Zdravím a prosím o radu. Něco se tady o tom už psalo, ale potřeboval bych to upřesnit. Ventilátor topení/chlazení mi z ničeho nic jede jen na nejvyšší rychlost. Spínač se zdá být ok, protože klimatizaci rozjede ve všech polohách, jen do ventilátoru zřejmě pouští proud až v poslední poloze. Je to vadou "lineární řídící jednotky"? A kde ji u tohoto auta najdu? (AVENSIS T22, 4AFE, 2000).
Děkuju předem za pomoc.
Vadný rezistor ventilátoru T22 - obtížná montáž a demontáž
Vadný rezistor ventilátoru T22 - obtížná montáž a demontáž
Naposledy upravil(a) Matik dne čtv 26.05.2011, 18:49, celkem upraveno 2 x.
Toyota Avensis 1,6 T22 (2000)
Díky za radu. Spínač jsem už prohlédl. Podle Googlu by to měl být problém v rezistoru motoru ventilátoru. Jen ten rezistor zatím nemůžu najít...
Naposledy upravil(a) Matik dne čtv 26.05.2011, 18:50, celkem upraveno 2 x.
je to tak...je to rezistor... protože do 4té polohy jde celých 12 voltů, tak není potřeba,.jinak je to vlastně "odpor" který tlumí proud dle spínače...
Já ho měl na jiným autě i s ventilátorem v prostou spolujezdce těsně nad nohama.... tam to prolez a uvidíš... u toyoty bych to taky tipnul za přihrádkou spolujezdce... a ta jse oddělat jednoduše... na boku odedveří je jeden šroubek, tím povolíš tlumič a pak to celé vysadíš a máš lepší přístup pod palubovku...
Já ho měl na jiným autě i s ventilátorem v prostou spolujezdce těsně nad nohama.... tam to prolez a uvidíš... u toyoty bych to taky tipnul za přihrádkou spolujezdce... a ta jse oddělat jednoduše... na boku odedveří je jeden šroubek, tím povolíš tlumič a pak to celé vysadíš a máš lepší přístup pod palubovku...
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
Dík. Už jsem ho podle manuálu našel. Teda doufám:-) U Avensisu je nad plynovým pedálem v prostoru pod příštrojovkou. Zatím se mi ho nepodařilo vyndat, musím říct, že na adresu japonských konstruktérů zaznělo tohoto odpoledne mnoho nepěkných slov. Strašně špatně se k němu dostává, drží ho dva šroubky, což je vpohodě, ale potom je problém ho vysunout, protože je úplně v rohu a navíc ten konektor s káblem v něm drží jak přibitej a člověk musí pracovat v šílené pozici. Odložil jsem tu operaci na neurčito, protože jsem měl chuť auto roztřískat na kousky. A pak že nic horšího než výměna žárovky hlavních světel u Japončíka neexistuje 

Tak to bylo vadným rezistorem, už jsem ho vyměnil za nový a ventilátor funguje, ale absolutně se mi rezistor nepodařilo vsunout úplně do toho prostoru, je tam jen napůl, i ten starý jsem musel vyndat za cenu jeho zničení, v tom úhlu to prostě nejde, vadí tomu ta podlahová guma u pedálů+ plastový otvor na šroub držáku nějakých dvou trubek.
Docela by mě zajímalo, jestli s tou výměnou má u tohoto auta někdo zkušenosti?
V manuálu je napsáno a nakresleno, že se má oddělat pouze lower finish panel (spodní část přístrojovky pod volantem) a potom vymontovat dva šroubky rezistoru a vysunout jej, ale to prostě nejde, protože ten otvor s rámečkem je úplně u stěny. Skoro to vypadá, že reálně by se musela vymontovat celá ta plastová věc s kabinovým filtrem atd. (což vypadá na pěknou piplačku) rezistor tam vsunout a celé to vrátit zase zpátky. Zatím to nechám tak, ale úplně to netěsní a je tam trochu fuk a tím, že ten "kámen" ve kterém jsou odporové dráty není úplně zapuštěný do otvoru, tak asi není ani správně chlazený...
To se konstruktérům moc nepovedlo (nebo já jsem idiot a něco jsem přehlédl).
Každopádně tato anabáze byla testem sebeovládání prvního stupně...
Docela by mě zajímalo, jestli s tou výměnou má u tohoto auta někdo zkušenosti?
V manuálu je napsáno a nakresleno, že se má oddělat pouze lower finish panel (spodní část přístrojovky pod volantem) a potom vymontovat dva šroubky rezistoru a vysunout jej, ale to prostě nejde, protože ten otvor s rámečkem je úplně u stěny. Skoro to vypadá, že reálně by se musela vymontovat celá ta plastová věc s kabinovým filtrem atd. (což vypadá na pěknou piplačku) rezistor tam vsunout a celé to vrátit zase zpátky. Zatím to nechám tak, ale úplně to netěsní a je tam trochu fuk a tím, že ten "kámen" ve kterém jsou odporové dráty není úplně zapuštěný do otvoru, tak asi není ani správně chlazený...
To se konstruktérům moc nepovedlo (nebo já jsem idiot a něco jsem přehlédl).
Každopádně tato anabáze byla testem sebeovládání prvního stupně...