Verso 2007 [2,2 D-4D] průběžný úbytek chladící kapaliny

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Martin_HnN
Manager Týmu

Verso 2007 [2,2 D-4D] průběžný úbytek chladící kapaliny

Příspěvek od Martin_HnN »

Trošičku se mi ztrácela chladící kapalina - když jsem byl v servisu na výměně oleje, řekli že trochu teče - resp.sákne vodní pupma a doporučili výměnu - nechal jsem vyměnit. Od té doby - se mi pořád ztrácí chladící kapalina stejně jako dřív - cca. litr na 3-4 000 km.
Mám problémy se startováním v mrazech pod -7 °C.
Normálně nevidím, za sebou kouř, ale teď když jsem jel na dálnici na omezení 60 a po ukončení jsem to přišlápl, tak za mnou bylo čmoudu, že jsem si říkal, jestli náhodou nemám DPF :-( ... tím že mám vzadu kouřová okna toho není obvykle moc vidět, ale tentokrát mi na to posvítilo auto co jelo za mnou (nevím proč se ten bavorák, co se mi držel za prdelí najednou tak rychle vzdálil :-D :-D :lol:) Začadí a trochu kouří i chvíli po startu, ale to je snad běžné. Ale barvu po mně nechtějte ... :cry:

Nemůže být problém někde kolem těsnění pod hlavou, případně jinde?
Jak to mohu zjistit/ověřit bez toho, abych jezdil do servisu?
OBD kabel případně mám ...
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
Martin_HnN
Manager Týmu

Takže výsledek .... prasklé těsnění pod hlavou....

Jestli s tím má něco společného to kouření - to nevím, ale ztráta kapaliny přepadem je prý jistá...

Výměna v Toyota servisu v Liberci odhadem prý kolem cca. 50 kKč :-D :-D :lol:
bakal
Člen Týmu

Příspěvek od bakal »

Ahoj, mam podobny problem zda se, ten prepad najdu na expanzní nádobě?
Auris 2.0 D4D
Martin_HnN
Manager Týmu

Ja to mam pri pohledu od predku kapoty do motoru na leve strane expanzni nadrzky - hadicka koncici kousek od expanzky a cca. pod jeji urovni - jako by to koukalo tak nejak trochu na drzak ventilatoru ...

Jeste to budu muset poradne prohlednout, jak je to udelane, aby to neteklo do motoru ventilatoru a neznicilo ho to.

Navic je to mozna jenom netesne vicko (nebo blby pistek), jak mi rekl nekdo jiny. Koukal jsem, ze mi to vyhodi jen urcite mnozstvi kapaliny a pak uz zustava na stale stejne hladine ...
Tak nejdriv poridim vicko a pak se uvidi.

Rozhodne ale pojedu na konzultaci také ještě někam jinam, než do toho nechám sáhnout.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“