Auris 1.6
Naruta nesleduju. Avatar se mi před lety zalíbil, tak jsem si ho osvojil. Je pravda, že Auris v automatu je málo obvyklá kombinace.
Můj prodejce jej taky neměl přímo na salonu, ale na základě dotazu jej nechal přivézt na den z Prahy. Jsem rád, že to udělal. Předtím jsem jel 2x s manuálem a pořád jsem se nemohl nějak rozhodnout. Až na základě oné projížďky s automatem jsem jej objednal.
Pokud bys měl k té převodovce jakékoliv dotazy, tak sem s nimi.
Můj prodejce jej taky neměl přímo na salonu, ale na základě dotazu jej nechal přivézt na den z Prahy. Jsem rád, že to udělal. Předtím jsem jel 2x s manuálem a pořád jsem se nemohl nějak rozhodnout. Až na základě oné projížďky s automatem jsem jej objednal.
Pokud bys měl k té převodovce jakékoliv dotazy, tak sem s nimi.

Auris Luna 1.6 Valvematic 2011 MMT Black
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
podle mne nepriblizis, ptz Toyotacky manual neni dvouspojkovy a radi to hdne pomalu a ma to mezery napriklad, kdyz chces predjizdet, ma to svoji hlavu.
Ty 2s jsou prodlevy razeni a jine prevody, nemam rad koncern, ale musim rict, ze do DSG to ma daleko...proto jsem zvolil manual...ale radeji si to nekde vyzkousej...
Ty 2s jsou prodlevy razeni a jine prevody, nemam rad koncern, ale musim rict, ze do DSG to ma daleko...proto jsem zvolil manual...ale radeji si to nekde vyzkousej...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Porucha automat. převodovky žádná nebyla, jen před čtvrt rokem jsem byla na svolávačce. Auto si nechali den v servisu a nabídli mi náhradní auto zdarma a zdarma moje umyli. Žádnou změnu jsem nepocítila, řadí stejně. Pokud chci předjíždět a nemám dostatečnou rychlost, tak pádlem na volantu podřadím a přidám plyn, Auris pak dobře akceleruje a zbytečně nepřeřazuje. Po čtyřech letech s automatem nemám problém a poznám, kdy je potřeba manuálně přeřadit. Letošní zimu jsem se zocelila, a přestože jezdím na ekonomický režim, tak do kopce, na namrzlé vozovce, jsem zapínala S (sportovní), aby automat zbytečně brzy neřadil na vyšší stupeň. Spotřeba se nijak dramaticky nezvýšila a vyjela jsem vše.
Auris 1,6 l Dual VVT-i, MM
Babetta 210
Stadion S11
Babetta 210
Stadion S11
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
a s tim manual rezimem padlem pod volantem to preradi vzdycky, kdyz chces? Samozrejme nepocitam kdyby ta nizssi rychlost mela byt uz v cervenem poli - to je jasne ze nepreradi.
Mame na firme Land Cruisera V8 v automatu a ani ten neradi manualne nejak dokonale, tak bych se u Aurisu divil...ale pravda je, ze ty mas zkusenost 4roky a ja 4km v automat. Aurisu...takze
Mame na firme Land Cruisera V8 v automatu a ani ten neradi manualne nejak dokonale, tak bych se u Aurisu divil...ale pravda je, ze ty mas zkusenost 4roky a ja 4km v automat. Aurisu...takze

Doufám, že jsem správně pochopila otázku. Nejezdím s manuálním režimem, stále jezdím na automat a podle potřeby si přeřazuji pádlem (lze i řadicí pákou). Někdy ujedu třeba sto km a pádlo nepoužiji. Automat občas nepozná, že pojedu dlouho do kopce a klesá rychlost, takže buď přidám plyn, nebo mu podřadím, nebo u předjíždění podřadím i přidám plyn. Vlastně se mi párkrát stalo, že po stisknutí pádla nepřeřadil, nebo přeřadil a hned si zase přeřadil zpět, ale spíše to bylo moje špatné vyhodnocení výkonu motoru, a nepochopil, co po něm chci. Syn si občas půjčuje auto, také jezdí jen na automat a pádla vůbec nepoužívá, nechává ho, ať si řadí, co chce a jede jak chce (+kroutí volantem a hlídá rychlost).
Při parkování se díky tomu, že se po uvolnění brzdy auto samo rozjede dopředu nebo dozadu, otočím i na malém prostoru. Moc mi vyhovuje, že v komplikovaných situacích mi nechcípe motor.
Vy chlapi to máte asi jinak, ale pro ženy je automat úžasný
.
Při parkování se díky tomu, že se po uvolnění brzdy auto samo rozjede dopředu nebo dozadu, otočím i na malém prostoru. Moc mi vyhovuje, že v komplikovaných situacích mi nechcípe motor.
Vy chlapi to máte asi jinak, ale pro ženy je automat úžasný

Auris 1,6 l Dual VVT-i, MM
Babetta 210
Stadion S11
Babetta 210
Stadion S11
- smutok
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
2Luke_Luke: tak zase neprehanaj s 2 sekundami, take oneskorenia nema ani 3 stupnovy automat z roku 98 co mame v corolle, realne je to niekde okolo sekundy.
Inak tie oneskorenia nie su o moc vacsie od manualu, len tam si to tolko neuvedomis, lebo si zaneprazdneny preradovanim rychlosti a v automate len cakas, ze kedy ti podradi a preto to cloveku pripada strasne dlho.
Ja osobne dalsie auto kupujem urcite s automatom, lebo uz ma nebavi mikat s tym fofr klackom, hlavne v meste a kolonach je to velmi otravne.
Inak tie oneskorenia nie su o moc vacsie od manualu, len tam si to tolko neuvedomis, lebo si zaneprazdneny preradovanim rychlosti a v automate len cakas, ze kedy ti podradi a preto to cloveku pripada strasne dlho.
Ja osobne dalsie auto kupujem urcite s automatom, lebo uz ma nebavi mikat s tym fofr klackom, hlavne v meste a kolonach je to velmi otravne.
- smutok
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak sme sa nepochopili, ja som si myslel, ze pises o oneskoreni pri preradovani jednotlivych rychlosti.
Ano zrychlenie je vacsinou nizsie, je to dane castocne pomalsim preradovanim, ktore pri normalnej alebo rychlejsej jazde bude rovnake, a castocne preradovanim v nizsich otackach a pomalsim pustanim spojky ako pri manuale.
Lebo v danom pripade je to roboticky manual co je druh automatickej prevodovky konstrukcne zhodnou s manualom, len tam su naviac servomotory na preradovani rychlosti a stlacanie spojky plus riadiaca jednotka prevodovky.
Ano zrychlenie je vacsinou nizsie, je to dane castocne pomalsim preradovanim, ktore pri normalnej alebo rychlejsej jazde bude rovnake, a castocne preradovanim v nizsich otackach a pomalsim pustanim spojky ako pri manuale.
Lebo v danom pripade je to roboticky manual co je druh automatickej prevodovky konstrukcne zhodnou s manualom, len tam su naviac servomotory na preradovani rychlosti a stlacanie spojky plus riadiaca jednotka prevodovky.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Jasne jasne, 2s mezi kazdym rychl. stupnem urcite nee, reagoval jsem na tohle.
Ma to urcite spoustu vyhod, napriklad v krizovych situacich a v kolonach a tak.
Jinak na bezne jezdeni a pro bezne ridice je to urcite OK, jinak by to toyo nevyrabela. Mi jen osobne vadi to, ze kdyz znam sve auto, jak se chova a vidim rovny usek an okresce a vim, ze kdyz tam vrazim 3ku, ze ho stihnu predjet s rezervou, ptz budu tocit do omezovace...tak mi prijde neprijemne prerazeni na 4ku, ktera uz netahne(proste neni to turbina, coz vsichni vime).cl0ud píše:Me by zajimalo zrychleni z 0-100... u manualu je napsano cca 10s a u automatu cca 12s. Kdyz si dam manualni rezim priblizim se aspon manualu?
Ma to urcite spoustu vyhod, napriklad v krizovych situacich a v kolonach a tak.