Pružina stěrače

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Desp.
Člen Týmu

Pružina stěrače

Příspěvek od Desp. »

Zdravím všechny kolegy,

mám Jarku 1.G. a stala se mi letos nemilá věc - přední stěrač u spolujezdce prakticky přestal stírat - zjevně pružinka dost netáhne na sklo... Ptal jsem se v ofic. servisu Toyoty a bylo mi sděleno, že vyměnit to lze jen jako celek, což znamená investici cca 1.400,-. To se mi ale vážně nejeví jako účelné... Koupil jsem alespoň kvalitnější stěrače - Twiny od Bosche, které trochu pomohly. Přesto, rád bych to měl zcela v pořádku. Neřešil jste někdo, zda nelze tu pružinu nahradit nějakou rozumnou alternativou.
Předem díky za každý postřeh
DeSp. v.r.
--
Desperado v.r.
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Si si isty, ze je to pruzino a ni spinavym klbom? Ja eom mal podobny problem na corolle, zrazu mi vzime prestali stirat stierace a ked som s nimi pohol l, tak som zistil, ze v tom klbe sa ledva hybu kvoli soli a inej spine. Striekol som wd40, rozhybal a uz som nemal s tym problem.
Skus to najprv premazat, lebo pokial sa pruzina prilis neroztahovala, tak nema preco sa pokazit.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
Desp.
Člen Týmu

Příspěvek od Desp. »

smutok píše:Si si isty, ze je to pruzino a ni spinavym klbom? Ja eom mal podobny problem na corolle, zrazu mi vzime prestali stirat stierace a ked som s nimi pohol l, tak som zistil, ze v tom klbe sa ledva hybu kvoli soli a inej spine. Striekol som wd40, rozhybal a uz som nemal s tym problem.
Skus to najprv premazat, lebo pokial sa pruzina prilis neroztahovala, tak nema preco sa pokazit.
Diky za dobry tip, koupim a vyzkousim! Zni to rozumne.
--
Desperado v.r.
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

nemusi to byt wdčé moze to byt akekolvek unhiverzalne mazivo v spreji, lebo je potrebne aby odtial vyplavilo sajrajt a premazalo. Ten klb by sa mal hybat viacmenej volne.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Yaris“