E12 nesvítí přední žárovka (rozsvítí se dálkové)
E12 nesvítí přední žárovka (rozsvítí se dálkové)
Ahojky, prosím o radu, mám corollu E12, přestala mi svítit přední žárovka a rozsvítily se mi na půl dálkové světla, po výměně žárovky problém stejný, pokud žárovku odpojím dálkové přestanou svítit. Nevíte někdo co by to mohlo být? Díky

- Ahold
 - Věčnej rejpal

Já jsem si dneska všiml, že mi tahy jen žhne jen prave světlo a dálkové svítí obě, ale jakmile rožnu dálkovky, tak na té pravé straně mi dálkové i obyč světlo zhasne a v levém se rozsvítí víc. To bude asi i tím relém, že?Jimmi píše:Jestli mu místo tlumeného svítí dálkové (a z toho mírně zmateného popisu to tak zatím vypadá), tak to asi nebude pojistka. Ale celé to může být i jinak, že....
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to. 
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm

- telleke
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

Re: E12 nesvítí přední žárovka (rozsvítí se dálkové)
Mrmla píše:rozsvítily se mi na půl dálkové světla
Když definuje přesněji to "na půl"...
Ahold: než začneš "měnit" relátka, tak pořádně překontroluj pojistky, patice žárovek a žárovky. Někdy stačí prasklá pojistka, přechoďák a už je na světě takové divné chování
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001

Díky za rady kluci, hledat jsem zkoušel, ale asi špatně 
 pročtu si to... Když dám světla do první polohy, tak se mi rozsvítí obrysové světla. Když  přepnu  do druhé polohy, tak se mi rozsvítí jedno potkávací + dálkové a intenzita dálkových je cca jako u potkávacích s tím, že dám páčkou na dálkové a rozsvítí se naplno. Ale to jen v případě, že mám zastrčenou žárovku v patici, pokud jí vyndám, tak se mi ty dálkové samy nerozsvítí. Zítra při světle překontroluju pojistky. Díky za rady!

- Ahold
 - Věčnej rejpal

Re: E12 nesvítí přední žárovka (rozsvítí se dálkové)
Vyzkouším to, je to dost možné po tom všem co mi dělala baterka. Díky za radytelleke píše:Mrmla píše:rozsvítily se mi na půl dálkové světla
Když definuje přesněji to "na půl"...
Ahold: než začneš "měnit" relátka, tak pořádně překontroluj pojistky, patice žárovek a žárovky. Někdy stačí prasklá pojistka, přechoďák a už je na světě takové divné chování:

- radys03
 - Věčnej rejpal

já měl podobný problém. Jedno světlo svítilo trochu mín(na tlumený) a kdyz jsem dal dálkový v pravém světle se rozsvítilo vlákno jak na tlumené tak i na dálkové, ale obě dost slabě. Byla špatná patice co se nasazuje na žárovku - v mototechně jsem koupil nějaký patice na škodovku 
 za 60kč a funguje vše OK. Zkus taky prohlídnout patice ( i když ta moje vypadala opticky OK)

aktuálně 
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW

EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG

Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
- Ahold
 - Věčnej rejpal

Patice teď nemám právě že nové. Pojistky jsem kontroloval (ty vlevo u kolene řidiče) a zdáli se v pohodě. Jsou někde jinde, nebo sem to přehledl? Ani jsem tam nenašel přímo pojistku na světla, jen na mlhovky.radys03 píše:já měl podobný problém. Jedno světlo svítilo trochu mín(na tlumený) a kdyz jsem dal dálkový v pravém světle se rozsvítilo vlákno jak na tlumené tak i na dálkové, ale obě dost slabě. Byla špatná patice co se nasazuje na žárovku - v mototechně jsem koupil nějaký patice na škodovkuza 60kč a funguje vše OK. Zkus taky prohlídnout patice ( i když ta moje vypadala opticky OK)

- Ahold
 - Věčnej rejpal

Mrmla píše:Tak vyřešeno, byla to pojistka, ty co jsou u řidiče jsem kontroloval dvakrát a nic, nakonec to byla naprasklá pojistka u motoru 15ka, tak ještě jednou díky za rady kluci.
AHOLD : koukni se ještě na pojistky u motoru, jsou pod krytem na levé straně z pohledu za volantem, modrá 15ka.
Díky klucí, další problém jsem si odškrtl z deníčku