Tak jsem pátral u kolegů v Německu a objavil jsem zajímavý návod na autodiagnostiku automatické klimy http://auris-forum.de/viewtopic.php?f=16&t=718
německy neumím a překladač není stoprocentní, proto pokud je někdo z uživatelů fóra znalý němčiny mohl by návod přeložit.
Něco jsem už zkusil, klima v režimu diagnostiky zobrazila kódy 21 a 24, ale když jsem to zkoušel pršelo (málo světla), proto to vykazovalo chybu čidla slunečného světla. Postupoval jsem následovně:
1. vypnuté zapalování
2. zmáčknout současně tlačítko AUTO a tlačítko "Recirkulace" a držet
3. zapnout zapalování (rozsvítí se budíky)
4.kontrolky na klimě začnou blikat (asi kontrola jejich funkčnosti zda není některá kaput) po 4 bliknutích pustit tlačítko AUTO a tlačítko "Recirkulace"
5. pak se zobrazí chybové kódy
6. z režimu diagnostiky lze odejít vypnutím zapalování
Diagnostický režim automatické duální klimatizace
Diagnostický režim automatické duální klimatizace
Naposledy upravil(a) Čepo dne sob 28.05.2011, 22:26, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Trochu jsem se snažil překládat a trochu jsem laboroval
1.Při vypnutém zapalování tlačítka na klimě „AUTO“a „Recirkulace“ stisknout a držet stlačená.
2.Zapnout zapalování .
3.Když kontrolky na klimatizaci 4x bliknou tlačítka „AUTO“a „Recirkulace“ pustit.
V levé části displeje klimy jsou teď zobrazovány chybové kódy (00 – žádná rozpoznaná chyba - viz tabulka kódů) . Při více chybách jejich kód displej zobrazuje postupně. Paměť závad se dá pomocí současného stisku tlačítek „DUAL“ a „Odmlžování čelního skla“ vymazat. Opustit diagnostický režim je možné přes vypnutí zapalování.
Tabulka kódů:
00 ... žádná chyba
11 ... Interiérové teplotní čidlo
12 ... Čidlo venkovní teploty
13 ... Teplotní čidlo výparníku
21 ... Čidlo sluneční světla *
23 ... Snímač tlaku chladiva
24 ... Čidlo sluneční světla *
31 ... Směšovací klapky motoru, potenciometr - u spolujezdce
31 ... Rozvod vzduchu motoru, potenciometr
36 ... Směšovací klapky motoru, potenciometr - na straně řidiče
41 ... Směšovací klapky motoru - u spolujezdce
43 ... Distribuce vzduchu motoru
46 ... Směšovací klapky motoru - na straně řidiče
* V tmavém prostředí (hodně zataženo, šero, noc…) pravděpodobně bude zobrazován kód chyby 21,24,nejedná se o závadu, protože od určité intenzity jasu se mění indikace čidla slunečního světla a v takovýchto případech čidlo nemá co indikovat a diagnostika to vyhodnocuje jako chybu kódem 21,24.
1.Při vypnutém zapalování tlačítka na klimě „AUTO“a „Recirkulace“ stisknout a držet stlačená.
2.Zapnout zapalování .
3.Když kontrolky na klimatizaci 4x bliknou tlačítka „AUTO“a „Recirkulace“ pustit.
V levé části displeje klimy jsou teď zobrazovány chybové kódy (00 – žádná rozpoznaná chyba - viz tabulka kódů) . Při více chybách jejich kód displej zobrazuje postupně. Paměť závad se dá pomocí současného stisku tlačítek „DUAL“ a „Odmlžování čelního skla“ vymazat. Opustit diagnostický režim je možné přes vypnutí zapalování.
Tabulka kódů:
00 ... žádná chyba
11 ... Interiérové teplotní čidlo
12 ... Čidlo venkovní teploty
13 ... Teplotní čidlo výparníku
21 ... Čidlo sluneční světla *
23 ... Snímač tlaku chladiva
24 ... Čidlo sluneční světla *
31 ... Směšovací klapky motoru, potenciometr - u spolujezdce
31 ... Rozvod vzduchu motoru, potenciometr
36 ... Směšovací klapky motoru, potenciometr - na straně řidiče
41 ... Směšovací klapky motoru - u spolujezdce
43 ... Distribuce vzduchu motoru
46 ... Směšovací klapky motoru - na straně řidiče
* V tmavém prostředí (hodně zataženo, šero, noc…) pravděpodobně bude zobrazován kód chyby 21,24,nejedná se o závadu, protože od určité intenzity jasu se mění indikace čidla slunečního světla a v takovýchto případech čidlo nemá co indikovat a diagnostika to vyhodnocuje jako chybu kódem 21,24.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex