Uploaded with ImageShack.us
auto vyjelo ze silnice na kry asfaltu
ale jezdilo, vidět jen poškození spodního krytu motoru
pro obavy že by mohlo být poškození větší dáno do autorizovaného servisu emil frey na opravu z havarijního pojištění
servis navštívil likvidátor a prý se auto opravovat bude, proč by se neopravovalo. že se tak blbě ptám? no myslela sem, že auto se neopravuje pokud je cena opravy vyšší než tabulková cena auta u pojišťovny, v tom případě mi pojišťovna vyplatí tuto cenu a můžu si koupit podobný vůz jako jsem měla před nehodou, je to totální škoda, nic se nespravuje a servis nedostane nic.
fajn, tak se spravuje, tedy vyměňuje chladič, nádržka chladiče, sahara motoru, nárazník, spodní kryt motoru a je z toho oprava za skoro 50.000 tis, já platím spoluúčast 5 tis a odtah, zbytek pojišťovna
když je to konečně skoro po dvou měsících hotové, auto si vyzvednu a věřím, že je opravené vše co mělo a že je vpořádku a můžu s ním bez obav jezdit
ujedu cca 500 km a začne blikat oranžová kontrolka motoru "navštivte servis" tzv. kontrolka diagnostiky motoru, koukám co s tim je, jestli tam je olej, vytáhnu plastovou měrku a vidím, že je utavená, jakoby ohořelá a krátká
jedu zpět do servisu s tím, že se asi něco při opravě nepovedlo a je třeba to doopravit
prý je uvařený motor, ale s pojistnou událostí to nesouvisí, z chladiče prý nevytekla voda, měnil se jen jaksi preventivně, protože byl trošku zkroucený a mohly by s tím být v budoucnu problémy, motor prý tedy nemohl být poškozen provozem mezi pojistnou událostí a opravou v servisu a v té době byl vpořádku
tedy musel být poškozen po opravě, jejíž podstata spočívala ve výměně částí chladícího systému
při opravě tedy zřejmě muselo dojít k chybě v jejímž důsledku byl zničen motor, tzv. uvařen což je důsledek toho že motor jezdí bez viody, v chladícím systému není voda a nemůže motor chladit
pokud z původního chladiče voda nevytekla, musel se motor uvařit po opravě, takže tam vodu třeba zapomněli nalít nebo něco špatně zapojili, takže vytekla anebo byl motor již uvařen když jsem ho dávala na opravu v důsledku poškození chladícího systému při pojistné události, ale v servisu se tím nezabývali, přestože jsem je na to upozorňovala
v tom případě se auto nemělo opravovat protože oprava motoru by stála 30-70 tis, plus oprava, která se dělala cca 50.tis. takže min. 80 tis. a to si myslím, že to auto by se dalo prodat tak za 60-70 tis. víc určitě ne a tabulková cena bude ještě nižší
ale teď si musím opravu motoru zaplatit sama....celé se to táhne už půl roku a krojmě těch 500 km jsem bez auta
požádala jsem pojišťovnu o druhou prohlídku a konstatovali že na autě není vidět mechanické poškození, takže uvařený motor s pojistnou událostí nesouvisí, což je úplný nesmysl a to už vím i já, že se to stane tím, že se motor nechladí a vidět to vůbec na motoru není. když jsem je prosila ať mi tohle vysvětlí, tak mi nevysvětlili nic, jen odepsali, že souhlasí s technikem
co teď? musím koupit motor na vrakovišti a vyměnit ho, to bude asi nejlevnější a nejrychlejší. myslím, že se pojišťovna a servis navzájem kryje a nikdo nechce uznat chybu