Rezavějící dveře kufru

vše ohledně modelové řady Yaris
Thomas
Navigátor

Rezavějící dveře kufru

Příspěvek od Thomas »

Dneska jsem si všiml puchýřku na zadních dveřích. :( Jsem dost zklamaný.Myslel jsem si že dnešní vozy jsou už dostatečně ošetřeny proti korozi.A na 6 let starém autě mi to příjde docela brzo, když je záruka na prorezivění karosérie 11 let.Buď to nechám v Toyotě opravit a nastříkat, nebo si to zařídím sám... pak příjde na řadu nástřik dutin, jestli není už pozdě. :? Stačí jen ty spraye, nebo raději zajet někam kde to dělají? :?
muco
Věčnej rejpal

Re: Rezavějící dveře kufru

Příspěvek od muco »

A kde máš tu hrdzu konkrétnejšie ?môžeš sem nahodť fotku?
Čo sa týka tých dutín a ich striekaní.No,ono nikdy nie je tak neskoro aby bolo ešte neskôr...tým samozrejme neublížiš ničomu-ak nepomôžeš.
Ja by som sice striekol aj sám,no či by to bolo tak kvalitne nastriekané ako to robia v servisoch to neviem.Samozrejme záleží aj na tom,ako pristupujú k práci daní "striekači".
To by zaujímalo aj mňa,aké majú skuseností aj iní...
V Toyote ti urobia pravdepodobne to,že to zošúchajú,odmastia a opäť nastriekajú.Avšak ak ti to hrdzavie tak,že máš tzv."ružičku" (-teda puchýřku doslovne),potom to nie je zvonka ale zvnutra-takže to máš skrz plech.V krátkosti povedané-treba vymeniť dvere.To by ti mali uznať,lebo je to nie zhrdzavené ale prehrdzavené- čo teda by to aj malo byť -ako to opisuješ.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Prehrdzavenie je diera v kastni. Hrdza pod farbou vznika kvoli zlemu nastriekubud v tovarne ale po oprave buracky. Ale skusit mozes, co ti v toyote povedia.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ano,práve v tom je ten háčik -musí byť prhrdzavený - teda ako som písal-ak je to už "ružička" to je na 95% prehrdzavený plech.Takže to je na výmenu.No ak je to hrdza zvonka,tak bohužial,len opraviť. 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Thomas
Navigátor

Příspěvek od Thomas »

muco píše:A kde máš tu hrdzu konkrétnejšie ?môžeš sem nahodť fotku?
V Toyote ti urobia pravdepodobne to,že to zošúchajú,odmastia a opäť nastriekajú.Avšak ak ti to hrdzavie tak,že máš tzv."ružičku" (-teda puchýřku doslovne),potom to nie je zvonka ale zvnutra-takže to máš skrz plech.V krátkosti povedané-treba vymeniť dvere.To by ti mali uznať,lebo je to nie zhrdzavené ale prehrdzavené- čo teda by to aj malo byť -ako to opisuješ.
Asi před 1 týdnem jsem auto myl, a nebylo tam nic.Jinak je garážované, venku nestojí.V zimě skoro nejezdím, no nechápu to, že po 6 letech se něco takového stane. :mad: Ještě se budu muset mrknout zevnitř dveří.Zatím jsem na to moc času neměl... :( Vyfotil jsem to mobilem tak že to nebude asi nic moc kvalitní...

Obrázek

Obrázek
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No,nevypadá to dobre...
Ako hovoríš-mrkni sa ešte zvnutra,ale toto nie je hrdza zvonku si myslím :?
Toto by mali uznať v Toyote. V najhoršom prípade to opravíš aj sám-ak to nie je prehrdzavené (čo si myslím,že je...) a robili by čachre -machre v servise.
No rozhodne by som to tam išiel ukázať.
Teraz je však rozhodujúce,či si chodil na prehliadky každý rok.To si na toto servisi potrpia pri reklamácii nejakej prehrdzavenej časti kasne.Oni totiž ručia na 12 rokov na prehrdzavenie,ale musíš splňať podmienku,že každý rok si necháš auto skontrolovať a dať vymeniť to,čo sa po určitých najazdených kilometroch robí-podla plánu v ročných servisných úkonoch.
Ford mal jednu bohovskú výhodu v tom,že dával 2 pečiatky do serv.knižky.1 bola na motor a druhá na karoseriu.takže po 2 rokoch povinnej prehliadky si mohol ísť len na prehliadku karoserie,dať pečiatku a hotovo.No iné servisy to majú premyslenejšie.Jednoducho je v jednej pečiatke všetko.Takže ak ti chýba čo i len 1 pečiatka z plánovanej prev.prehliadky,rátaj s tým,že sa na teba vykašlú.No záleží to všetko na nich. :cry:
Toyota Auris 1.8 hybtid
Thomas
Navigátor

Příspěvek od Thomas »

muco píše:Takže ak ti chýba čo i len 1 pečiatka z plánovanej prev.prehliadky,rátaj s tým,že sa na teba vykašlú.No záleží to všetko na nich. :cry:
Loni jsem poprvé nešel.Podle mě by v tom snad problém být neměl, né?Když si u nich nevyměním náplně, tak to přece na kastli nemá vliv.Uvidíme, když se vykašlou, opravím si to hold sám...
:(
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Len aby to brali tak aj v servise. neide možno ani o to,že si nevymenil olej u nich,ale nebol si na servisnej prehliadke ako takej a kde kontrolujú aj karoseriu (ak kontrolujú).Proste si im nedal zarobiť-skôr im ide o to.No takto ti to narovinu nemôžu povedať-že...?,,?
Bohužial-čisto teoreticky ti to nemusia uznať ako reklamaciu.Nebol si na plánovanje prehliadke a teda s tým suvisiacu kontrolu kasne, výmenu oleja a neviem čoho ešte ,tak Ti môžu odmietnuť to zobrať v rámci záruky.
No ide predovšetkým o ľudí ,akí sú ústretoví.Ak ťa berú ako "váženého zákazníka",mali by vyjsť vústrety. Je to na nich :cry: .
Som sám zvedavý,ako pochodíš - bodaj by sa moje slová nenaplnili - držím Ti plalce 8)
P.S.
Poprípade-už si menil tento rok olej? Ak nie,ja by som využil situáciu a išel by som na plánovanú servisku teraz tam.Zároveň im toto povedať,že čo sa ti stalo.Možno sa na teba budú inak potom pozerať .
Toyota Auris 1.8 hybtid
Thomas
Navigátor

Příspěvek od Thomas »

Snad 1 vynechaná prohlídka nebude takový problém.Znáš to, finance.Bohužel jsem v té době přišel o práci, tak jsem chtěl prostě ušetřit..Letos jsem ještě nic neměnil, tak uvidíme co mi řeknou.... Ale měli by si vážit KAŽDÉHO zákazníka, a né jen někoho.Tento týden tam zajedu, a snad to klapne... :rolleyes:
Thomas
Navigátor

Příspěvek od Thomas »

Tak jsem včera kouknul, jetli je to prorezavělé skrz.Naštěstí né.Zevnitř jsou dveře netknuté.Ještě jsem ale barvu nesloupl, tak nevím jak to vypadá pod ní.Ale stejně jsem si zajel do Toyoty, kde mi řekli že se na to záruka nevztahuje.Jen jsem chtěl orientačně vědět, kolik by to asi stálo.Tak že oprava tohohle puchýřku by mě vyšla zhruba na 3-4tKč... Tak jsem poděkoval, a opravím si to sám.Sice to bude vidět, ale za tohle ty prachy nedám... Akorát jsem se zapoměl zeptat jestli se dá u nich koupit metalický lak, v nějaké malé plechovce, a za kolik.Aby ta cena barvy nebyla stejná jako ta oprava... :lol:
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Farbu ti namiešaju v hocijakej auto lákýrne 8)
A to ,že sa to neuznalo,-to sa dalo očakávať..-že ? :?
Pozri sa-ako píšeš.Daj dole farbu (ved to už je jedno)a porob si to sám.Ak by to bolo veelmi do oči udierajúca oprava,prelep ju potom nejakou nálepkou (pavúkom,jašteričkou-alebo na čo natrafíš niekedy-dnes to je moderné) .Ja som tak "opravoval " lak na fieste na nárazníku,pretože ked som naliepal na hrany gumové ochrany,nechcela chytiť tá samolepiaca páska na nej a prilepil som ju s chemoprénom.Ešte som sa pýtal v obchode,či ten druh nerozleptá farbu na nárazníku.Povedala teta,že tento nie...
No,trochu sa v tom nevyznala evidentne ,takže mi trochu stiekol po nárazníku a ako som to utrel,zotrel som to aj s farbou.Tak som tam nalepil nálepku s imitáciou "nástrelu " zo zbrane. :P dal som ešte dva okolo neho aby to nevyzeralo že som týmn niečo zakryl a vyzeralo to dobre.
Toyota Auris 1.8 hybtid
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

je to pod průchodnkou stěrače - tam voda může zatékat, i když zadní dvěře rezly většinou kvuli vodě, která uvnitř kondenzuje - viz felicie.

na lakování celých dveří by se vybodnul. trochu bezbarvého laku zvenku - v tužce.. aby tam zvenku neteklo a voskem ve spreji s dlouhou hadičkou nastříkat dovnitř, určitě to bude postupovat velmi pomalu, je to snad pozink (?) a za dalších šest let to bude to nejmenší co autu bude scházet ;)

edit: samolepky, jak píše Muco, bych nedával - i ve stavebnictví je módě přiznaný materiál - ne tapety!
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Já měl kdysi u Sierry to samé, když jsem si nechal nastříkat dutiny tímto: http://stop-koroze.cz/d19-0/fluid-film/ tak se to za 2 roky nezvětšilo. A Žádní nová koroze se taky neobjevila.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Grobe
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grobe »

na mojem Yardovi z r.2002 je podvozek uplně vpohodě, nástřik dutin považuju za zbytečný a to jezdim v létě v zimě, po horách atd...soli je všude hafo a kastle je bez problémů. zato výfuk už vypadá nehezky...
Thomas
Navigátor

Příspěvek od Thomas »

josuk píše:je to pod průchodnkou stěrače - tam voda může zatékat....
Není to prorezlé, naštěstí... :banana: Jenom ten puchýřek strhnu, odrezovač, přelakovat, zaleštit a bude to o hodně levnější než lakovat celé dveře...
Odpovědět

Zpět na „Yaris“