Výměna svíček
Výměna svíček
Zdravím potřebuji vyměnit svíčky a nějaký ty drobnosti při tom jako olej a filtr. Nezná někdo někoho poblíž prahy kdo na E12 umí ty svíčky. Nechce se mi jezdit kvůly tomu do Toyoty mám jí až v Jihlavě. A když jsem na to koukal tak nechce se mi rozebírat vtřiky. Tak jestli má někdo zkušenosti prosím o pomoc. Značka platím hotově. Díky zatím zdar
- smutok
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
relativne jednoducha praca na 30 minut aj s kavickou.
1. odmontujes dva sroby (kluc 10) a zhodis ten cerny plastovy kryt
2. odpojis konektory na cievkach, toto ide dost zle
3. odsrobyjes sroby (kluc 10) na jednotlivych cievkach (na kazdej je po jednom)
4. vytahnes samotne cievky
5. vysrobujes sviecky (svieckovy kluc 17 pokial sa nemylim)
6. a zmontovovas v opacnom poradi.
1. odmontujes dva sroby (kluc 10) a zhodis ten cerny plastovy kryt
2. odpojis konektory na cievkach, toto ide dost zle
3. odsrobyjes sroby (kluc 10) na jednotlivych cievkach (na kazdej je po jednom)
4. vytahnes samotne cievky
5. vysrobujes sviecky (svieckovy kluc 17 pokial sa nemylim)
6. a zmontovovas v opacnom poradi.
Výměna svíček
Jasný teorii mám taky zmáklou. Ale mě jde o to že tady na sídllišti to dělat nelze!!! Prostě sháním někoho kdo má garáž a taky nářadí, protože to je jěště větší průser. Nemám ani klíč na kola natož na svíčky
Ani toho času zrovna nevozím moc. Někdo šikovnej kdo by se s tím chtěl půl hodky srát. Děkuji předem
Výměna svíček
Jasný ten olej dám sám. Ale nějak si nevěřím na svíčky. Někdo mi říkal že je musím správně utáhnout. Tak nevím nemám s tím zkušenosti.
Výměna svíček
Díky za tipy... Ten olej je větší sraní to je pravda... Hlavně když vám nechce ve větru stát rovně uříznutá PETka tak pak koláč na silnici jako blázen.
Jiank tady to utahování svíček, tak přesně pro to jsem chtěl mechanika. Já sem domorodec. Mám ruce jak lopaty, tak maximálně na mechanickou práci. Takové ty seřizovaní na milimetry z toho mě mrdne. A ještě abych sundaval cívky to je na mě trochu moc exotika. Asi pod dohledem někoho bych to dal ale já tak svedu dát destičky a kotouče, ten olej a žárovky. Jinak je to pro mě SCI-FI... Ale díky i tak
Výměna svíček
No pokud by si chtěl a mohl já bude rád... opravdu se mi nechce jezdit do servisu, když je v Jihlavě. Klíďo ti dám i na čtvery cigára. Prostě u těch svíček jak jsem to nedělal tak nemám zkušenosti a nechci to posrat. Rád se přiučím a nechám na někom kdo už to dělal.. 
- Ne2d
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
nevím, kam jinam to napsat, většina témat je starých a odkazy nefungují
Dotaz je jednoduchý- mám 4ZZ-FE a potřebuju poradit, jaké svíčky koupit pokud to má být např. Denso nebo NGK.
Kdyby byl někdo i od té dobroty a hodil mi i odkaz, případně kde je koupit
na svíčkách mám skoro 40000km a jsou to nějaké bosch vícebodové, které tam asi být nemají. Po kolika km měníte?
Díky všem.
edit: našel jsem na dicomp racing(jestli obchod ještě funguje ) podle katalogu toto http://www.dicompracing.com/nd/vypis.ph ... =Hledej%21
Dotaz je jednoduchý- mám 4ZZ-FE a potřebuju poradit, jaké svíčky koupit pokud to má být např. Denso nebo NGK.
Kdyby byl někdo i od té dobroty a hodil mi i odkaz, případně kde je koupit
na svíčkách mám skoro 40000km a jsou to nějaké bosch vícebodové, které tam asi být nemají. Po kolika km měníte?
Díky všem.
edit: našel jsem na dicomp racing(jestli obchod ještě funguje ) podle katalogu toto http://www.dicompracing.com/nd/vypis.ph ... =Hledej%21
- smutok
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
pre 4ZZ-FE podla prirucky su predpisane tieto sviecky:
BOSCH FR8KCU vzdialenost elektrod 1,0mm
DENSO K16R-U11 vzdialenost elektrod 1,1mm
Podla tych oznaceni najdes v katalogoch inych vyrobcov, ze ake sviecky ti tam pasuju.
Vymena normalnych sviecok kazdych 60k km, platinove alebo iridiove kazdych 90k km, v pripade platinovych a iridiovych by som sa nebal potahnut vymenu aj do 120k km.
Osobne som mal vzdy DENSO sviecky a nebol s nimi ziaden problem, teraz tam mam pulstar a tiez som spokojny, aj ked neaku zmenu som nepocitil.
BOSCH FR8KCU vzdialenost elektrod 1,0mm
DENSO K16R-U11 vzdialenost elektrod 1,1mm
Podla tych oznaceni najdes v katalogoch inych vyrobcov, ze ake sviecky ti tam pasuju.
Vymena normalnych sviecok kazdych 60k km, platinove alebo iridiove kazdych 90k km, v pripade platinovych a iridiovych by som sa nebal potahnut vymenu aj do 120k km.
Osobne som mal vzdy DENSO sviecky a nebol s nimi ziaden problem, teraz tam mam pulstar a tiez som spokojny, aj ked neaku zmenu som nepocitil.