Výměna svíček

vše ohledně modelové řady Corolla
TOY OTA
Navigátor

Výměna svíček

Příspěvek od TOY OTA »

Zdravím potřebuji vyměnit svíčky a nějaký ty drobnosti při tom jako olej a filtr. Nezná někdo někoho poblíž prahy kdo na E12 umí ty svíčky. Nechce se mi jezdit kvůly tomu do Toyoty mám jí až v Jihlavě. A když jsem na to koukal tak nechce se mi rozebírat vtřiky. Tak jestli má někdo zkušenosti prosím o pomoc. Značka platím hotově. Díky zatím zdar
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

relativne jednoducha praca na 30 minut aj s kavickou.
1. odmontujes dva sroby (kluc 10) a zhodis ten cerny plastovy kryt
2. odpojis konektory na cievkach, toto ide dost zle
3. odsrobyjes sroby (kluc 10) na jednotlivych cievkach (na kazdej je po jednom)
4. vytahnes samotne cievky
5. vysrobujes sviecky (svieckovy kluc 17 pokial sa nemylim)
6. a zmontovovas v opacnom poradi.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
TOY OTA
Navigátor

Výměna svíček

Příspěvek od TOY OTA »

Jasný teorii mám taky zmáklou. Ale mě jde o to že tady na sídllišti to dělat nelze!!! Prostě sháním někoho kdo má garáž a taky nářadí, protože to je jěště větší průser. Nemám ani klíč na kola natož na svíčky :shock: Ani toho času zrovna nevozím moc. Někdo šikovnej kdo by se s tím chtěl půl hodky srát. Děkuji předem
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

co by to nešlo... já si je taky přehazuji před domem na silnici... jen musí být trochu rozumné počasí... garáž je třeba na složitější úkony...
Back in Czech.
TOY OTA
Navigátor

Výměna svíček

Příspěvek od TOY OTA »

Jasný ten olej dám sám. Ale nějak si nevěřím na svíčky. Někdo mi říkal že je musím správně utáhnout. Tak nevím nemám s tím zkušenosti.
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Dolezite je nezatahnut ich moc, normalne dotahnes rukou len s velmi malou pakou co to pusti a potom este tak 1/4 otocky uz s normalnou pakou. Podla mna je lahsie vymenit sviecky pred panelakom ako olej.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

jj... je to pohoda... :-) Totiž mělo by se dosáhnout "akurátní deformace" těch dvoukroužků na konci závitu, aby to pěkně těsnilo.... :-) Proto není dobré třeba měnit svíčky za použité..... A často si s nimi hrát.... Aby dobře těsnily....
Back in Czech.
TOY OTA
Navigátor

Výměna svíček

Příspěvek od TOY OTA »

Díky za tipy... Ten olej je větší sraní to je pravda... Hlavně když vám nechce ve větru stát rovně uříznutá PETka tak pak koláč na silnici jako blázen. :D Jiank tady to utahování svíček, tak přesně pro to jsem chtěl mechanika. Já sem domorodec. Mám ruce jak lopaty, tak maximálně na mechanickou práci. Takové ty seřizovaní na milimetry z toho mě mrdne. A ještě abych sundaval cívky to je na mě trochu moc exotika. Asi pod dohledem někoho bych to dal ale já tak svedu dát destičky a kotouče, ten olej a žárovky. Jinak je to pro mě SCI-FI... Ale díky i tak
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

V sobotu jedu na stávku odborů KOVO do Prahy. Mám si vzít do batohu nářadí a udělat ti to?

Kurnik to tu není nikdo z okolí kdo by mu to za cigára udělal?

Ale no tak :?
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Ked dokazes vymenit brzdy, tak sviecky vymenis ako nic. To nie je ziadna milimetrova praca, len to netreba dotahovat na doraz ale tak ako som ti popisoval pokial nemas momentovy kluc.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
TOY OTA
Navigátor

Výměna svíček

Příspěvek od TOY OTA »

No pokud by si chtěl a mohl já bude rád... opravdu se mi nechce jezdit do servisu, když je v Jihlavě. Klíďo ti dám i na čtvery cigára. Prostě u těch svíček jak jsem to nedělal tak nemám zkušenosti a nechci to posrat. Rád se přiučím a nechám na někom kdo už to dělal.. :(
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já mám pocit, že přímo na balení těch svíček byl návod. Prostě dotočit rukou, pak nasadit klíč a pootočit o určitý úhel. Asi se to dá i bez úhloměru :wink:
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Ne2d
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ne2d »

nevím, kam jinam to napsat, většina témat je starých a odkazy nefungují

Dotaz je jednoduchý- mám 4ZZ-FE a potřebuju poradit, jaké svíčky koupit pokud to má být např. Denso nebo NGK.
Kdyby byl někdo i od té dobroty a hodil mi i odkaz, případně kde je koupit :)

na svíčkách mám skoro 40000km a jsou to nějaké bosch vícebodové, které tam asi být nemají. Po kolika km měníte?

Díky všem.

edit: našel jsem na dicomp racing(jestli obchod ještě funguje ) podle katalogu toto http://www.dicompracing.com/nd/vypis.ph ... =Hledej%21

Corolla E11 vvt-i 4ZZ-FE
Obrázek
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

pre 4ZZ-FE podla prirucky su predpisane tieto sviecky:
BOSCH FR8KCU vzdialenost elektrod 1,0mm
DENSO K16R-U11 vzdialenost elektrod 1,1mm

Podla tych oznaceni najdes v katalogoch inych vyrobcov, ze ake sviecky ti tam pasuju.
Vymena normalnych sviecok kazdych 60k km, platinove alebo iridiove kazdych 90k km, v pripade platinovych a iridiovych by som sa nebal potahnut vymenu aj do 120k km.

Osobne som mal vzdy DENSO sviecky a nebol s nimi ziaden problem, teraz tam mam pulstar a tiez som spokojny, aj ked neaku zmenu som nepocitil.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
Ne2d
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ne2d »

Díky moc, tak jsem ty densa nakonec u Idaha objednal a s tou výměnou možná počkám do další výměny oleje :)

Corolla E11 vvt-i 4ZZ-FE
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“