Brzdy
- 100rk
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Brzdy
Mám dotaz, zda někdo z vás neměl nějaký problém s brzdami, resp. kotouči. Auto mám 8 měsíců, najeto 16 tisíc, a dnes jsem si všiml, když jsem spěchal do práce, že při prudkém brzdění z vyšší rychlosti hází kotouče a doprovází to i charakteristický zvuk.
Nevím, zda se toto dá řešit na záruku, nedělá to někomu z vás? Dle prodejce se to stává jízdou brzda-plyn, ale myslím že tady nejsem jediný, kdo jezdí někdy trochu svižnějc... Technik prý by to prohlídl a pak rozhodl, zda jde o vadné kotouče či o můj vadný styl jízdy...
Nevím, zda se toto dá řešit na záruku, nedělá to někomu z vás? Dle prodejce se to stává jízdou brzda-plyn, ale myslím že tady nejsem jediný, kdo jezdí někdy trochu svižnějc... Technik prý by to prohlídl a pak rozhodl, zda jde o vadné kotouče či o můj vadný styl jízdy...
Suzuki GSR 600 ´07
Toyota Auris Luna ´10 1.6 Valvematic
Ford Focus combi ´15 1.5 ecoBoost
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
U mne po 5tis vymena desticek, po 30tis vymena zadniho trmenu, nevracel se, vse v zaruce.
Brzda - plyn je nesmysl, to auto to musi vydrzet...v Rakousku i Madrasku jsou nekolikakilometrove sjezdy, kde rozhavis brzdy fest a musim proste brzdit, jinak to nejde...takove reci at si technik necha na koledu.
Brzda - plyn je nesmysl, to auto to musi vydrzet...v Rakousku i Madrasku jsou nekolikakilometrove sjezdy, kde rozhavis brzdy fest a musim proste brzdit, jinak to nejde...takove reci at si technik necha na koledu.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

oprava-záruka
Ahoj, chci se jenom optat, jak je to se záručníma opravama ? když ted mam treba auriska na prezuti a u toho mi kouknou jestli neni neco s prevodovkou (lupnuti pri prerazovani na dvojku) tak oni sami mi po opravereknou ze je to na zaruku, nebo se o to nejak hlasite pak u predani auta ? diky moc
- 100rk
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem byl dnes v servisu. Nechal jsem to až přezuju na letní, aby to náhodou nebylo bouchlým diskem na těch našich supersilnicích. Nebylo.
Technikovi se nezdá, že by byly zvlněné kotouče, spíš že se na kotoučích podepsaly destičky (že by vadné, jako měli někteří z vás??).
Příští týden to tam nechám a ukáže se, kde je pravda...
Technikovi se nezdá, že by byly zvlněné kotouče, spíš že se na kotoučích podepsaly destičky (že by vadné, jako měli někteří z vás??).
Příští týden to tam nechám a ukáže se, kde je pravda...
Suzuki GSR 600 ´07
Problém není ani tak u ježdění brzda - plyn, ale třeba když táhlý kopec sjíždíš s nohou na brzdě jemně přitlačenou. To se kotouče zahřívají nejvíc.
Takže jestliže toto neděláš nebo opravdu nejezdíš jako závodník, reklamovat.
P.S.
Takže jestliže toto neděláš nebo opravdu nejezdíš jako závodník, reklamovat.
P.S.
A co je to proboha za technika, když takhle jednoduchou věc neumí změřit...??? To umím i já100rk píše: ...technikovi se nezdá, že by byly zvlněné kotouče...

Podle mě, to škubnutí při rozjezdu je kalibrace ABS. Denně jezdím s Toyotou VERSO a tam je to při každém rozjezdu hodně citelné. ABS si po ujetí 5-10 metrů po rozjezdu mírně přibrzdí - to je to škubnutí.Rada85 píše:Ne, je to skoro dycky pri rozjezdu, kdyz jde spojka do zaberu pri razeni dvojky, nebo kdyz popojizdim a jede to chvilku "jenom na rychlost" (bez plynu) a pak dam plyn tak to je zvuk jako kdyz nekde neco "skubne" ... spatne se to popisuje
SUBARU OUTBACK 2.0D Active MY11
TOYOTA AURIS 1,33 6MM Tera, VSC+TRC, 2010
TOYOTA AURIS 1,33 6MM Tera, VSC+TRC, 2010
- 100rk
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Závada odhalena. Tedy její možný zdroj. Při výrobě turečtí dělníci na montážní lince dali na levý kolo pravý brzdový třmen a naopak. Prý to pasuje. Prý to jde. Tak jsou to kokoti. Nebo spíš zahaprovala logistika v Toyota Turkey, poslali levý třmeny na blbou stranu montážní linky a naopak... 

Suzuki GSR 600 ´07
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
wow tak to gratz, ze na to vubec prisli.
Ja mel ted jiny problem...mi nebrzdily predni kotouce cca 7-10mm o vnejsiho okraje, 2mm bych chapal, ale tohle se mi zdalo jako spatne desky, nebo spatne nasazene(mel jsem predky menene kvuli piskani), tak jsem s tim byl v servisu a soustruzili mi i kotouce.
Dale ze zadkama mam problem, ze kdyz zvednu auto, tak zadni brzdy porad skrtaji o desticky - dela vam to taky?
V Toyote se vymlouvaji, ze to dela vsem, ale moc se mi to nezda, na predku otocim jednim prstem i s poloosou a na zadku musim zabrat celou rukou...pry to dela samostav rucky :-/
Ja mel ted jiny problem...mi nebrzdily predni kotouce cca 7-10mm o vnejsiho okraje, 2mm bych chapal, ale tohle se mi zdalo jako spatne desky, nebo spatne nasazene(mel jsem predky menene kvuli piskani), tak jsem s tim byl v servisu a soustruzili mi i kotouce.
Dale ze zadkama mam problem, ze kdyz zvednu auto, tak zadni brzdy porad skrtaji o desticky - dela vam to taky?
V Toyote se vymlouvaji, ze to dela vsem, ale moc se mi to nezda, na predku otocim jednim prstem i s poloosou a na zadku musim zabrat celou rukou...pry to dela samostav rucky :-/
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS