt hodiny? Když se něco takového stane tak to chce zastavit okamžitě - dá se zastavit i na dálnici - je to porucha!!!!!! Už se mi to taky přihodilo a člověk si tím ušetří spoustu trápení.Majki7 píše:............. Motor neběžel dlouho v té vysoké teplotě............
Nestrácí se ti voda? Ve většině případů jízdy s vyvařenou vodou rupne těsnění pod hlavou!!!!!!!!!!!! Do spalovacího prostoru se ti dostává voda,motor jde špatně nastartovat.
Nejede ti to na tři válce? Svíčka je zmáčená po startu vodou a start na tři jde celkem blbě
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...

- Pizzamancz
 - Řidič