Rezivějící tečky asi od kamínků na dveřích, Toyota yaris2010
Rezivějící tečky asi od kamínků na dveřích, Toyota yaris2010
Hoj. mám problém, po umití yarisa sem si všim že jsou na obou stranách dveří rezivějící malé tečky asi od kamínků, přitom zástěrky mám, je jasné že nepomohou na 100 procent, ale je to divný, je uplne nový od prosince loňského roku, přes zimu býval v gáráži, kolem motoru jsou vidět na pár šroubkách rezivějíci matky...no sem nasraný jak prase. co s tím? 

- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Kolem motoru to neres, tam se nikdy sroubky nebo matky z nerezu nedavali a ani k tomu neni duvod, na funkcnost to vliv nema. Ono tam toho v motorovem prostoru bude rezivet daleko vice - plech nad svodama atd. ale jak pisu, na funkcnost to vliv nema.
Na tech dverich to nebude rezivejici plech, zase tak hluboko a jeste narusit pozink, to by dalo kaminku hodne prace. To vidim na oxidaci laku a zvlaste pokud mas metalizu.
Na tech dverich to nebude rezivejici plech, zase tak hluboko a jeste narusit pozink, to by dalo kaminku hodne prace. To vidim na oxidaci laku a zvlaste pokud mas metalizu.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
Záruka sa vztahuje na prehrdzavenie,to jest.,len ak sa ti urobí diera skrz plech.A to v tomto prípade nebude...
Ako píše mrazík- oxidácia laku -No myslím si,že sa tomu nadáva aj "vzdušná" korozia ? Dá sa to zistiť tak,že na menej viditelnom mieste nechtom skus jednu bodku odlupnúť.Neboj sa,nedoškrabeš kvôli tomu lak.Ak to dáš dole a pod tým bude zdravá farba,je to absolutne bežná vec.
Tá vzdušna korozia nie je závada.Myslím,že to vzniká rôznym znečisteným a kyslím ovzduším - tomu sa človek neubráni,ak auto nevoskuje pravidelne,ktoré tomu docela dosť zabráni(mne to pomáha). Samozrejme ak to máš od decembra-je pochopitelné ,že ťažko sa voskuje v zime.Preto toho tam máš trochu viac.Sú to len nejaké jemnulinké bodky na laku a je to čisto na povrchu - a ako aj píšeš-drží to tam jak prase.
Ked som ja vtedy prešiel jemne cez to rukou,mal som pocit,ako keby bol na kasni prilepený jemný vodný piesok...Po zime to býva velmi častým "problémom" .
Mńa to min.rok prekvapilo ,pretože som ich mal tak husto na sebe,že som si myslel,že to ani nevyleštím. Treba jednoducho auto poriadne umyť a voskom to vyleštiť až pokial to nevyhladíš - lak musí byť hladký ako detská prdelka...no..musí..-u mňa musí
!! Ja som na to citlivý
Je to ale makačka - ja som sa pri tom spotil ako také hov..- mal som to hlavne na spodnej časti dverí a aj na 5 dverách.
No vysledok bol excelentný! Lak bol opäť ako nový !
Samozrejme ak sa jedná o vzdušnú koroziu a nie inú
No a k tým hrdzavým matkám okolo motoru - Ber to tak,že to tak má byť. Je to sice neestetické a trochu to bolí,ked máš auto pár mesiacov a vidíš také niečo,no bohužial - jednoducho to NEŘEŠ !
P.S. mám čiernu metalízu...takže som mal tak isto "poteš prdel" roboty s tými bodkami na dverách
Ako píše mrazík- oxidácia laku -No myslím si,že sa tomu nadáva aj "vzdušná" korozia ? Dá sa to zistiť tak,že na menej viditelnom mieste nechtom skus jednu bodku odlupnúť.Neboj sa,nedoškrabeš kvôli tomu lak.Ak to dáš dole a pod tým bude zdravá farba,je to absolutne bežná vec.
Tá vzdušna korozia nie je závada.Myslím,že to vzniká rôznym znečisteným a kyslím ovzduším - tomu sa človek neubráni,ak auto nevoskuje pravidelne,ktoré tomu docela dosť zabráni(mne to pomáha). Samozrejme ak to máš od decembra-je pochopitelné ,že ťažko sa voskuje v zime.Preto toho tam máš trochu viac.Sú to len nejaké jemnulinké bodky na laku a je to čisto na povrchu - a ako aj píšeš-drží to tam jak prase.
Ked som ja vtedy prešiel jemne cez to rukou,mal som pocit,ako keby bol na kasni prilepený jemný vodný piesok...Po zime to býva velmi častým "problémom" .
Mńa to min.rok prekvapilo ,pretože som ich mal tak husto na sebe,že som si myslel,že to ani nevyleštím. Treba jednoducho auto poriadne umyť a voskom to vyleštiť až pokial to nevyhladíš - lak musí byť hladký ako detská prdelka...no..musí..-u mňa musí

Je to ale makačka - ja som sa pri tom spotil ako také hov..- mal som to hlavne na spodnej časti dverí a aj na 5 dverách.

No vysledok bol excelentný! Lak bol opäť ako nový !

Samozrejme ak sa jedná o vzdušnú koroziu a nie inú

No a k tým hrdzavým matkám okolo motoru - Ber to tak,že to tak má byť. Je to sice neestetické a trochu to bolí,ked máš auto pár mesiacov a vidíš také niečo,no bohužial - jednoducho to NEŘEŠ !
P.S. mám čiernu metalízu...takže som mal tak isto "poteš prdel" roboty s tými bodkami na dverách

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Díky za radu, nechtěl jsem do toho moc hrabat abych tam něco nezkurvil, ale zitra pojedu z prace kolem toyoty tak tam skočím co mi poví oni. Jo a na laku mám pár nějakých bílých čar, jakoby poškrábáné, ale nikde jsem nic neodřel, nevíš co bychh s tím moch dělat? je to i na zadním plastovém narazníku tak i na dveřích... 

Presne tak - ako píše mrazík...Na dnešných autách su strašne citlivé a jemné farby a poškrabať to nie je vôbec problém -aj keby si na to dával maximálny pozor. Stačí,ak nechtiac niekdo hoci aj jemne šuchne málinko povrchu farby nákupnou taškou a čiaročka je na svete.Vtedy ten prach čo je na laku urobí niekedy peknú šarapatu...U mňa sa niekedy nedá vycuvať z parkoviska bez toho,že by som sa nedotkol vetvičky z borovice ...takže tých čiaročiek leštím o sto šesť...
Zobrať vosk (hoci napr.turtle wax v tvojej farbe auta) a leštiť,leštiť a leštiť,pokial to "nezmizne". Samozrejme to nesmie byť do "základu hrubá čiara-to by si už nerozleštil.Čo asi u teba nebude.
Hlavne treba mať trpezlivosť - ako sa hovorí : "Trpezlivosť ruže prináša " a v tomto prípade to platí dvojnásobne... 
Zobrať vosk (hoci napr.turtle wax v tvojej farbe auta) a leštiť,leštiť a leštiť,pokial to "nezmizne". Samozrejme to nesmie byť do "základu hrubá čiara-to by si už nerozleštil.Čo asi u teba nebude.

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
No,ano,jasné, - ale opatrne pre istotu,lebo máš dosť nový lak -aj ked pol ročná farba by už mala byť OK.. - mám túto pastu vyskúšanú,že to zdravému laku neublíži !!!! 
Avšak až tak lahko to ani s touto pastou mi nešlo tak rýchlo vyhladiť škrabance...
No radšej pomalšie a istejšie,než rýchlejšie a doškrabať to viac,ako to máš.Ja som najskôr kupil trochu drsnejšiu pastu a dobre som doje..lak.Vtedy mi bolo na infarkt - ked so videl tie kruhy škrabancov !!!
Bol to podobný produkt,ale "drsnejší" a rýchlo som to išiel vymeniť za tento...takže pozor na pasty typu : "na odstranenie skrabancov" ktoré sú často ako brusne pasty.
Na trhu je ich tolko,že nevieš,ktorý si vybrať ! Ja už teraz viem...Takže opatrne!

Avšak až tak lahko to ani s touto pastou mi nešlo tak rýchlo vyhladiť škrabance...
No radšej pomalšie a istejšie,než rýchlejšie a doškrabať to viac,ako to máš.Ja som najskôr kupil trochu drsnejšiu pastu a dobre som doje..lak.Vtedy mi bolo na infarkt - ked so videl tie kruhy škrabancov !!!
Bol to podobný produkt,ale "drsnejší" a rýchlo som to išiel vymeniť za tento...takže pozor na pasty typu : "na odstranenie skrabancov" ktoré sú často ako brusne pasty.
Na trhu je ich tolko,že nevieš,ktorý si vybrať ! Ja už teraz viem...Takže opatrne!

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
TO MI PŘIJDE JAKO DĚSNÁ HOVADINAsatanda píše:Moje přítelkyně se ptala učitele autoškoly co můžou být ty tečky na dveřích a říikal že to můžou být odlítávájící železné rozžhavené kousky z brzdových destiček nebo celkově brzd při brždění, které proletí dyskem a nasledně se přilepí na lak a po nějaké dobe začnou rezivět...
To je dobrý fooorsatanda píše:Moje přítelkyně se ptala učitele autoškoly co můžou být ty tečky na dveřích a říikal že to můžou být odlítávájící železné rozžhavené kousky z brzdových destiček nebo celkově brzd při brždění, které proletí dyskem a nasledně se přilepí na lak a po nějaké dobe začnou rezivět...

A ten konkrétny druh vosku na čo sa pýtaš je uplne normálny napr.vosk od Sonax,Turtle vox ,atd... Máš nový lak -Nehladaj za tým zbytočnú vedu

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid