Dobrý den.
Mám prosbu. Pokud vše dopadne dobře, měl bych si dovést z Německa avíka 2.0 VVt-i rok výroby 2005. Máte s tímto motorem nějaké zkušenosti?Můžete mi říct na co si mám dát pozor u tohoto motoru a jakou má průměrnou spotřebu?
Jen pro zajímavost přidávám text co poslal majitel vozu.
Karosserieform:
Kombi/Van
(5 Sitze)
Kilometerstand: 142.000 km
Erstzulassung: 04/2005
Leistung: 108 kW (147 PS)
Kraftstoff:
Benzin
Verbrauch:
8,1 l/100 km
(kombiniert)
HU-Prüfung: 03/2012
Außenfarbe: Silber Metallic
Fahrzeugbeschreibung des Anbieters
Top Zustand innen und außen. Keine Polstermängel oder Steinschlag (Lackierung und Glas).
Nichtraucherfahrzeug
Zusätzlich 4 Winterreifen auf Felgen und Dachgepäckträger im Preis inbegriffen.
Fahrzeugausstattung
ABS
Airbag
Bordcomputer
Dachträger
Elektr. Fensterheber
Klimaautomatik
Nebelscheinwerfer
Radio
Radio/CD
Scheckheftgepflegt
Servolenkung
Traktionskontrolle
Wegfahrsperre
Zentralverriegelung
Glossar
Motor und Umwelt
Getriebeart: Schaltgetriebe
Gänge: 5
Hubraum: 1998 cm³
Zylinder: 4
Leergewicht: 1430 kg
Kraftstoff:
Benzin
Kraftstoffverbrauch:
8,1 l/100 km
(kombiniert)
10,7 l/100 km
(innerorts)
6,6 l/100 km
(außerorts)
CO2-Emissionen:
193 g/km
(kombiniert)
Schadstoffklasse: Euro 4
Feinstaubplakette: 1 (Keine)
Anzahl Türen: 5
Sitzplätze: 5
Koupě AVENSISE 2.0 vvt-i
Toyota Avensis 2.0 vvti A/T combi
Ahoj,vlastím tento model s vyjímkou mám automat.
Najeto 120000 km a nic zásadního jsem nedělal.
Světla u Jaczka(xenon),náplně, brzdy a dolejval benzín.Auto jede bezvadně spotřeba okolo 9-10 lt na 100 km.Na tempomat po dálnici ve 130 okolo 8,5 lt,podle palubního počítače.Výměna autobaterie loni.

Najeto 120000 km a nic zásadního jsem nedělal.
Světla u Jaczka(xenon),náplně, brzdy a dolejval benzín.Auto jede bezvadně spotřeba okolo 9-10 lt na 100 km.Na tempomat po dálnici ve 130 okolo 8,5 lt,podle palubního počítače.Výměna autobaterie loni.

Toyota Avensis 2.0 vvti A/T combi
Pokud se ptáš na spotřebu, tak se divím, žes nešel radej do 1,8. Určitě nepočítej, že je to šetřílek.
Samozřejmě, hodně záleží co jezdíš takže pokud budeš jezdit po městě 3 km do práce a zpátky tak budeš i na 11ti. Naopak klidná jízda po okreskách cca 7,5.
Jinak, už tu to bylo, nezvyklý posed a další drobnosti, které mně zpočátku vadily - dálkové ovládání bych nazval blízké ovládání, chybějící denní svícení (lze snadno dodělat viz patřičné vlákno), všechny odkládací plochy jen v uzaviratelné (vždy jsem hodil někam mobil nebo dalšídrobnosti ). Ale to je dost o zvyku, není dělaný na krátké pojížďky a jak říkám, jsou to drobnosti.
V diskuzích jsi už určitě zjistil, že je to motorizace snad nejvíce chválená, bez nějakých typických závad.
Samozřejmě, hodně záleží co jezdíš takže pokud budeš jezdit po městě 3 km do práce a zpátky tak budeš i na 11ti. Naopak klidná jízda po okreskách cca 7,5.
Jinak, už tu to bylo, nezvyklý posed a další drobnosti, které mně zpočátku vadily - dálkové ovládání bych nazval blízké ovládání, chybějící denní svícení (lze snadno dodělat viz patřičné vlákno), všechny odkládací plochy jen v uzaviratelné (vždy jsem hodil někam mobil nebo dalšídrobnosti ). Ale to je dost o zvyku, není dělaný na krátké pojížďky a jak říkám, jsou to drobnosti.
V diskuzích jsi už určitě zjistil, že je to motorizace snad nejvíce chválená, bez nějakých typických závad.
Toyota Avensis 2.0 VVT-i 1AZ-FSE 06 sedan