Palivovy plavak?

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Cako88
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Palivovy plavak?

Příspěvek od Cako88 »

Dnes sme natankovali do plna a ukazatel paliva sa ani nepohol.Nevedel som co to moze byt tak sme na pumpe riesili ci som vobec natankoval.Tak som isiel znovu a pistol sa hned automaticky vypla kedze som mal plnu nadrz.Po ceste domov mi pomalicky rozsvecovali dieliky a ked som prisiel domov tak nadrz bola uz plna.Dojazd mi ale stale svieti na 70 km.Taketo nieco sa mi nikdy nestalo a myslim ze to je dost vazny problem.Nepocul niekto o nicom podobnom?

Ak by to aj bol plavak tak preco stupala hladina paliva postupne?A preco je stale dojazd 70km?
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

podle mne se dojezd aktualizuje jen tehdy, kdyz ubyva dilek, takze az Ti po spotrebovanych 10l paliva ubyde prvni dilek, tak se podle mne spravi i range.
Nicmene i tak, je to v neporadku a navstivil bych Toyotu ;)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Cako88
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cako88 »

Luke_Luke píše:podle mne se dojezd aktualizuje jen tehdy, kdyz ubyva dilek, takze az Ti po spotrebovanych 10l paliva ubyde prvni dilek, tak se podle mne spravi i range.
Nicmene i tak, je to v neporadku a navstivil bych Toyotu ;)
to si pis ze ich navstivim este mam do septembra/září zaruku :evil:

viem ze range sa ti aktualizuje hned podla stavu nadrze uz som to pozeral ked som raz tankoval...riadiaca ti vypocita odhadovane kilometre okamzite podla tvojej priemernej spotreby...skus niekedy pozriet range pred tankovanim a po tankovani...ked nemas chory auris ako ja ukaze ti hned a ani nemusis nastartovat...

a to postupne nabiehanie paliva je tiez pekna haluz...ale bolo by super keby mi neubudalo ale pribudalo tak ako vcera :)
pithy
Člen Týmu

Příspěvek od pithy »

Na Carině mi to dělalo tak, jak píšeš. Ručičce trvalo 2 - 3 km, než se dokázala vyšplhat na FULL :) . Ale máš pravdu v tom, že když jsem dnes bral do Aurise 51 litrů (do plna) - tak okamžitě naskočilo 9 dílků a dojezd byl hned přes 600 km.
Cako88
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cako88 »

no tak dnes som presiel asi 200 km z dojazdom presne 0 km :)

nasral som sa prisiel domov a odpojil baterku....po chvilke som zapojil baterku a vsetko vynulovane...nastartoval som a dojazd mi pekne naskocil na 506 km.Uvidime co urobi pri dalsom tankovani.
dusan49
Člen Týmu

Příspěvek od dusan49 »

Mám podobný problém. Pri tankovaní som mal dojazd na PP 75 km. Po natankovaní do plna sa hodnota nezmenila, palivomer ukazoval plnú nádrž. Prešiel som asi 50 km a PP ukazuje dojazd 25km palivomer sa ani nepohol. Čo sa mohlo stať netuším. Raz som to mal urobili to v servise, ale neprezradili ako. :(
TOYOTA AURIS 1,6 Valvematic 6MM Luna, VSC+TRC, čierna 11/2010
dusan49
Člen Týmu

Příspěvek od dusan49 »

Poradí niekto s týmto mojim problémom?
TOYOTA AURIS 1,6 Valvematic 6MM Luna, VSC+TRC, čierna 11/2010
alt64
Člen Týmu

Příspěvek od alt64 »

dusan49 píše:Poradí niekto s týmto mojim problémom?
Odpoved jsem hleda i ja, mam stejny problem... a nasel jsem ji zde (mozna)
http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... nge-meter/

Asi jsem udelal chybu, ktera je nejspise pricinou a vim, ze jsem to udelal :
behem cerpani jsem nemel vypnuty klicek v poloze OFF, protoze jsem si chtel behem cerpani opsat stav pocitadel a spocitat si skutecnou spotrebu, ne podle PP

Zda je to opravdu tak si overim pri dalsim cerpani.
Odpovědět

Zpět na „Auris“