Osvětlení spinačky

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
carinaE
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Osvětlení spinačky

Příspěvek od carinaE »

Zdravím,
v autě je zabudované pod volantem osvětlení spinací skříňky pro pohodlné zasunutí klíče ve tmě. Je ovládáno časovým spínačem spojeným s blokací při nastartování. Tento obvod přestal fungovat a žárovka stále svítí .Dokáže to vycucnout baterku během pár dní.I když jsem žárovku vypojil,stále zůstává sepnuta cívka časovacího relé,které odebírá cca 20 mA. I přes rozdělání celé palubovky jsem vadný časovací obvod nenašel. Je to napojeno na obvod jištěný pojistkou pro osvětlení interieru,hodin a radia v motorovém prostoru vedle akumulátoru.Dle schematu by to mělo vypadat jako relé s 5 kontakty spřivedenými kontakty od dveřních spinačů a .Nemáte někdo zkušenost kde by časovač mohl být?
Toyota Carina E 1,6 - 78 kW GLi 1997
Toyota Avensis 1,8 sedan 2005
Jilson
Člen Týmu

Příspěvek od Jilson »

Zdravím, mám naprosto stejný problém, s tím, že někdy-vyjímečně- to zafunguje jak má. Navíc neukazuje kontrolka otevřených dveří (žárovka v kapličce OK) a světlo interiéru taky nereaguje. A ještě bych potřeboval poradit, kde hledat spínač kontrolky ECONOMY u Cariny 2.0 ročník 97. Kdo ví, kde hledat ať napíše, dík.
Corolla E10 - lift 1.4 XLi 4A-FE 1994
Carina E - SportWagon 2.0 GLi 3S-FE 1997
Carina E - SportWagon 1.8 GLi/79kW/7A-FE lean burn 1995
Picnic - 2.0 3S-FE 1998 LPG-BRC
carinaE
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carinaE »

Tak po delším bádání v různejch dokumentacích jsem zjistil,že časovač je součástí pípáku. Jsou do něj dovedeny dveřní koncáky,signalizace otevřených dveří a časovač vypnutí světla pod palubkou na spínací skříňku. Takže dotaz zní,kdo už pípák měnil,nebo ví kde je. Kupovat novej nebudu ubastlím to jako programovatelnej šváb s ošetřenými výkonovými vstupy a výstupy.Jak znám ND od Toyoty bude tato blbinka dost drahá. Logika nebude nic složtého protože z ruské dokumentace znám logiku vstupů a reakci výstupů.Takže pište,nebo budu muset jít po zvuku abych ho našel.
Až to budu mít a vykuchané poskytnu to tady na web,protože tu moc lidiček,kteří rozumí atoeletrice dle dosavadních ohlasů asi není.
Zde je výřez z dokumentace.
Obrázek[/img]
Toyota Carina E 1,6 - 78 kW GLi 1997
Toyota Avensis 1,8 sedan 2005
Odpovědět

Zpět na „Carina“