Vařím, prosím o pomoc... :(

vše ohledně modelové řady Celica
Michal Mrkvička
Člen Týmu

Vařím, prosím o pomoc... :(

Příspěvek od Michal Mrkvička »

Čaute, tak po letech zase průser :/

Chladící kapalina na horní rysce. Jedu nad 120 km/hod. po dálnici, cca. 20 km, pak sjedu do města a na prvním semaforu začnu vařit - ještě jsem to chytil, než byla v červeném... (když jezdím do 120, tak je to v poho). Kouknu do nádržky na chladící kapalinu a je plná... nechám odpočnout a voda zmizí (nejspíš do oběhu)... Ventilátor spíná. Tak doliju a modlím se, co přijde dál, až zase budu potřebovat někam letět. Už se mi to stalo 3x. V servisu na mě borec koukal jako na mimozemšťana. Termostat jsem měnil před rokem... chladič taky jako nový (výměna cca 4 roky).

Asi to nebude problém jen Pasea,a proto prosím o tip i ostatní klubaře, ať ze mě v servisu zas někdo nedělá trumpetu :) Díky, Michal.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

viděl bych to na zaseklý termostat.... :-( Nebo možná ne zaseklý, ale příliš pomalu se otevírající....
Jako katastrofičtější bych viděl fouklý těsnění pod hlavou.... Vypneš, přestane tlakovat a voda spadne do oběhu....
Back in Czech.
vendys
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vendys »

u studenýho auta dolejt nejen nádržku, ale i chladič. Pokud to nepomůže, tak zkusit vyndat termostat a pak už zbývá jenom těsnění pod hlavou nebo hlava.
Toyota Celica 6.gen (ST202), 3S-GE 125kW
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

aqua pumpa taky může... ale těžko říct... já měl kdysi cca 8 let back kix a odešla pumpa na dálnici, ale celica jela i v červeným poli bez chlazení a to hodně hodně hodně daleko ( z plzně do prahy- domů :-) :lol: pak "GO" full check inspection renew... cca 25-35.000,- už si nepamatuju... ale nezapomenu
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalS »

Jestli bys měl chuť to testovat, tak bych zkusil termostat prvně vymontovat a pořádně bych to protáhl bez něj co to dělá, možná se opravdu pomalu otvírá.
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

A já bych zase prvně zkusil pořádně odvzdušnit systém.....
Pokud se Ti ztrácí kapalina z expanzky a pod autem nemáš louži, máš někde bublinu v motoru. Topí to? Pokud ne, je to zavzdušněné.
Vazli
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazli »

zejdy píše:A já bych zase prvně zkusil pořádně odvzdušnit systém.....
Pokud se Ti ztrácí kapalina z expanzky a pod autem nemáš louži, máš někde bublinu v motoru. Topí to? Pokud ne, je to zavzdušněné.
me se taky trochu ztraci a rekl bych ze je to normalni ne?
Toyota Celica TS (2003) Obrázek
Vše pro auto na jednom místě
zejdy
Manager Týmu

voda

Příspěvek od zejdy »

To Vazli:
No ztrácení vody ze systému rozhodně normální není. Je to uzavřený okruh, když je vše v pořádku, vody (chladiva) si nemusím všimnout několik let.
Zopakuji - pokud se Ti ztrácí a nemáš pod autem louži, je možnost pouze těsnění pod hlavou - voda v oleji apod, to bys poznal tvorbou emulze v oleji. Jestli se Ti během jízdy ztratí a potom se zase objeví, je někde v motoru bublina, která se tlakem pumpy zmáčkne, voda se doplní z expanzky.Po vypnutí motoru pumpa přestane tlačit a bublina svým tlakem vrátí vodu do expanzky. Ono odvzdušnit dokonale motor bývá někdy docela šichta....
vendys
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Re: voda

Příspěvek od vendys »

zejdy píše:To Vazli:
No ztrácení vody ze systému rozhodně normální není. Je to uzavřený okruh, když je vše v pořádku, vody (chladiva) si nemusím všimnout několik let.
Zopakuji - pokud se Ti ztrácí a nemáš pod autem louži, je možnost pouze těsnění pod hlavou - voda v oleji apod, to bys poznal tvorbou emulze v oleji. Jestli se Ti během jízdy ztratí a potom se zase objeví, je někde v motoru bublina, která se tlakem pumpy zmáčkne, voda se doplní z expanzky.Po vypnutí motoru pumpa přestane tlačit a bublina svým tlakem vrátí vodu do expanzky. Ono odvzdušnit dokonale motor bývá někdy docela šichta....
Ztrácení vody určitě normální není to rozhodně souhlas se Zejdym.
Ohledně toho odvzdušnění u 5. a 6. gen celicy stačí fakt dolít pořádně chladič, zavíčkovat na vteřinku nastartovat, chcípnout a pak ho ještě jednou dolít a je odvzdušněno, chladič je tam nejvyšší bod a vzduch se v něm udrží. Ale jak to má paseo netuším, každopádně to nemusí být takový problém jako u sedmičky.
Toyota Celica 6.gen (ST202), 3S-GE 125kW
Vazli
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazli »

takze mam neco spatne kdyz mi to nepatrne vody bere? kaluz pod autem nemam (parkuju v garazi), vicko od oleje je cisty zadna emulze, takze to nejak odvzdusnit a bude to cajk?
Kenne
Manager Týmu

Příspěvek od Kenne »

mno me to trochu vody taky sem tam veme, nikde zadnej naznak, kam by se to ztracelo.. jezdim tedy hodne kratky trasy, jezdim denne.. ale muze to byt tak maximalne 1mm z nadrzky za 2 mesice

jinak nedavno jsem kontroloval druhe auto scenica a tam chybel 1litr! auto teda je r.v. 06 a uz sroko 2 roky nejezdilo a kdyz jsem to kontroloval, tak jsem se hodne divil, ale vse tam slape jak ma a nikde zadny problem ani emulze
Celica ZZT230, 2000, black
Vazli
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazli »

Kenne píše:mno me to trochu vody taky sem tam veme, nikde zadnej naznak, kam by se to ztracelo.. jezdim tedy hodne kratky trasy, jezdim denne.. ale muze to byt tak maximalne 1mm z nadrzky za 2 mesice

jinak nedavno jsem kontroloval druhe auto scenica a tam chybel 1litr! auto teda je r.v. 06 a uz sroko 2 roky nejezdilo a kdyz jsem to kontroloval, tak jsem se hodne divil, ale vse tam slape jak ma a nikde zadny problem ani emulze
taky jezdim kratky trasy a dene a ubytek cca 1cm za mesic
stefancelicaT20
Manager Týmu

Příspěvek od stefancelicaT20 »

S cim by sa dal preplachnut chladic? Pred dvomi rokmi mi trosku tiekol tak som tam prv dal ten sajrajt na zapchatie dierok nie prasok ale vodu s tymi malymi zrnieckami ako horcica alebo mak, aj tak to nepomohlo tak som ho zacelil zaujimavym sposobom ktory drzi do dnes, akurat sa mi zda ze mi tie zrniecka trosku upchali tie rebra na chladici. Ked idem na aute a uz je motor zohriaty prejdem par 100m zapnu mi ventilatory s toho usudzujem ze ten chladic neprepusta tolko vody ako by mal, s cim vyplachnut tie zrniecka? vodny kamen tam nebude takze sa chcem zamerat len na ten sajrajt.
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Nový chladič kup Štefane !!!!A nedávej na ucpání chladiče již nikdy ty emulze s horčici :lol: .
Nějaké ty auta doma jsou.
uruem
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uruem »

Tak dneska jse mi povedlo taky uvařit čeldu a aby toho nebylo málo všude je rozprskaný olej, muj problém spočíval vtom že autu na volnoběh otáčky začli lítat mezi tak 1800 - 2500 a jako bych šlapal na plyn a najednou jsem měl teplotu na maximum zaparkuju kouř olej všude kolik si tak můžu připravit na servis ?
Odpovědět

Zpět na „Celica“